درخواست پزشکان برای حفظ سلامت و امنیت مردم
بیانیه سوم هم دو روز قبل منتشر شده که ضمن تقبیح اهانت به ساحت دانشگاه شریف و برهم خوردن آرامش روانی دانشجویان و استادان، در واکنش به ورود ضابطان قضایی به فضای یکی از بیمارستانهای تهران برای انتقال یکی از پزشکان بد حال بستری در بخش مراقبتهای ویژه این بیمارستان نوشته و منتشر شده است.
روزنامه اعتماد نوشت: سومین بیانیه جامعه پزشکی در واکنش به اعتراضات اخیر منتشر شد. طبق اطلاعی که خبرنگار ما کسب کرده، ظرف دو هفته اخیر، اعضای جامعه پزشکی در سه بیانیه خواستار تعدیل برخی رفتارهای مسئولان شده اند.
در اولین بیانیه که هفته گذشته خطاب به مردم ایران منتشر شد، اعضای جامعه پزشکی خواستار حفظ امنیت پزشکان و کارشناسان، توجه به الزام پزشکان به رعایت اسرار بیماران، عدم استفاده از وسایل پزشکی مثل آمبولانس برای امور غیر درمانی، رعایت بی طرفی پزشکان و ممنوعیت ورود هرگونه خشونت به فضای بیمارستانها و تامین امنیت مراکز درمانی شده و از رییس کل نظام پزشکی خواستار پیگیری اجرای تاکیدات این بیانیه بودند.
تا غروب دیروز تعداد امضا کنندگان این بیانیه به ۳۵۰۰ نفر افزایش یافت و جمع آوری امضا برای این بیانیه هنوز ادامه دارد. بیانیه دوم حدود سه روز قبل نوشته شد که در این بیانیه هم حدود ۳۰۰ نفر از اعضای جامعه پزشکی خطاب به رییس سازمان نظام پزشکی خواستار رعایت بی طرفی در مواجهه با وقایع اخیر شده و وی را به دلیل بی توجهی به بیانیه اول جامعه پزشکی مورد خطاب قرار داده بودند.
بیانیه سوم هم دو روز قبل منتشر شده که ضمن تقبیح اهانت به ساحت دانشگاه شریف و برهم خوردن آرامش روانی دانشجویان و استادان، در واکنش به ورود ضابطان قضایی به فضای یکی از بیمارستانهای تهران برای انتقال یکی از پزشکان بد حال بستری در بخش مراقبتهای ویژه این بیمارستان نوشته و منتشر شده است.
این بیانیه به امضای ۱۲۰ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران رسیده که در متن این بیانیه خطاب به عبدالرضا پازوکی؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران آمده است: همانگونه که مستحضرید دانشگاه شریف که از سالها پیش به عنوان یکی از مراکز اصلی همکاری علمی با دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده است، در شامگاه ۱۰ مهر ۱۴۰۱ صحنه درگیری و خشونتی فراگیر و قابل اجتناب بود.
این امر احساسات جمع کثیری از مردم کشور را جریحهدار کرد. دانشگاه شریف یکی از دانشگاههای معتبر بینالمللی است که همواره میزبان جمعی از نخبهترین دانشجویان کشور بوده است، به شکلی که دانشگاههای کشورهای دیگر با آغوش باز پذیرای دانشجویان و فارغالتحصیلان این دانشگاه هستند. این دانشگاه چه در دوران جنگ تحمیلی و چه پس از آن خدمات بیبدیلی را به کشور ارایه کرده است.
بدین وسیله گروهی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، موضوعات زیر را که در شرایط فعلی ضروری است به فوریت مورد بررسی و اقدام مقتضی قرار گیرد، خدمتتان ابراز میداریم. امیدواریم با درایتی که در شما سراغ داریم دستور فرمایید این موارد در اسرع وقت در سطح وزارتهای بهداشت و علوم و همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و چارهجویی لازم صورت گیرد.
اعتراض به شکستن حریم دانشگاه: ما دانشگاه را مکانی مقدس و امن میشماریم که باید حرمت آن توسط نیروهای نظامی و انتظامی حفظ شود. مواجهه با دانشجویان معترض در محیط دانشگاه باید به روشی اقناعی و همراه با گفتگو صورت گیرد نه با تهدید و خشونت. دانشجویان سرمایههای حال حاضر و آینده این کشور هستند.
برخورد قهری علاوه بر ناکارآمد بودن، موجب سرخوردگی و ناامیدی از اصلاح و تمایل بیشتر به مهاجرت از کشور میشود که خود خیانت به کشور عزیزمان است. بدین وسیله ما اعتراض خود را نسبت به شکستن حریم دانشگاه اعلام میکنیم و انتظار داریم این موضوع با اولویت ویژه مورد توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی امنیت ملی قرار گیرد.
اعتراض به دستگیری دانشجویان: برخوردهای قهری مانند ضرب و شتم، دستگیری و زندانی کردن و سایر اقداماتی، چون ستارهدار کردن و اخراج دانشجویاناقداماتی غیرضروری و بلکه مخرب است که بهطور معمول نتیجهای مخالف با آنچه مدنظر مرتکبان این اقدامات است به بار خواهد آورد.
برقراری گفتگو در محیط دانشگاه و بیان سازنده نظرات و اعتراضها یکی از ضروریات محیط علمی پویاست. مهارت گفتن و شنیدن مسالمتآمیز نظرات را باید در دانشگاه تمرین کرد. در روزهای اخیر شاهد اتفاق مشابهی در مورد یکی از دستیاران دانشگاه بودیم که در پی بروز علایم قلبی در CCU بستری شد؛ لذا انتظار داریم ضمن تغییر روش، دانشجویان دستگیرشده در اولین فرصت آزاد شوند و از دانشجویان آسیبدیده دلجویی شوند. همچنین حق اعتراض در محیط علمی به رسمیت شناخته شده و زمینه اجرای آن فراهم شود.
ضرورت رسیدگی درمانی و حمایتی از آسیبدیدگان: در پایان ذکر این نکته ضروری است که برخوردهای قهرآمیز در بسیاری از موارد منجر به آسیبهای جسمی و روانی متعددی در کوتاهمدت و بلندمدت میشود و برای کاهش این تبعات جبران از سوی عوامل ذیربط، مداخله حرفهای مورد نیاز است؛ لذا پیشنهاد میشود اقدامات درمانی و حمایتی لازم از هر دو جنبه جسمی و روانشناختی برای آسیبدیدگان و افراد در معرض قرارگرفته فراهم شود تا در صورت تمایل بتوانند بدون نگرانی از عواقب امنیتی برای درمان مراجعه نمایند. بدیهی است همکاران این دانشگاه همچون گذشته آمادگی دارند هرگونه خدمت لازم را در اختیار آسیبدیدگان قرار دهند.
نظر کاربران
درود بر شما
مرحبا