پس از اعلام شرایط بحرانی به دلیل آلودگی بسیار زیاد هوا در منطقه سیستان و تعطیلی ادارات و سازمانها در شهرستان زابل، تعدادی از مردم در گفتوگو با خبرنگار ایسنا خواستار توجه جدی مسئولین بلند پایه کشور به شرایط منطقه سیستان و فکر چارهای اصولی برای رفع این مشکلات شدند.
ایسنا: پس از اعلام شرایط بحرانی به دلیل آلودگی بسیار زیاد هوا در منطقه سیستان و تعطیلی ادارات و سازمانها در شهرستان زابل، تعدادی از مردم در گفتوگو با خبرنگار ایسنا خواستار توجه جدی مسئولین بلند پایه کشور به شرایط منطقه سیستان و فکر چارهای اصولی برای رفع این مشکلات شدند.
یکی از شهروندان سیستانی به ایسنا گفت: بارها و بارها در اخبار استانی چه در روزنامههای محلی و چه در صداوسیما و خبرگزاریها در مورد طوفان سیستان صحبت شده و سازمان هواشناسی هم در اخبار سراسری نسبت به بروز طوفان در سیستان هشدار میدهد اما آیا واقعاً تا به امروز کاری برای این مردم رنج کشیده و سختی دیده شده است؟
رسول. ا، ادامه داد: نمیدانم چه گناهی را مرتکب شدهایم که هیچ کس به فکر ما نیست و برای رفع مشکل طوفان طی این چند سال کاری نمیکنند.
وی ادامه داد: اگر مسئولی از تهران بیاید امکان دارد برای مدتی کوتاه، آب در رودخانه هیرمند جاری شود و چند روزی ادامه داشته باشد ولی بعد از آن دیگر رودخانه از اولش هم خشکتر میشود و ما باید با حسرت دوباره چشممان به انتظار جاری شدن آب در رودخانه باشد.
یکی دیگر از شهروندان هم گفت: اگر این شرایط در دیگر جاهای کشور میبود آیا شرایط مردم به همین شکل باقی می ماند و مسئولین برای رفع آن اقدامی نمیکردند؟
ع. دهمرده ادامه داد: شرایط منطقه سیستان، شرایط بسیار سختی است و زندگی کردن در این منطقه با طوفانهای شن و گرد و خاکهای غلیظ، بسیار دشوار است.
وی ادامه داد: در این منطقه تقریباً تمامی اوقات سال باد میوزد و از زمانی که خشکسالیهای سیستان شروع شده تا کنون، به محض برخاستن باد هر چند با سرعتی کم، توأم با گرد و خاک بسیار غلیظ بوده و هوای منطقه را آلوده میکند که خود این موضوع باعث بروز مریضیهای متفاوت ریوی در بین مردم شده است.
محمد.ش از دیگر شهروندان سیستانی نیز گفت: طوفانهای شن از یک طرف، گرمی هوا، نبود امکانات تفریحی و خیلی از مسایل دیگر از طرف دیگر واقعاً مردم را به ستوه آورده و باید مسئولین بلند پایه کشور به فکر این مردم رنج دیده باشند و هرچه سریعتر چارهای برای رفع این مشکلات بیاندیشند.
وی ادامه داد: دولت محترم باید برای این منطقه شرایط خاصی را در نظر بگیرد و درخواست ما از مسئولین دلسوز نظام این است که چاره اندیشی کنند حالا که این شرایط بد جوی بر مردم غالب شده و زندگی مردم را با مشکل مواجه ساخته است حداقل هزینههای آب و برق مصرفی مردم را کمتر حساب کنند نه اینکه کسی جرأت نکند از وسایل سرمایشی مناسب استفاده کند.
وی از مسئولین خواست تا واقعاً پیگیر درخواستهای مردم سیستان باشند و هنگام بروز طوفانهای شن و گرمای بالا به این منطقه تشریف بیاورند"چون شنیدن کی بود مانند دیدن".
یکی دیگر از شهروندان سیستانی نیز با بیان اینکه دمای هوا در سیستان در برخی از روزها به اندازهای است که واقعاً نمیشود از خانه بیرون بیاییم و اگر باد بوزد مثل این است که آتش زبانه میکشد، این سئوالات را مطرح کرد که چرا اداره هواشناسی دمای واقعی را اعلام نمیکند؟ چرا هزینه آب و برق مردم با وجود شرایط بد جوی مثل سایر نقاط کشور محاسبه میشود و اگر کولر گازی یا اسپیلت روشن کنیم باید نصف حقوقمان را برای هزینه برق کنار بگذاریم؟ و چرا کسی به این موضوع رسیدگی نمیکند؟
این شهروند سیستانی که خواست نامش فاش نشود تصریح کرد: وقتی مسئولین ما در منطقه سیستان برای رفع و رجوع کارهای شخصی شان از خودروهای اداری استفاده میکنند، وقتی از منازل سازمانی استفاده میکنند و برای پرداخت پول آب و برق هزینهای متحمل نمی شوند!!! و برای اینکه در این منطقه خدمت میکنند منت میگذارند باید هم به فکر مردم نباشند و درد مردم را حس نکنند.
یکی دیگر از شهروندان سیستانی با تأیید این سخنان گفت: مگر ما شهروندان ایرانی نیستیم؟ ما از دولتمردان توقع داریم که فکری برای این مردم بکنند تا کی باید این شرایط را تحمل کنیم، خواهش ما این است که به حرفهای ما توجه کنید به دردهای دل ما گوش کنید ما در این ماه مبارک رمضان باید گرمای بالای ۵۰ درجه، طوفانها، آلودگی هوا و... را تحمل کنیم آیا خداوند از مسئولی که به فکر مردم نباشد راضی است؟
پس از گذشت 16 سال خشکسالی هیچ کاری برای مهار طوفانهای شن و آسان کردن شرایط برای این مردم نشده است، والله ما هم مثل همه مردم کشور عوارض، مالیات و... را میدهیم چرا باید کسی فکری برای ما نکند، اگر میگویند کاری کردهاند نشان بدهند چرا نمودی برای مردم ندارد چرا شرایط به جای اینکه روز به روز بهتر شود بدتر میشود.
وی ادامه داد: دیشب وقتی سرعت طوفان زیادتر شد و گردوخاک تمامی آسمان را گرفت هرکاری کردیم که به داخل منزل گرد و خاک وارد نشود به طوری که تمامی درها و پنجرهها را بستیم باز هم گردوغبار به درون خانه نفوذ کرد و آنقدر فضای خانه را آلوده کرد که مجبور شدیم با پارچه خیس که جلوی دهان و بینیمان را گرفته بود بخوابیم.
تکلیف کودکان معصوم و بیگناهی که نمیتوانند اینگونه بخوابند و مجبورند این همه آلودگی را تنفس کنند چیست؟
آیا این وضع اگر در جای دیگر کشور باشد مردم ساکت مینشینند؟ آیا مسئولین همینطوری راحت از کنار قضیه میگذرند و کاری نمیکنند؟ قطعاً که این گونه نیست و به این راحتی از کنار قضیه نمیگذرند.
احمد.س از دیگر شهروندان سیستانی نیز گفت: هرکسی که در این رابطه کاری از دستش بر بیاید و انجام ندهد باید فردای قیامت پاسخگوی همه مردم باشد باید بداند که مردم از رنجهایی که به خاطر اهمال کاریهای برخی از مسئولین کشیدهاند و باعث شده تا خانههایشان را رها کنند و به جاهای دیگر برای کارگری و... بروند، یا به خاطر نداشتن درآمد زندگیشان را از دست دادهاند و یا فردی از افراد خانوادهشان را به خاطر نداشتن غذا از دست دادهاند، نخواهند گذشت و باید در پیشگاه خداوند جوابگو باشند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
اگه تو تهران این اتفاق میافتاد بعضی مسئولین بظاهر دلسوز ما واقعا ساکت بودند؟؟؟ یا اینکه فقط واسه استانهایی که خودشون به اونجا تعلق دارند کاری انجام میدن؟
نظر کاربران
اگه تو تهران این اتفاق میافتاد بعضی مسئولین بظاهر دلسوز ما واقعا ساکت بودند؟؟؟ یا اینکه فقط واسه استانهایی که خودشون به اونجا تعلق دارند کاری انجام میدن؟