رازهایی عجیب درباره بدن انسان که نمیدانستید
شاید تصور کنید که بدن تان را مثل کف دست تان می شناسید. هر چه نباشد سال های زیادی در آن زندگی کرده اید و برای همین، به نظر می رسد که دیگر نکته ی غافلگیر کننده ای در مورد آن وجود ندارد.
روزیاتو: شاید تصور کنید که بدن تان را مثل کف دست تان می شناسید. هر چه نباشد سال های زیادی در آن زندگی کرده اید و برای همین، به نظر می رسد که دیگر نکته ی غافلگیر کننده ای در مورد آن وجود ندارد. با این حال، بدن ما باز هم ویژگی هایی دارد که احتمالاً چیزی درباره ی آن ها نشنیده اید.
با چند حقیقت حیرت انگیز درباره ی بدن انسان همراه باشید.
۱- زبان هم می تواند چاق شود
نه تنها به دور کمرمان، بلکه به زبان مان هم می تواند چند سانتیمتری اضافه شود. چاقی زبان در بسیاری از موارد منجر به اختلال وقفه تنفسی در خواب می شود. تحقیقی نشان داد افراد چاقی که به اختلال وقفه تنفسی گرفتار بودند، زبان آن ها بزرگ تر از کسانی بود که اضافه وزن داشتند. خبر خوب آنکه با کم کردن وزن خود، می توانید زبان تان را هم لاغر کنید.
۲- هر چه انگشت دست تان بلندتر باشد، یعنی تستوسترون بیشتری دارید
نسبت میان انگشتان اشاره و حلقه ارتباطی مستقیم با میزان هورمون تستوسترون در بدن دارد. اگر انگشت حلقه تان بلندتر است، یعنی تستوسترون زیادی در بدن خود دارید. زنانی که انگشت اشاره ی کوتاه تری دارند از قدرت بدنی بیشتری برخوردارند چون در دوران جنینی در رحم مادر خود در معرض سطح بالاتری از تستوسترون قرار داشتند.
۳- اسید معده به قدری قوی است که اگر معده جداره نداشت، می توانست بدن را سوراخ کند
معده ی ما یک جداره ی مخصوص دارد که آن را از آثار اسید معده حفظ می کند. با این حال، گاهی می توانیم آن حس سوزش را تجربه کنیم، مثلاً به خاطر رفلاکس اسید معده یا ترش کردن معده. بدترین اتفاقی که می تواند رخ دهد زمانی است که دستگاه گوارش به درستی کار نمی کند، درنتیجه، دچار زخم معده می شویم.
۴- هر روز یک تا دو لیتر آب دهان تولید می کنیم
گاهی بر اثر محرک های مختلف، مقدار آب دهان مان بیشتر از معمول می شود. اما هر روز تقریباً به یک اندازه آب دهان تولید می کنیم.
۵- مغز ما درد را احساس نمی کند
مغز تنها ما را از جراحت ها یا آسیب هایی که به بدن مان وارد می شود آگاه می کند اما خود نمی تواند دردی را حس کند چون گیرنده ی مخصوصی برای این منظور ندارد. به همین دلیل، وقتی دچار سردرد می شویم، این جمجمه، گردن، سینوس ها، چشم ها و غیره هستند که درد را تشخیص می دهند. به همین خاطر است که حتی جراحی های مغز و اعصاب را می توان در حالی که بیمار به هوش است، انجام داد.
۶- قلب زنان سریع تر از مردان می زند
قلب زنان کوچک تر از مردان است (قلب زنان ۱۲۰ گرم و قلب مردان ۱۸۰ گرم است). به همین دلیل سریع تر می زند تا کوچک تر بودن اندازه ی خود را جبران کند. یک قلب معمولی در زنان حدود ۷۰ تا ۸۵ بار در روز می زند، اما این میزان در مورد قلب مردان بین ۷۰ تا ۸۵ بار است.
۷- دستگاه ایمنی بدن مان نمی داند که ما چشم داریم
چشمان ما از یک برتری ایمنی برخوردار است که این اندام حیاتی را از تخریب شدن در صورت شناسایی توسط دستگاه ایمنی بدن حفظ می کند. این برتری جلوی متورم شدن و تغییر این بافت را می گیرد و اینگونه بینایی ما را حفظ می کند. به همین خاطر است که تحقیق درباره ی چشم و درمان آن ساده است، چون دستگاه ایمنی بدن چیزی را پس نمی زند.
۸- بدن انسان می درخشد اما توانایی دیدن این درخشش را نداریم
شدت نوری که از بدن ما متصاعد می شود، هزار برابر کمتر از میزان حساسیت چشم های ما است. با این حال، با کمک دوربین های مخصوص می توان آن را به راحتی دید. درخشان ترین نقاط بدن مان، پیشانی، گردن و گونه ها هستند که بعد از ظهرها درخشش بیشتری دارند.
۹- تنها ۳۹ درصد از مردم دنیا یک استخوان اضافه در زانوی خود دارند
این استخوان نه تنها بی فایده است و کاربردی ندارد، بلکه باعث ابتلا به آرتروز هم می شود. به این استخوان لوبیاچه یا فابلا (Fabella) گفته می شود و وجود آن هیچ دلیل تکاملی ای ندارد. این استخوان در تاندونی وجود دارد که عضله را به استخوان ران متصل می کند. اعتقاد بر این است که این استخوان یک نیروی نابرابر به زانوها وارد و احتمال وارد شدن آسیب به غضروف را بیشتر می کند.
۱۰- تا سن ۳ تا ۵ سالگی، کشکک زانوهایمان به شکل دیگری است
بیشتر افراد فکر می کنند بچه ها بدون کشکک زانو به دنیا می آیند با این حال، نوزادان هم کشکک زانو دارند، فقط از جنس دیگری است. کشکک زانوی نوزادان به طور کامل از غضروف است. این ویژگی برای این است که بچه راحت تر از مجرای زایمان بدن مادر خارج شود. کشکک زانوها بعداً سفت و محکم می شود.
ارسال نظر