تصاویر باورنکردنی از جسورانهترین معماری جهان
تصاویر باورنکردنی یکی از جسورانهترین، تخیلیترین و بعیدترین طرحهای معماری دوران اخیر به شکل حلقهای غولپیکر به طول ۲.۸ کیلومتری که دور برج خلیفه در دبی میپیچد، رویاپردازی شده است.
روزیاتو: تصاویر باورنکردنی یکی از جسورانهترین، تخیلیترین و بعیدترین طرحهای معماری دوران اخیر به شکل حلقهای غولپیکر به طول ۲.۸ کیلومتری که دور برج خلیفه در دبی میپیچد، رویاپردازی شده است.
شرکت معماری تجربی ZNera Space مستقر در دبی این طراحی مفهومی آینده نگر به نام «حلقه مرکز شهر» Downtown Circle را، پیشنهاد کرده است.
این طراحی لوکس و آینده نگر، دبی را با فضاهای اجتماعی، مسکونی و فناوری پایدار محیطی در یک مینی شهر مستقل از خانه ها، دفاتر و فضاهای تفریحی به ارمغان می آورد. چاودری و رِمِس معماران اصلی این ایده، این طرح را به عنوان پادزهری برای افق سرگیجهآور دبی در نظر گرفتهاند، اما اعتراف میکنند که بودجه و حتی فناوری ساخت آن وجود ندارد.
چاودری می گوید: «این طرح قرار بود شروع کننده چیزی باشد که می تواند مردم را به بازاندیشی در مورد توسعه شهری و بازنگری در تراکم شهرها تحریک کند… ما نوید شهری پایدار را می دهیم.»
رِمِس افزود: «ما روی جنبههای بسیار مهمی کار میکردیم که بحث در مورد چگونگی برنامهریزی شهرها را بالا میبرد. دلیل اینکه ما برج خلیفه را انتخاب کردیم این بود که در یک منطقه شهری بسیار متراکم قرار دارد و میخواستیم به مسائلی بپردازیم که با جمعیت متراکم شهر همراه است.»
این ستونها در زمینهای خالی در اطراف برج خلیفه – بلندترین ساختمان جهان – ساخته میشوند و میتوانند از طرحی با فیلتر مه دود استفاده کنند که ZNera Space با آن در فهرست نهایی جایزه جشنواره جهانی معماری ۲۰۱۸ در بخش «پروژه آزمایشی آینده» قرار گرفت.
چاودری گفت: «ما میخواستیم یک ریزاقلیم در مرکز شهر و نوعی پوشش در اطراف منطقه ایجاد کنیم تا دما را کنترل کرده و در هوای گرم زندگی بهتری داشته باشیم. شما می توانید از آن ستون های عمودی به عنوان تصفیه کننده هوای شهری استفاده کنید.»
روی پشت بام تقریباً ۳ کیلومتر از این املاک، با پنل های خورشیدی پوشانده می شود و آنها می خواهند از سلول های هیدروژنی خورشیدی برای تبدیل آب به هیدروژن استفاده کنند تا تهویه مطبوع و انرژی ساختمان را تامین کند.
همچنین یک سیستم تراموا داخلی برای حمل و نقل ساکنان وجود خواهد داشت که می تواند به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد. سکوهای فرود نیز برای تاکسی های پرنده در نظر گرفته شده است. این سازه دارای پنج طبقه خواهد بود که با یک کمربند سبز پیوسته، به نام «اسکای پارک» (Skypark)، به هم متصل می شوند.
چاودری توضیح داد: «اسکای پارک، ستون اصلی کل طراحی است که یک فضای سبز با کاربری ترکیبی خواهد بود و همچنین به عنوان فضایی برای بازنگری در نحوه انجام کشاورزی در آینده، به ویژه در شهرها عمل خواهد کرد.»رِمِس گفت: «اگر به لحاظ تاریخی نگاه کنید، ابتدا کشاورزی به وجود آمده است و سپس شهرها ساخته شدند. اکنون ما این مفهوم را از دست داده ایم. با این کمربند سبز در داخل ساختار، ما می خواهیم کشاورزی و تولید مواد غذایی را به مرکز شهر بازگردانیم.»
این طرح در راستای برنامه امیدوارکننده دبی برای ایجاد یک محیط شهری پایدار تا سال ۲۰۴۰ طراحی شده است.
نظر کاربران
احسنت بر دوبی ایران ما که ویران شد!!!!!!
ایران پنجاه سال پیش مدرن بود امارات هیچی الان چی شده ایران هم خشک و داغون شده
توی ایران یه مستراح واسه پارک کودک میسازن کلی مسول واسه افتتاحش روبان قیچی میکنن خخخخخخخ
ماهم متروپل ساختیم
اینو بهش میگن عرضه بدون .. زدن و ... و ادعای پوچ کردن برای رای آوردن