گام بنزینی آهسته دولت برداشته شد
در شرایطی که وزیر امور اقتصادی و دارایی بارها تأکید کرده بود که تصمیم جدیدی در حوزه بنزین اتخاذ نشده، اولین گام بنزینی دولت سیزدهم برداشته شد.
قرن نو نوشت: در شرایطی که وزیر امور اقتصادی و دارایی بارها تأکید کرده بود که تصمیم جدیدی در حوزه بنزین اتخاذ نشده، اولین گام بنزینی دولت سیزدهم برداشته شد.
با تصمیم اتخاذشده، سهمیه بنزین ۳هزار تومانی از ۲۵۰ لیتر در کارتهای سوخت به ۱۵۰ لیتر کاهش یافت. معاون وزیر نفت میگوید: این اقدام با هدف پیشگیری از قاچاق بنزین و مهاجرت کارتهای سوخت به شهرهای مرزی صورت میگیرد.
بر اساس آخرین اعلام صورتگرفته، میزان مصرف و تولید بنزین کشور سربهسر شده و حتی در برخی روزهای تابستان مصرف از تولید پیشی گرفته، شائبههایی درباره احتمال بازشدن دوباره پرونده واردات بنزین و استفاده از بنزین پتروشیمی مطرح شده است. گزینه دوم البته هشدارهای پی در پی کارشناسان را نیز در بر داشته است.
گزارشها نشان میدهد مصرف اکنون در برخی روزها به ۱۰۰ و حتی ۱۰۵میلیون لیتر در روز رسیده و بین ۹۵ تا ۱۰۵میلیون لیتر در نوسان بوده؛ این در حالی است که اکنون ظرفیت اسمی تولید بنزین ۱۱۲میلیون لیتر در روز و ظرفیت عملیاتی آن با توجه به بحث تعمیر و نگهداری پالایشگاهها ۹۸.۵میلیون لیتر در روز اعلام شده است.
به این ترتیب، اولین گام برای تغییر بنزینی در دولت سیزدهم برداشته شد و حالا بسیاری از کارشناسان معتقدند مکانیزم افزایش انتظارات تورمی در دولت سیزدهم فعال شد.
پیش از این در قشم و کیش طرحی پایلوت با هدف تغییر شیوه تخصیص بنزین از خودرو به فرد اجرا شده و احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی تأکید کرده که گزارش این اقدام روی میز رئیسجمهوری است و بهزودی در این خصوص تصمیم گرفته خواهد شد.
تخصیص بنزین به فرد بهجای خودرو هرچند با هدف برخورداری همه افراد از یارانه بنزین در دستورکار قرار گرفته است؛ اما علی قنبری، کارشناس اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس معتقد است اتفاقاً این اقدام پیچیده و بیثمر است و مشکلات متعددی را ایجاد خواهد کرد.
بنزین در ایران همواره کالایی سیاسی محسوب میشود. تمرکز سبد سوخت خودروهای سبک بر بنزین این حساسیت را دوچندان کرده است.
رئیسجمهوری نیز پیشتر تأکید کرده بود که بخشی از افزایش قیمتها به سال آینده موکول شده است.
حالا روشن است تغییرات قیمتی بنزین در سال آینده بسیار محتمل است و همین امر میتواند زمینه را برای بالاتربردن انتظارات تورمی مهیا کند.
هرچه هست کاهش صدلیتری سهمیه سههزار تومانی با هدف مهار مصرف در دستورکار قرار دارد و بهزودی دوگانه واردات و افزیش قیمت یا تولید بنزین پتروشیمی نیز به میدان خواهند آمد؛ اما در نهایت کارشناسان بر این عقیدهاند که تغییرات قیمتی راهکار دولت برای حل مشکل خواهد بود.
نظر کاربران
خواهشاً نظر مارو نمایش بده مگه نمیگن مصرف بالاتر رفته مگه تولید خودرو رو نداریم بهمون نسبت هم سوخت نیازه اگه دولت دلسوز خودرو هیبرودی یا تولید کنه یا وارد کنه
به تظر میاد دولت با گران کردن بنزین میخواهد حقوق کارمندان را ۱۰ درصد افزایش دهد
هرچیزی که میخواهند گرانش کنند نام قاچاق روی آن می گذارند آرد قاچاق - سوخت قاچاق ووووقاچاق
بهانه ای هست برای گرانی
مثل نت محدود و کند کم حجم گرون میکنن بعد وزیرش میگه نه تازه سرعتش رو زیاد کردن
لبنان گفته سوخت رایگان میخواد
لعنت بهشون
هزینه مسافر بار و همه چی باز گرون میشه ...
نفت نمیفروشند چرا الکی ادا در میارن بنزین نیست
این اولی است بعدی ببینیم چه می شود
خاندوزی سره جدت رواعصاب مردم نیا هرموقع آمدی حرفی زدی گندزدی رفت ...
لعنت به کارشناسانی که این طرحهای مردم آزاری رو مطرح واجراکردن
پس این توافق با آمریکا بابت چیه؟ پول هایی که آزاد می شه قرار صرف چی بشه پس برای چی به فکر گرون کردن بنزین هستن؟ معلومه که ریالی از پولهایی که قراره آزاد بشه قرار نیست صرف رفاه مردم بشه
پاسخ ها
کدوم مردم؟ ، مردم عراق؟ ،مردم لبنان؟ ، ...یا مردم ایران؟
یواش یواش داریم میریم مرحله فشار بعدی
این دولت تا مردم را دق خوش نکند ول کن نیست
متأسفانه اصلاً هیچ اعتمادی نمیشه به حرف های دولتمردان کرد
گام اول جرقه انزجارو انفجارمردم.
بخدا دولت از این دولت دروغگوتر پیدا نمیشه تو دنیا و تو تاریخ ایران
روزهای اخر زمستان......
هدیه برای لبنان
کم ماشین تولید کن ۸۵ میلیون جمعیته هر کی ۳ تا ماشین میخاد داشته باشه تو خیابون دیگه جا نیست
بازم شروع شد ول کنید بابا این مسخره بازیاروجمع کنید مردم توان ندارن به چه زبونی بگن
فقط فقط زورتون به ملت می رسه
چرا دولت جلوی قاچاق سوخت مخصوصا گازوئیل رانمی گیرد .
جراحی اقتصادی نه،
جرواجر اقتصادی
موذیگریدولت
لعنت برشما ظالمان
آخه فقط مشکل مردم ایران که نیست مردم لبنان سوریه عراق یمن این گشنه ها هم هستند که باید مسولان ما سیرشان کنند پس پولی در کار نیست
همیشه راهکار دولتها ساده ترین راهها بوده افزایش قیمت . تا مصرف سوخت با تولید ماشینهای برقی و یا کم مصرف وارداتی یا راهکارهای دیگر و جایگزینی با ماشینهای پرمصرف انجام نشود اتفاقی نخواهد افتاد
خودرو بی ارزش با بنزین فلان تومنی تو جاده چالوس و بعد جوج لب دریا .
وقتی دو روز تعطیل هفته همه میزنن به جاده شمال .
آقایان هم میگن پس وضعشان خوبه که میرن لب دریا .
و دست در جیب میکنن .