شینهوا نفت مطرح کرد
جنگ ایران و عربستان بر سر میدان نفتی عظیم
دو کشور اصلی منطقه یعنی ایران و عربستان وارد یک رقابت اقتصادی می شوند. این رقابت اقتصادی بر سر میدان نفتی «اسفندیار» خواهد بود که مدت هاست به علت تحریم ها و تنش سیاسی بین ایران و کشورهای عربی بلااستفاده مانده است.
خبر فوری: ایران و آمریکا در حال مقدمه چینی برای امضای توافق جدید هسته ای هستند و از طرف دیگر، با وساطت عراق، مشکلات موجود بین کشورمان و کشورهای عربی نیز در حال رفع شدن است. در همین رابطه، قرار است امارات بعد از شش سال مجددا سفیر خود را به ایران بفرستد و روابط ایران و عربستان نیز از سر گرفته شود. این شواهد گویای این است که بن بست سیاسی که در سال های اخیر مانع از ارتقای اقتصادی کشور شده بود، در حال باز شدن است.
میدان اسفندیار و نفتی که می تواند ایران را از بن بست خارج کند
با بهبود اوضاع و رفع تنش های سیاسی، احتمالا دو کشور اصلی منطقه یعنی ایران و عربستان وارد یک رقابت اقتصادی شوند. این رقابت اقتصادی بر سر میدان نفتی «اسفندیار» خواهد بود که مدت هاست به علت تحریم ها و تنش سیاسی بین ایران و کشورهای عربی بلااستفاده مانده و سودی را به خزانه ایران نفرستاده است.
بر اساس گزارش ها، نفت میدان اسفندیار قابلیت تولید 532 میلیون بشکه نفت خام را دارد و اگر توسعه آن طبق طرح اولیه که در بهار 1386 تصویب شد، با ظرفیت تولید روزانه 4هزار بشکه به بهره برداری می رسید، با در نظر گرفتن متوسط قیمت نفت در طول سال های گذشته، تا سال 1393 درآمدی معادل حداقل یک میلیارد دلار نصیب کشور می کرد اما این اتفاق نیفتاد تا ایران از این درآمد عظیم محروم شود.
به گزارش تسنیم حالا یکی از مدیران ارشد شرکت نفت فلات قاره ایران گفته که ایران قصد دارد توسعه میدان نفتی اسفندیار را آغاز کند. اما این میدان نفتی چه اهمیت استراتژیکی داشته و چگونه می تواند منجر به رقابت اقتصادی با عربستان شود؟ اهمیت میدان نفتی اسفندیار این است که به یکی از میادین نفتی عربستان متصل است.
در واقع، میدان نفتی اسفندیار از میدانهای نفتی ایران است که دارای مخزن مشترک با عربستان سعودی است و بخش عربی آن میدان لؤلؤ نام دارد. این میدان در فاصله 95 کیلومتری جنوب غربی جزیره خارک واقع شده است. اسفندیار در سال 1345 توسط شرکت آیپک کشف شد ولی تاکنون هیچ بهره برداری از نفت آن صورت نگرفته و به علت تحریم و عدم تمایل شرکت ها به حضور در ایران تولیدی نداشته است.
رقابت نفتی ایران با کشورهای نفت خیز عربی
خبرگزاری شینهوا چین در گزارشی به موضوع بهره برداری از میدان نفتی اسفندیار پرداخته و تاکید دارد که این اتفاق می تواند ایران و عربستان را وارد یک تعامل رقابت گونه کند. شینهوا تاکید دارد که با توجه به شرایط رفع تحریم ها، قصد ایران در مورد بهره برداری از اسفندیار جدی است. در همین رابطه، علیرضا مهدی زاده، مدیرعامل شرکت نفت فلات ایران روز شنبه گفت، فاز اول طرح توسعه میدان اسفندیار در ایران که به میدان لولو عربستان سعودی متصل است، طی سه سال آینده اجرایی می شود.
به گزارش شینهوا و به نقل از شانا، طراحی، ساخت و نصب سکوی حفاری چهار حلقه چاه در فاز اول طرح بهره برداری از اسفندیار پیشنهاد شده است.
مهدی زاده تاکید کرده که دستگاه های بهره برداری از نفت اسفندیار پیش از انتقال به جزیره خارک ( پایانه صادرات نفت ایران) در سکویی دریایی نزدیک ابوذر فرآوری می شود.
به گزارش شینهوا، ایران تعداد زیادی میادین نفت و گاز مشترک در خلیج فارس با قطر، عربستان سعودی و کویت دارد اما به دلیل تحریم های آمریکا نتوانسته در توسعه آنها پیشرفت داشته باشد.
حالا با رفع احتمالی تحریم های مربوط به انرژی و انعقاد قرارداد با شرکت ها و برندهای نفتی مهم دنیا، ایران می تواند به راحتی از این میادین نفتی بهره برداری کرده و وارد رقابت اقتصادی با کشورهای نفت خیز عربی و همسایه شود.
نظر کاربران
خدایا چقدر تحریم به ایران آسیب رسانده مردم ایران را فقیر کرده مشکل اساسی ازخودمان بود چون به فکر منافع مردم وکشور خود نبوده ایم تنها عده ای خاص از تحریم منافع زیادی کسب کرده اند آن هم کاسبان تحریم که درحال حاضر هم از توافق برجام ناراحت هستند آن هم اصول گرایان تندرو وسلام،
اقا دزدی ها رو بگیرید
کشف و استحصال این میدان عظیم نفتی را به محور مقاومت و مردم مظلوم و ستمدیده فلسطین،لبنان،سوریه،عراق،افغانستان،تبریک می گوییم.
خوب اگر ایران استفاده نکرده ..اونا چی ..اونا که همه رو استخراج کردند بردند ما در فکر مرگبر امریکا کفتن بودیم برای کیف کاسبانتحریم..حالا حالا زوده بفهنیم که جقدر ضرر کرده ابم وفقط عده ای کیف کردند ...
گل گفتی ،برای ما که نیست
لقمه معیشتی هم شاید در کاسه ملت البته با منت وپا مال کردن عزت نفس مردم بیندازند
اگر دولت مردان ما در طول این سالها به اندازه یک سر سوزن لیاقت و شرف داشتن وضع مردم مظلوم ایران الان این نبود
آره والا
پس کجایند شرکتهای توانمند ایرانی در حوزه نفت وگاز کجایند روسیه و چین برادرانمان ؟؟؟؟
چندتا موشک بزنید
آقاجان آب پاکی رو رووست مردم ریختند آقایان فرمودند مردم فکر نکنند که با توافق برجام وضع مملکت بهتر میشود!
پس اگر وضع بهتر نمیشود پس اینهمه سروصدا و رفتو آمد برای چیست؟ و اصلا این توافق بدرد که و بدرد چه میخورد؟ و اینهمه ناز اطفار برای چیست؟؟؟؟؟
ما آدم درستی نداریم که حقمونو بگیره
مثل همیشه مظلوم و نظاره گر هستیم
پس نوش جون عربستان
حاضرم به عربستان برسه ولی به دست دزدای ایران نرسه
برجام احیا نشه بهتره
چون پول این نفتها معلوم نیست که به مردم عادی برسه.
اختلاسگر ها کیسه بدوزند
جیبشون کی پرمیشه.چه تاثیری توحال مردم داره
تابستان تمام شد و آرزوی خوردن یا خرید یک کیلو میوه تابستانی و حسرت به دل ماندن خودم و خانواده ام ماند.خبر بدی برای مردم ایران و غارت عظیم ثروتهای زیر زمینیش که به نام مردم ایران و به کام ......مردم ایران روز به روز با این افکار فقیرتر و درمانده تر میشوند.
سلام دوستان هرچی به ما مردم ایران ظلم شود حق مان چون همه باهم نیستم وسلام علکم و رحمت الله
گل گفتی تاسف برای کشورم
دقیقا
روز قیامتی هم هست باید جواب بدن