وضعیت اخذ مالیات از خانههای خالی و لوکس
رئیس کل سازمان امور مالیاتی آخرین وضعیت اخذ مالیات از خانهها و خودروهای لوکس و همچنین خانههای خالی را اعلام کرد.
ایسنا: رئیس کل سازمان امور مالیاتی آخرین وضعیت اخذ مالیات از خانهها و خودروهای لوکس و همچنین خانههای خالی را اعلام کرد.
داوود منظور در نشست خبری درمورد آخرین وضعیت اخذ مالیات از خانههای خالی توضیح داد: در بحث مالیاتگیری قدم اول شناسایی مودی و تشخیص میزان مالیات است که این کار در سال گذشته انجام و خانههای خالی تا پایان تیرماه سال جاری شناسایی شدند.
وی ادامه داد: بالغ بر ۵۲۰ هزار خانه خالی شناسایی شد که میزان مالیات این خانهها ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان محاسبه شده و این موضوع به مودیان اطلاع داده شده است. این اطلاع رسانی هم از طریق سامانه بوده، هم پیامک و هم به صورت کتبی و از طریق پست.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی از اعتراض ۱۰۰ هزار مالک خبر داد و افزود: این اعتراضها را به وزارت راه منعکس کردیم تا دوباره مورد بررسی قرار بگیرد. البته هنوز تعداد زیادی از مودیان به سامانه مراجعه نکردهاند. اگر مودیان اعتراض دارند باید اعتراض خود را ثبت کنند تا رسیدگی شود.
منظور ادامه داد: مالکان خانههای خالی باید تا پایان مرداد مالیات خود را پرداخت کنند در غیر این صورت ماهانه مشمول جریمه ۲.۵ درصدی مالیات تعیین شده میشوند و هنگام نقل و انتقال خانه باید اصل و جریمه مالیات را پرداخت کنند.
مالیات خانهها و خودروهای لوکس پیگیری میشود
وی در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا در مورد مالیات خانهها و خودروهای لوکس توضیح داد: در مورد خانهها و خودروهای لوکس همان مسیر خانههای خالی طی میشود. در این راستا رکوردهایی در سال گذشته داشتیم که بسیار ناچیز بود، زیرا شهرداری اطلاعات کامل ارائه نداد اما این روند در سال جاری نیز دنبال میشود و اطلاعات از شهرداریها، سامانهثبت و… جمع آوری میشود.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: سازمان تا پایان سال فرصت دارد اطلاعات خانههای خالی و لوکس و خودروهای لوکس را جمع آوری کند. درحال حاضر فرایند مالیاتگیری از خودروهای لوکس آغاز شده است.
به گفته منظور تا روز گذشته ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات از مالکان خانههای لوکس اخذ شده است.
وی با بیان اینکه آستانه قیمتی که ملاک لوکس بودن بود افزایش یافته است، گفت: برای سازمان فرقی ندارد مالک چه کسی است باید مالیات پرداخت کند.
معاون وزیر اقتصاد در مورد خانههایی که دارای چند مالک هستند نیز توضیح داد: خانه خالی بر اساس خوداظهاری شناسایی میشود و فرقی ندارد چند مالک دارد.
منظور درمورد استرداد ارزش افزوده اظهار کرد: در سال ۱۳۹۹، ۳۳۰۰ میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۰، ۷۲۰۰ میلیارد تومان و در چهار ماه نخست سال جاری ۳۰۰۰ میلیارد تومان ارزش افزوده استرداد شده است.
۱۶۰۰ اعتراض مربوط به پزشکان
وی با بیان اینکه در سامانه سوت زنی ۶۰۰۰ اعتراض از سوی مردم ثبت شده است، گفت: از این تعداد ۱۶۰۰ اعتراض گلایه مردم از پزشکان است. به همین دلیل به پزشکان اخطار دادیم و باید اگاه باشند که درصورت فرار مالیاتی از ابزار قانونی لازم استفاده میکنیم. پزشکان مکلف هستند دستگاه کارتخوان داشته باشند و از آن استفاده کنند.
معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: مردم باید تخلفات را اطلاع دهند، اگر به جای استفاده از دستگاه پوز شماره کارت میدهد مردم باید اطلاع دهند. فرار مالیاتی نباید موجب آزار مردم شود. کتمان درآمد فرار مالیاتی و جرم محسوب میشود. برای این افراد پرونده کیفری تشکیل میشود.
ممنوعالخروجی ۲۵۰۰ نفر بدهکار مالیاتی
منظور در ادامه با بیان اینکه در پنج ماه سال جاری وصول مالیات ۶۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است، گفت: در پنج ماه ابتدایی سال جاری ۲۵۰۰ نفر بدهکار مالیاتی ممنوعالخروج شدند که از این افراد ۱۲۰۹ میلیارد تومان وصول شد.
چرا طلافروشان باید سالیانه ۶ میلیون تومان مالیات بدهند؟
وی در ادامه با بیان اینکه اطلاعاتی که از اصناف وجود دارد نباید کتمان شود، اظهار کرد: مالیات ابرازی اصناف رشد دو برابری داشته است. چرا طلافروشان باید سالیانه ۶ میلیون و ابزارفروشان سالیانه چهار میلیون تومان مالیات بدهند؟ ما قاعده بازی را تغییر دادیم. تعداد اظهارنامه اشخاص حقیقی ۵۲ درصد رشد کرده است.
معاون وزیر اقتصاد افزود: تا سال ۱۴۰۰ تعداد کل مودیان ۲ میلیون و ۹۱۵ هزار نفر بود که این تعداد در سال جاری به چهار میلیون و ۴۵۰ هزار مودی رسیده و از این افراد مالیات یک میلیون و ۸۰۰ نفر صفر شده است.
جزئیات دریافت ارزش افزوده در گمرک
منظور در مورد مالیات ارزش افزوده در گمرک توضیح داد: افرادی که کالا وارد میکنند باید عوارض گمرک پرداخت کنند. مبنای محاسبه عوارض در سال گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی بود، اما اکنون نرخ ETS بود به همین دلیل مقدار ریالی عوارض زیاد شده است.
وی ادامه داد: طبق تصمیم شورای عالی هماهنگی اقتصاد نرخ مالیات برخی کالاهای اساسی یک درصد شد، اما سایر کالاها باید همان مبالغ را بپردازند.
شناسایی حسابهای تجاری تا پایان سال
رئیس کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه ملاک در سال گذشته واریز به کارتخوانها بود، اظهار کرد: به مشاغل توصیه میکنیم اگر میخواهند پرداخت و واریز غیرتجاری انجام دهند در حساب تجاری انجام ندهند زیرا تا پایان سال حسابهای تجاری از غیرتجاری شناسایی میشود.
منظور ادامه داد: دستورالعمل شناسایی و تفکیک حسابهای تجاری در شورای پول و اعتبار شناسایی شده است که توسط بانک مرکزی به اطلاع مردم میرسد. واریز در حساب تجاری به معنی درامد و فروش است.
وی افزود: اگر حسابی غیرتجاری باشد، اما برای امور تجاری استفاده شود شناسایی خواهد شد. تعداد دفعات واریز از یک حدی بالاتر باشد بررسی شده و به عنوان حساب مشکوک به تجاری تلقی میشود.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه در سال گذشته ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار پوز شناسایی شد، اظهار کرد: از این تعداد ۹ میلیون نفر کارتخوان خود را غیر فعال و ۹ میلیون نفر به حساب مالیاتی خود متصل کردند.
اخذ عوارض الایندگی
منظور در ادامه درمورد عوارض الایندگی گفت: در خوزستان تعداد زیادی واحد الاینده وجود دارد که عمدتا در حوزه انرژی فعالیت میکنند. این واحدها از سال ۱۳۹۴ عوارض الایندگی پرداخت نکردند.
وی افزود: این عوارض محاسبه و بالغ بر ۶۰۰۰ میلیارد تومان عوارض وصول و صرف توسعه و عمران شهری شد.
جزئیات مالیات نهادهای حاکمیتی
معاون وزیر اقتصاد در ادامه درمورد مالیات نهادهای حاکمیتی از جمله ستاد اجرایی فرمان امام، استان قدس، بنیاد مستضعفان و… توضیح داد: این نگرانی در اذهان عمومی وجود دارد که آیا این نهادها مالیات پرداخت میکنند؟ باید پاسخ دهم بله. همه فعالان اقتصادی فارغ از اینکه مالکیت متعلق به چه کسی باید مالیات پرداخت کنند.
منظور تاکید کرد: این نهادها هم اگر مالیات پرداخت نکنند مشمول مجازات میشوند. اطلاعات اینکه در سال ۱۴۰۰ چقدر مالیات ابرازی، پرداختی و… داشتند موجود است.
وی ادامه داد: در قانون پیشبینی شده است مالیاتی که از استان قدس رضوی اخذ میشود به دلیل ارائه خدمات عمومی که توسط آستان قدس ارایه میشود به خود آستان برگردانده شود.
۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات معوق
رئیس کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه میزان مالیات معوق ۷۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: این معوقات مربوط به افرادی است که قابل شناسایی نیستند، برای مثال شرکتهای کاغذی. به این صورت که عدهای برای فرار مالیاتی به نام چند متکدی و کارتن خواب شرکت ثبت کرده و وکالت تامالاختیار گرفته اند. ۴۰ درصد معوقات مربوط به این شرکتهای سوری است.
منظور ادامه داد: ۲۰ درصد معوقات متعلق به کارتهای بازرگانی است. عدهای به نام یک پیرزن در روستایی کارت بازرگانی صادر کردند، واردات کرده و بدهکار شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه مردم نباید حساب و شماره کارت خود را به کسی بدهند، گفت: به حساب یک بازنشسته آموزش و پرورش ۱۲ هزار میلیارد تومان واریز و بعد برداشت شده بود، اما این فرد مشمول مالیات شده است.
ارسال نظر