راهکار مجلس برای گرانیها چه خواهد بود؟
متاسفانه مشاوره هایی که برخی به مسئولان می دادند حرف های غیرعلمی بود؛ مثل این که می توان فقط قیمت چهار کالا را گران کرد.
عصرایران: نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به عملکرد دولت در بحث اصلاح قیمت ها، گفت: ما از ابتدا هم با دادن یارانه نقدی به مصرف کننده مخالف بودیم، این مسئله که افزایش قیمت چهارکالای اساسی باعث افزایش قیمت سایر کالاها می شود امری واضح و روشن بود. متاسفانه مشاوره هایی که برخی به مسئولان می دادند حرف های غیرعلمی بود. اینکه فقط چهار کالا گران می شود یک نوآوری در علم اقتصاد بود مگر می شود چهار کالا افزایش قیمت داشته باشد اما سایر کالاها افزایش قیمت نداشته باشند.
محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه با بیان این مطلب به عصر ایران گفت: پیش بینی می کردیم که اگر دولت یارانه را به مصرف کننده بدهد و قیمت ها آزاد شود این افزایش قیمت ها اتفاق می افتد. بهتر این بود دولت که یکسال فرصت داشت یارانه را به جای دادن به مصرف کننده به حلقه های انتهای تولید می داد هم از تولید کننده حمایت می کردیم و هم رانت واردکننده را حذف می کردیم و هم اینکه قیمت را پشت شیشه و به اصطلاح در بازار نمی گذاشتیم افزایش پیدا کند. آن روش خیلی بهتر بود. این که وقتی ما قیمت ها را آزاد کنیم تورم ایجاد می شود امری طبیعی بود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در ادامه همچنان افزایش قیمت ها را خواهیم داشت، گفت: باید منتظر باشیم ببینم مردادماه تورم نقطه به نقطه چگونه بوده است. در خرداد تورم خیلی بالا و دوازده و نیم درصد بود که رکوردی در خودش داشت و بعد در تیر خیلی کم شد اگر مرداد تورم کاهش داشته باشد می توان تحلیل کرد که حذف ارز۴۲۰۰ تقریبا هضم شده است و ما دچار تورم ماندگار نیستیم اما اگر مردادماه مجدد همین تورم نیز ثابت باشد و یا افزایش پیدا کند آنوقت قطعا ارز ۴۲۰۰فراتر از آن است.
نماینده تربیت حیدریه ( خراسان رضوی) در پاسخ به این سوال که اگر قیمت ها افزایش داشته باشند و تورم نیز کاهشی نباشد مجلس چه اقدامی می تواند انجام دهد، گفت: اگر احساس کنیم وزارتخانه های مربوطه برنامه های لازم را ندارند مجلس نهایتا از ابزارهای نظارتی اش نظیر استیضاح و سوال استفاده می کند.
ارسال نظر