۱۲۳۶۳۹۸
۳ نظر
۱۹۴۵۱
۳ نظر
۱۹۴۵۱
پ

کشف بی‌سابقه؛ کوسه‌ای که روی زمین راه می‌رود!

بیشتر شبیه کابوس به نظر می‌آید، اما دانشمندان در حال تحقیق درباره کوسه‌ای هستند که روی خشکی راه می‌رود.

برترین‌ها: بیشتر شبیه کابوس به نظر می‌آید، اما دانشمندان در حال تحقیق درباره کوسه‌ای هستند که روی خشکی راه می‌رود.

cone-heels

کوسه‌های سردوشی جوان می‌توانند به کمک باله‌های پارویی شکل خود در داخل و خارج آب راه بروند. این مساله نوعی از تکامل است که محققان آن را با عنوان «شکستن تمامی قوانین بقا» توصیف می‌کنند. گونه‌هایی از این کوسه‌ها که در مناطق صخره‌ای زندگی می‌کنند، می‌توانند تقریبا دو ساعت را بدون هیچ اکسیژنی تاب بیاورند.

کوسه‌های راه رونده چه هستند و کجا زنگی می‌کنند؟

کوسه‌های سردوشی در صخره‌های اطراف سد بزرگ مرجانی استرالیا زندگی می‌کنند و زیستگاه آن‌ها می‌تواند به خاطر جزر و مد کاملاً از محیط اطراف خود جدا شود. گونه‌های دیگری از کوسه‌های متحرک را می‌توان در اطراف استرالیا، اندونزی و پاپوآ گینه نو یافت.

هنگام جزر و مد، گاهی اوقات کوسه‌ها در حوضچه های سنگی کم عمق به دام می‌افتند. در نتیجه این گونه طوری تکامل یافته که برای زنده ماندن بتواند دو ساعت را بدون اکسیژن تاب بیاورد و با کمک باله‌های پارویی شکل خود بخزد.

محققان دانشگاه فلوریدا آتلانتیک این گونه از تکامل کوسه‌های سردوشی را شکستن تمامی قوانین بقا می‌دانند. این دانشمندان در حال بررسی چگونگی تغییرات توانایی راه رفتن و شنا کردن در اولین مراحل تکامل کوسه‌‌های سردوشی هستند.

این کوسه‌ها وقتی که تازه از تخم بیرون می‌آیند از یک کیسه زرده داخلی اما وقتی کمی بزرگتر می‌شوند از علف و سبزی تغذیه می‌کنند. این کیسه زرده داخلی به نوزادان ظاهری با شکم برآمده می‌دهد اما دانشمندان کشف کردند که این شکل ظاهری تفاوت چندانی در سرعت حرکت آن‌ها به وجود نمی‌آورد.

به نقل از رسانه فارسی زبان؛ دکتر ماریان ای پورتر، محقق ارشد دانشگاه فلوریدا آتلانتیک می‌گوید: «مطالعه حرکت کوسه‌های سردوشی به ما امکان درک توانایی این گونه و گونه‌های مشابه را در سازگاری ویا جدا شدن از شرایط چالش برانگیز محیط زندگیشان می‌دهد. این کوسه‌ها از توانایی راه رفتن خود برای مانور دادن در شکاف‌های کوچک صخره‌ها برای فرار از پرندگان و ماهیان شکارچی و هم‌چنین یافتن غذا استفاده می‌کنند.» درواقع، قابلیت‌های حرکتی این کوسه‌ها مرتبط با شرایط زیست‌محیطی چالش برانگیز آن‌هاست.

دکتر پورتر اکنون در حال تحقیق بیشتر راجع‌به چگونگی تاثیر تغییرات اقلیمی بر شرایط محیط زیست این جانوران در آینده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    ما هم یه قناری داریم روپایی میزنه

  • لنگ

    من دو تا مرغ عشق دارم قشنگ باهم حرف می زنن

  • ناشناس

    به نظرم خیلی وحشناکه که یه حیونن مثل کوسه بتونه راه بره

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج