فواید اعجاببرانگیز تور گردشگری در قبرستان!
وقتی برنامههای نیمروزه آرامستانگردی (گورگردی) ترتیب دادم، خیلیها میپرسیدند که چرا گورستان؟ مگر در قبرستان چیزی دیگری هم بجز قبر برای تماشا وجود دارد؟ بعضی دیگر میگفتند در این اوضاعی که هر روز خبرهای ناگوار به آدمها هجوم میآورد، چرا باید زمان استراحت و گردشمان را که برای بهتر شدن حالمان میگذاریم، به گورگردی اختصاص دهیم؟پاسخ من به این دسته از افراد این است که خود را در موزهای تصور کنید. همگی با تعجب به شیء تاریخی داخل محفظه شیشهای خیره شدهایم.
آرمان امروز: وقتی برنامههای نیمروزه آرامستانگردی (گورگردی) ترتیب دادم، خیلیها میپرسیدند که چرا گورستان؟ مگر در قبرستان چیزی دیگری هم بجز قبر برای تماشا وجود دارد؟ بعضی دیگر میگفتند در این اوضاعی که هر روز خبرهای ناگوار به آدمها هجوم میآورد، چرا باید زمان استراحت و گردشمان را که برای بهتر شدن حالمان میگذاریم، به گورگردی اختصاص دهیم؟پاسخ من به این دسته از افراد این است که خود را در موزهای تصور کنید. همگی با تعجب به شیء تاریخی داخل محفظه شیشهای خیره شدهایم.
راهنمای موزه برای شما از نحوه ساخت، موارد استفاده و مسیری که جسم قصه ما طی کرده تا امروز که روبهروی ما قرار گرفته، میگوید. قصههای گفته شده را در ذهنمان مجسم میکنیم و با دهانهایی باز محو پیکرک کوچک یا دیگر اشیای موزه میشویم. بیایید دوباره به آرامستان برگردیم: حال همگی در آرامگاه ملکالشعرا بهار (1330- 1265) ایستادهایم. باد در میان برگهای درختان ارغوان پایین دست میپیچد. در حال شنیدن روایتهایی از زندگی این شاعر بزرگ از زبان راهنمای گردشگری هستیم. شعرهایی که در وصف زندانیان سروده شده تا مبارزات سیاسی و مدنی. از محمدحسین لقمان ادهم معروف به لقمانالدوله و معینالاطبا (1329- 1258) میشنویم. وی بر پایه نوشته سنگ مزارش پایهگذار انستیتو پاستور ایران، بنیانگذار و نخستین رئیس دانشکدههای پزشکی، داروسازی و دندانسازی تهران بوده است. در گام بعدی راهنمای گردشگری از حسین بهزاد (1347- 1273)، نقاش و مینیاتوریست نامی ایران میگوید. او خالق حدود 400 اثر هنری است. از معروفترین آثارش میتوان به نقاشیهای بهرام، گلاندام، خزان جوانی و... اشاره کرد. آرامستانگردی، ما را با زندگی پر فراز و نشیب انسانهایی آشنا میکند که امروزه نامی از آنها در تاریخ به جای مانده است. فروغ فرخزاد، روح ا... خالقی؛ رهی معیری، ایرج میرزا، حسین یاحقی، ابوالحسن صبا، غلامرضا تختی، علیاکبر دهخدا، حسین فاطمی، میرزاده عشقی، محمدعلی فروغی، نسیم شمال، موذنزاده اردبیلی، علی دشتی، علیاکبر شهنازی، سیدجعفر شهیدی، یدا... سحابی، توران میرهادی، ستارخان، بدیعالزمان فروزانفر، علی رزمآرا، علیاصغر حکمت و... تنها بخش کوچکی از نامدارانی هستند که در گورستانهای تهران آرمیدهاند. در برنامههای گورگردی به مزار این انسانها خیره میشویم، داستان هر یک را میشنویم و تاریخ را از نزدیک لمس میکنیم. در گورگردی تجربه درک عمیقتری از کتابهای تاریخی دوران مدرسه به دست میآوریم. کتابهایی که به زور یا با میل و رغبت خواندهایم. پیشنهاد میکنم برای کسب این تجربه خاص در تورهای گردشگری که راهنمای تخصصی و مجرب دارند همراه شوید و از آرامستانهای منطقه خود بازدید کنید. تورهایی که راهنمای تخصصی بههمراه دارند، معمولا اطلاعات موثق و درستی را در اختیار شما میگذارند. اطلاعاتی که حاصل سالها پژوهش و تحقیق این افراد است.
نظر کاربران
این ادم ها روانی اند
این پستا چیه میذاری
مزخرفترین دلیل برای توجیه.....