بزرگترین کلکسیون خودرو با ۷هزار مدل مختلف!
چندین کلکسیون خصوصی ماشین باورنکردنی در سرتاسر جهان وجود دارد، اما از بین همه آنها کدامیک از همه چشمگیرتر است؟
روزیاتو: چندین کلکسیون خصوصی ماشین باورنکردنی در سرتاسر جهان وجود دارد، اما از بین همه آنها کدامیک از همه چشمگیرتر است؟
سخت است اگر بخواهیم بر سر این بحث کنیم که مجموعهای شامل ۷۰۰ خودرو که ارزش آن ۴ میلیارد پوند است در صدر این فهرست قرار ندارد. کلکسیونی متعلق به سلطان برونئی (Brunei کشوری در جنوب شرقی آسیا) که نامش حسن البلقیه است.
برخی منابع ثروت بلقیه را حدود ۲۰ میلیارد پوند تخمین میزنند. او سلطان کشور برونئی و همچنین، نخست وزیر، وزیر دفاع، وزیر امور خارجه و وزیر دارایی این کشور است. حسن البلقیه خود را در مقام مسئول پلیس و مذهب کشور نیز منصوب کرده است.
بهطور خلاصه، در برونئیِ نفت خیز هیچ اتفاقی بدون اطلاع بلقیه یا سایر اعضای خانواده او رخ نمیدهد.
آنطور که تخمین زده میشود این سلطان و خانواده بزرگش در دهه ۱۹۹۰، مالک حدود ۷ هزار خودرو بودند. این موضوع مربوط به زمانی است که شاهزاده جفری، برادر ماشیندوستِ سلطان، وزیر دارایی بود، تا اینکه در سال ۱۹۹۷ تمام پولها را خرج کرد.
هیچکس نمیداند مجموعه تمام این ماشین ها کجا نگهداری میشوند، اما بعضی از آنها در کاخ یک میلیارد پوندی سلطان هستند. مشخص است که ماشین های زیادی در این فهرست وجود دارند، اما از این میان میتوان به حدود ۶۰۰ رولز رویس (شامل رولز رویس طلایی که در عکس مربوط به جشن عروسی دختر سلطان مشاهده میشود)، ۴۵۰ فراری و ۳۸۰ دستگاه بنتلی اشاره کرد.
او به جای یک خودرو از هر مدل، چندین نمونه از آن را سفارش میداد. به عنوان نمونه، وقتی نوبت به ابرخودروی فراری اف۴۰ (Ferrari F40) رسید، سلطان ۱۱ دستگاه از آن سفارش داد. او این خودروها را با فرمان سمت راست و رنگهایی که در بروشور نمیتوان یافت میخواست.
زمانی که مک لارن ابرخودروی نمادین اف۱ (McLaren F1) خود را به بازار عرضه کرد، سلطان ۱۰ دستگاه از آن خرید.
زمانی که استون مارتین در سال ۱۹۹۷ تنها سه نسخه از خودرویی به نام وی۸ ونتیج سری دو (V8 Vantage Special Series II) ساخت، سلطان هر سهتا را خریداری کرد. و وقتی بنتلی هنوز شاسی بلند نمیساخت، سلطان آن را سفارش داد و این شرکت لوکس انگلیسی یکی برایش ساخت؛ با نام Dominator (به معنیی حاکم).
با این همه پولی که از نفت به دست میآمد و با کنترل کامل بر آن، سلطان میتوانست هروقت اراده میکند به هر تولیدکنندهای در دنیا زنگ بزند و مدل سفارشی خودش را بخواهد.
اما بعد از آن روزهای مدهوشکننده، اوضاع دیگر آنقدرها هم گلگون به نظر نمیرسد. هنگام شروع بحران مالی آسیا در سال ۱۹۹۷، گروه سرمایهگذاری جفری با ۱۰ میلیارد دلار سقوط کرد.
گزارش شده است که شاهزاده جفری در سال ۲۰۰۰ شروع به بازگرداندن داراییهای خود ازجمله بیش از ۵۰۰ ملک در برونئی و خارج از کشور، حدود ۲ هزار اتومبیل، ۱۰۰ نقاشی، پنج قایق تفریحی و ۹ هواپیمای کلاس جهانی کرد.
طبق اسناد دادگاه، این شاهزاده ۷۸ میلیون دلار در شرکت ایتالیایی پینین فارینا برای فراری، ۴۷۵ میلیون دلار در رولز رویس و ۹۰۰ میلیون دلار در جواهرسازی بریتانییایی اسپری هزینه کرده است.
گزارش ها حاکی از آن است که قسمت عمده این کلکسیون در حال حاضر در گاراژهای مرطوب برونئی در حال پوسیدن هستند.
ارسال نظر