شایعه فوت آیتالله سیستانی چگونه جعل شد؟
از ساعاتی پیش برخی اکانتها در فضای مجازی خبر ساختگی رحلت آیتالله سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان در عراق را منتشر میکنند که پیگیریها از منابع مطلع عراقی حاکیست این خبر کاملاً کذب است.
خبرگزاری تسنیم: بررسیها نشان میدهد فیلمی که از سید احمد صافی منتشر شده مربوط به ابتدای سال ۲۰۲۰ است که آیتالله سیستانی در بیمارستان الکفیل کربلا جراحی شدند.
از ساعاتی قبل خبری ساختگی با عنوان فوت آیتالله سیستانی در برخی شبکههای اجتماعی در عراق داغ شده و به مرور توجه بعضی رسانهها را جلب کرد.
در همین راستا فیلمی از شبکه «الشرقیه» منتشر شده که در قسمت ابتدایی آن، سید احمد صافی (امام جمعه حرم حضرت اباالفضل و از مسئولین دفتر آیتالله سیستانی) بیانیهای را قرائت میکند که در آن اینگونه وانمود شده که خبر از ارتحال آیتالله میدهد.
در ادامه فیلم نیز صحنههایی از بیمارستان الکفیل کربلا پخش میشود که آیتالله سید محمدرضا سیستانی فرزند ایشان، در حال گریه است و دیگران او را دلداری میدهند.
اما اصل ماجرا چیست؟
بررسیها نشان میدهد فیلمی که از سید احمد صافی منتشر شده مربوط به ابتدای سال ۲۰۲۰ است که آیتالله سیستانی در بیمارستان الکفیل کربلا جراحی شدند.
صافی در این بیانیه، خبر بیماری و جراحی آقای سیستانی را اعلام و در ادامه میافزاید: «الحمدلله جراحی با موفقیت به پایان رسید و الآن مرجعیت در سلامت هستند.» اما این بخش از فیلم مذکور کات شده و به جای آن عبارت «فوت کردهاند» صداگذاری شده است!
بخش دوم و گریههای سید محمدرضا سیستانی نیز به ماجرای فوت مرحوم آیتالله سید محمد سعید حکیم برمیگردد که سید محمدرضا در بیمارستان الکفیل حاضر بوده و زمانی که برای عرض تسلیت نزد آقای سید حیدر حکیم (فرزند آیت الله سید محمدسعید حکیم) میرود، اشک میریزد...
در واقع شایعهپردازان با میکس دو فیلم قدیمی و صداگذاری دو ثانیهای در میان دو فیلم، اینگونه وانمود میکنند که گویا آیتالله سیستانی رحلت کرده است.
این در حالی است که این شایعه کذب بوده و نشان میدهد ایشان بحمدالله در قید حیات بوده و دفتر مرجعیت نیز به امور روزمره خود مشغول است.
ارسال نظر