پنچر کردن آمبولانس را کجای دلمان بگذاریم؟
روزنامه آفتاب یزد در گزارشی با اشاره به حادثه مرگ بیمار دو ساله اورژانس بر اثر اقدام غیراخلاقی و بهت آور افراد ناشناس، به بررسی پیامد خطرناک بازتولید خشم و ناهنجاری اجتماعی در ایران پرداخته است.
روزنامه آفتاب یزد در گزارشی با اشاره به حادثه مرگ بیمار دو ساله اورژانس بر اثر اقدام غیراخلاقی و بهت آور افراد ناشناس، به بررسی پیامد خطرناک بازتولید خشم و ناهنجاری اجتماعی در ایران پرداخته است.
در بخشی از این گزارش میخوانیم:
* روز گذشته خبر رسید که پنچر کردن چرخهای آمبولانس، باعث فوت دختربچه 2 ساله شده است.
* در همین راستا یحیی صالح طبری رئیس اورژانس تهران گفت: حوالی ساعت 14:42 دقیقه روز سه شنبه 24 خرداد 1401 در تماس با مرکز 115اورژانس تهران گزارش ایست قلبی-تنفسی دختر بچهای2ساله به این مرکز اعلام شد که نیروهای اورژانس در کمترین زمان ممکن خود را به محل حادثه در خیابان شهید بهشتی رساندند.
* به دلیل شرایط ترافیکی این خیابان و نبود جای پارک مناسب و حال وخیم دختربچه به ناچار نیروهای اورژانس تهران برای نجات جان بیمار، آمبولانس را در خط ویژه با رعایت اصول ایمنی و تردد خودروهای دیگر پارک میکنند. تکنسینهای اورژانس که خود را به سرعت به آدرس کودک بدحال رساندند و با کودک کم جان روبرو میشوند، بلافاصله وظیفه ذاتی خود که نجات جان یک انسان است را آغاز و اقدامات احیاء قلبی ریوی را شروع میکنند. خوشبختانه عملیات احیا کودک با موفقیت انجام میشود و شرایط حال کودک رو به بهبودی پیش میرود.
* اما وقتی نیروهای اورژانس پس از عملیات احیا قصد انتقال بیمار به آمبولانس را داشتند، متوجه میشوند دو عدد از چرخهای آمبولانس توسط فردی ناشناس آسیب رسیده و بادهای لاستیک آن خالی شده است، نیروهای اورژانس با مشاهده این وضعیت برای انتقال بیمار درخواست حضور آمبولانس دیگری را میدهند که آمبولانس دوم در محل حاضر شد اما متاسفانه طولانی شدن روند انتقال به دلیل اتفاق به وجود آمده باعث وخامت مجدد حال کودک شده و جان خود را از دست میدهد و با تمام تلاشهای نیروهای اورژانس نیز کمکی بر نمیآید.به گفته وی اداره حقوقی مرکز اورژانس تهران پیگیر پرونده این کودک در مراجع قضائی است. این اتفاق تنها یک حادثه نیست که در آن جان یک کودک بیگناه از دست رفته باشد.
* زیرا این اتفاق یعنی پنچر کردن عمدی چرخهای آمبولانس بسیار هولناک و وحشتناک است و از جامعهای خبر میدهد که در آن خشونت و بیرحمی بیداد میکند. در تمام کشورها شهروندان در مقابل نیروهای امدادی تمام تلاش خود را به کار میبرند تا این نیروها به وظایف خود یعنی کمک به افراد و نجات جان و مال آنها رسیدگی کنند. اما در کشور ما متاسفانه وضعیت به این شکل است که چرخهای آمبولانسی که در حال خدمترسانی است را پنجر میکنند و جان مردم را به این شکل در معرض خطر قرار میدهند. این نوع از اتفاقات خبر از سقوط اخلاقی جامعه را میدهند. جامعهای که چنان در باتلاق خشونت گرفتار شده است که حتی به ماشین آمبولانس رحم نمیکند.
* بماند که روزانه آمار نزاع در کشور ما بسیار بالا است و خشونت در جامعه رخنه کرده و ریشه دوانده است. قطعا پیگیری حقوقی این نوع از رفتارها لازم است اما مهمتر از آن باید این نوع از موارد مورد بررسی و ریشه یابی عمیق توسط کارشناسان و مسئولان قرار بگیرد تا راهکارهایی برای پیشگیری از آنها اندیشیده شود. در هر حال مدت زمان زیادی است که صدای زنگ بیاخلاقی جامعه بلند شده است و بیتوجهیهای به این حوزه میتواند وضعیت بسیار فاجعه باری را رقم بزند که این حادثه یکی از تبعات بیتوجهیهای موجود در جامعه است. جدای از بیاخلاقیای که امروز مردم به آن دچار شدهاند باید به بیمسئولیتی مسئولین نیز اشارهای داشته باشیم زیرا همین سوء مدیریتهای مختلف است که شرایطی را در جامعه به وجود میآورد که روح و روان افراد بسیار مخدوش شود و در سایه بیامنی جامعه دست به چنین رفتارهایی بزنند. جامعه امروز ایران آبستن بحرانهای بسیار گوناگونی است که خبر از آینده بسیار وحشتناکی را میدهد. آیندهای که در آن نه تنها مسئولین دغدغه مردم را ندارند که خود مردم نیز به یکدیگر رحمی ندارند.
علیرضا شریفی یزدی روانشناس اجتماعی و استاد دانشگاه:
* این اتفاق تحلیل روانشناسانه و جامعه شناسانه دارد. از بعد روانشناسی در هر جامعهای یک درصدی از افراد وجود دارند که میزان خشم و واکنششان نسبت به رخدادهای محیطی و پیرامونی بیش از حد متعارف است که ما به آنها overreact میگوییم. یعنی کسانی که بیش از حد معمول نسبت به یک رخداد محیطی واکنش نشان میدهند و در همه جای جهان نیز یافت میشوند. این نوع از رفتارها دلایل مختلفی دارد که از جمله دلایل روانی آن میتواند خشم فروخورده، اضطراب بالا، ناتوانی در مدیریت موقعیتهای نامطلوب زندگی و نداشتن مهارتهای زندگی باشد. »
* اما این قضیه یک بعد اجتماعی دارد؛ ما از یک سو آموزشهای کافی برای مردم نداشتیم که فرق ماشینهای امداد را با سایر موارد بدانند. در وهله اول خانواده و بعد آموزش و پرورش و سپس رسانه این وظیفه را به عهدا دارند که آموزشهای لازم را به افراد منتقل کنند. اما بخش دیگری از این جریان به خشم عمومیای بر میگردد که جامعه با آن رو به رو است.یعنی امروز ما با یک جامعهای مواجه هستیم که همه ی افراد آن به شکلی احساس سرخوردگی، ناکامی، عدم امنیت و ضرر دارند. وقتی این گونه میشود خود این مقوله یک اضطراب بالا را ایجاد میکند و همراه با آن رفتارهای خشم آلود و پرخاشگرانه در جامعه زیاد دیده میشود.البته این موضوع یک تحلیل طبقاتی نیز دارد؛ نحوه بروز خشم در میان طبقات فرودست، میان دست و فرادست متفاوت است.
* در نتیجه ما باید این را به خوبی به یاد داشته باشیم که این خشم فروخورده اجتماعی که امروز که با آن رو به رو هستیم و در قالبهای مختلفی خود را نشان میدهد، گاهی هم فاجعه ساز میشود. رخدادهایی از این دست را به دو شکل میشود نگاه کرد: یکی به صورت تقلیل گرایانه که آن را شکل کاملا فردی تفسیر کنیم و دستگاههای ذیربط عموما از همین تحلیل استفاده میکنند و مسئله را تقلیل میدهند. در حال که ما به شکل فرآیندی باید به این مسئله توجه کنیم. وقتی فرآیندی به مسئله نگاه میکنیم متوجه میشویم اولا فراوانی این مسائل در سطح جامعه بسیار زیاد شده است و دوم اینکه بر اثر تکرار متاسفانه عادی انگاری در جامعه به وجود آمده است و برای بخشی از جامعه دیگر این رخدادها حساسیت زایی ندارد و از آن حساسیت زدایی شده است که بسیار خطرناک است. تحلیل اجتماعی این موضوع به نظر من به تحلیل مدیریت خشم و پرخاش در جامعه بر میگردد که این ناکامیهای مکرر و سرخوردگیها نهایتا در یک جایی خودش را نشان میدهد. بخشی از آن در درون خانه تبدیل به خشونتهای خانگی میشود و بخشی از آن درگیریهای انسانی را در جامعه به وجود میآورد. »
* بین اخلاق و تورم اقتصادی یک رابطه کاملا مشخصی وجود دارد که هرچه تورم در جامعهای بالاتر باشد و بیکاری و رکود در آن افزایش پیدا کند، اخلاقیات و اصول اخلاقی آن جامعه به شدت سقوط خواهد کرد. حتما افزایش تورم و مشکلات اقتصادی سقوط اخلاقی را در جامعه به وجود میآورد که یک نمونهای سقوط اخلاقی همین پدیدهای است که مورد اشاره قرار گرفت. یکسری راهکارهای کوتاه مدت وجود دارد و آن آموزش صریح رسانهها به توده مردم در این حوزهها است که وقتی با ماشینهای امدادی رو به رو میشوند چگونه عمل کنند. چون عامل اصلی این قضیه خشم و پرخاش است و خشم و پرخاش معلول شرایط نابسامان فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، آموزشی و اخلاقی در جامعه است طبیعتا تا مسئولین به آن ابعاد توجه نکنند زیاد نباید امید داشت که این حجم از پرخاش و خشم در جامعه کاهش پیدا کند.»
سعید معدنی استاد دانشگاه و جامعه شناس:
* این نوع از اتفاقات در جوامع نادر است. معمولا در جوامع هنگام حرکت ماشینهای امدادی تمام افراد به آنها اجازه عبور را میدهند و این نوع از حوادث استثناء هستند اما موارد استثناء نیز بسیار قابل تاملاند و باید به آنها پرداخته شود که چه کسانی دست به چنین کارهایی میزنند. البته کارهای آسیب زا در همه جای دنیا وجود دارد ولی حتی اگر یک بار هم این نوع از رفتارهای رخ دهد باید مورد بررسی قرار بگیرد. زیرا مسئله جان انسانها است و مورد قابل جبرانی نیست. معمولا کسانی که دست به چنین اقداماتی میزنند از عمق فاجعه بیخبر هستند و درک نمیکنند رفتارشان چه آسیب گستردهای را میتواند در پی داشته باشد. این رفتارها از یک سو خانوادهها را عزادار میسازد از سوی دیگر جامعه را ناامید میسازد.
* در حقیقت این افراد به هنجارهای اجتماعی تعهد ندارند. خانواده آسیب زا خانوادهای است که هنجار شکنی را به فرزندان خود میآموزند و دچار آسیبهای بسیار گوناگونی هستند که تاثیرات بسیار عمیقی را بر فرزندان به جا میگذارند. بسیاری از افراد به دنبال راهکاری هستند که از آن طریق تحقیرهایی که شدهاند را جبران کنند. در جامعه شناسی یک اصلی وجود دارد که میگویند اگر کسی از دیگری ظلم ببیند آن را به افراد دیگری انتقال میدهد. لذا کسانی که در جامعه تحقیر میشوند امکان دارد دست به چنین رفتارهایی بزنند و به جامعه آسیب برسانند.بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاقات گسترش اخبار در این حوزه است زیرا باعث میشود جامعه نسبت به چنین رفتارهایی حساستر شود. بحث دیگر جدی بودن قانون نیست و باید حتما به صورت قانونی با چنین رفتارهایی برخورد صورت بگیرد. این قوانین باید به اطلاع مردم رسانده شود تا آنها از تبعات رفتارهای آگاه باشند و دست به چنین رفتارهایی نزنند. »
نظر کاربران
بافرهنگ ما چه کردین خودتون بگید
چطور سارقان بانک را پیدا مردید ، این را ویدا کنید و در محل تکه تکه کنید
الان اون شخص وجدان درد نداره باعث مرگ ینفر شده
إن شاالله تا آخر عمر در عذاب و کابوس باشه که از مرگ بدتره
سلام ادم به این بی وجدانی تا به حال ندیدم انشاالله این بلا به سر عزیزترین نفر او بیاد
خیلی بیرحم بوده
الکی میخوان مردم ایران تخریب کنن.باور نکنین میخوان با احساسات مردم بازی کنن
ایران و ایرانی گل و بلبل اما حیف که فقط اغراق است
سلام
به موضوع کارشناسانه نگاه کنیم
امبولانس در خط ویژه توقف کرده بود
پس امبولانس مزاحم اتوبوس ها شده بوده صد در صد یک راننده اتوبوس شرکت واحد امبولانس را پنچر کرده اصلا شک نکنید
کاربر عزیز راننده بی وجدان و پر از کنیه و حسادت
و اصلل یک اوعقدیی به بچه ها اون چه ربطی داره
کسی که تا این حدد از بی رحم است به عزیزان خود هیچ انصافی نداره
بشین بابا احساسات مردم باعث مرگ یه فرشته کوچولو شده نامرد
اگر مثل کشور های دیگر پلیس در خیابان حضور داشت هیچ کس شهامت انجام این کار را نداشت
راستی چرا در ایران پلیس در خیابان ها دیده نمیشود؟
خب چرابایک وسیله دیگری بیماررانبردن.
پاسخ ها
بیماری قلبی داشته!
ربطی ب بقیه نداره شعور
تو رو خدا هیچ چیز مارو با بقیه کشورها مقایسه کنید
این دسته آدما بیمار روانی هستن، امروز جامعه در معرض خطر این دسته آدما قرار گرفته.
به اون خدای آسمونها اشکم دراومد اخه منم یه دختر دو ساله دارم چرا اخه؟؟؟باید در ملا عام این راننده اعدام بشه
با همون لاستیک پنچر هم میشد رفت
خیلی وقته که بی اخلاق شدیم و خبر نداریم
خدا لعنتش کنه
کشور داره باسرعت ۱۰۰۰ کیلومتر بر ثانیه سقوط میکنه
آنچنان با سر میخوره زمین که هیچی ازش نمونه
باید عامل این کار رو صد بار دار بزنند.
عکس ومشخصات این فرداباید رسانه ای شود
وقتی که تمامی اهل یک خیابان خود را صاحب اونجا میدونن وهر کس جا برای خود رزرو میکند وقانون هم با او برخورد نمیکند .همین میشود!!!!!!
راننده اتوبوس خط واحد اینکارو کرده.
پلیس باشه میگین چقدر پلیس هست.
اگه نباشه میگین چرا پلیس نیست
امثال شما تکلیفتون با خودتون روشن نیست.
اون راننده بیچاره برای یک لحظه هم فکر نمیکرده که کسی داره میمیره وگرنه این کار را نمیکرده .بهرحال بدبخت شد ورفت .
خدا رحمتشان کند و به خانواده های عزیز و محترم و بزرگوارشان صبر و سلامتی بدهد انشالله
باهمان لاستیک پنچر هم میشد بچه طفل معصومو برسونند بیمارستان،جون انسان که مهمتره،باید هر کس هر چقدر که مقصره جواب بده،البته اینجا ایران فرق داره با همه جا
بی عقل بوده که نمیفهمیده؟
«««««ما هم دین و هم دنیا و هم اخرت شما رو درست میکنیم.»»»»
برو عینک بزن میبینی
از دیو و دد ملولم و انسانم آرزوست..
بخدا قسم که باید به بد ترین نحو ممکن بکشنش
باید دیه دختر بچه را از راننده اتوبوس بی وجدان بگیرند تا عبرتی بشه برای دیگران
مگه خط ویژه ارثیه راننده های اتوبوسه که بخاطره توقف امبولانس پنچرمیشه خداازت نگذره راننده اتوبوس
حرکت یک فردرونمیشه به کل جامعه تعمیم داد،مردم ایران همیشه قلبشون برای هم میتپه تومشکلات هوای هم رودارند.هرچندتوهرجامعه ای ادم روانی ،بی مسئولیت وبی شعورپیدامیشه که جامعه توتربیت این افرادکوتاهی کرده (البته خانواده نقش اساسی داره )
آخه همشون لباس شخصین
خیلی حرفه آمبولانس پنچر کردن یعنی چطور ممکنه که یه ادم نفهمه که چکار داره میکنه اصلا پای جونی هم وسط نباشه
باید قانون محکم تری برای جلوگیری از چنین اقداماتی اتخاذ شود و فرد مجرم نیز تا آن جایی که قانون اجازه می دهد سزای اعمالش را ببیند و رسانه هم باز نشر کند
خون ابن طفلک بگردن کسانی است که جامعه رابه این روز عصبانیت و عصیانگری سوق داده اند.
آقاناصر همینکه تکلیف شماباخودت روشن است کافی است پس نورافکن روشن نکن
بابا راننده آمبولانس چرا خودرو را ترک کرده راننده با توجه به اینکه این اتفاق قبلاً هم تکرار شده نباید امبولانس را ترک کنه
اخلاقیات در ایران نابود می شه چون الگو خوب در جامعه وجود نداره حرف عمل در ایران یکی نیست فقط ظلم بیداد می کنه
طرف شناسایی و بازداشت شده. راننده اتوبوس واحد بوده. ولی چه فایده. اون بچه مرده و فرد متخلف هم جرمش قتل نیست طبق قوانین ایران
یکطرفه به قاضی نرید شاید اون راننده هم مشکلاتی داره شایداون هم بچه مریضی داشته که دیرش میشده یا هزار مشکل دیگه
خیلی بی رحم بود این راننده اتوبوس مستحق گرفتن پست کلیدیه
به چه روزی رسیدیم! خشونت و ناامنی و ... در این کشور بیداد میکند.......
تمدن ؟؟؟؟.
مگه تمدن هم داری کاش ی ذره از تمدن و فرهنگ اعراب داشتیم ک تو امثال تو بهشون ناسزا میگن
تو خوبی
08:45 چه کردین نه ، چه کردیم . عادت همیشگیتونه که در همه چیز از خودتون سلب مسئولیت میکنید و اشتباهات و تقصیرات خودتون رو میندازید گردن دیگری. تا وقتی همین هستید همین هم می مونید
09:16 پلیس در خیابان نیست و هر روز قصه میگن که آی فضا امنیتیه ، باز میخوان یک چیزی رو گرون کنن . وای به حال این که پلیس هم فراوان باشه . بهتره بی شرفی و پلیدی یک عده رو گردن پلیس نندازی
آدمای جالبی هستن این عده که انکار میکنن . هر سال چهارشنبه سوری به آمبولانسی که داره مصدوم سوختگی رو میبره توسط همون اراذل و اوباش که نارنجک دستی میزنن حمله شده و میشه بعد یک عده میان میگن نه مردم ایران ماهن
حالااینجامن یک سوال دارم،مگرآمبولانس ها راننده ندارن،آیاعوامل اورژانس هم راننده هستن ،هم یاری رسان،اگرراننده ی ،دارد،چراراننده حواسش به آمبولانس نبوده،لطفا اگرکسی میدونه اطلاع رسانی کنه،متشکرم
دروغ نیست ، یه دور توی شهرتون بزن تا بفهمی چه برسر فرهنگ این ملت اومده
ما همه ایرانیان مقیم ایران تو صف مرگ ایستاده ایم امروز این خردسال ۲ ساله را قربانی کردند فردا روزی نوه من یا بچه اکثر شماها...
دست تون درد نکنه که چه مردمی تربیت کردید.
البته خوب طبیعی هم هست شما نمی توانید جو بکارید توقع داشته باشید زعفران برداشت کنید.
وقتی سردمداران همه عقده ای و کینه ای هستند شما از تربیت شدگان چه انتظاری دارید.
ریشه را باید و باید در مسعولین خدمتگذار به ملت پیدا کرد که چنین با مروم خود کردندددددد
فقط اعدام تا آخر عمر عذاب وجدان معنا نداره
غیب گفتی عزیز
پیدا شد. از اول هم مشخص بود که باید کار یه راننده اتوبوس باشه
حالا اون عزیزترینش گناهی نداره، الان فرق خودت با اون که این عمل رو مرتکب شده چیه ؟ یه بنده خدایی که روحش هم خبر نداره مجازات بشه که یه نفهم بفهمه ؟ شماها دیگه کی هستین خدایی
خسته نباشی خودش گفته که
لعنت به مسولین بی عرضه که عرصه را بر مردم تنگ کردن و روح وروان مردم را داغون کردن هر روز استرس گرونی فقر نداری و هزار مصیبت دیگه را به ما تحمیل کردن
تحلیل شما بسیار کارشناسانه بود؛ احسنت!
فقط تنهایی به این نتیجه رسیدید یا این تحلیل نتیجه کار یک گروه کارشناسی بود؟
حالا اون دیوانه است به عزیزش چیکار داری این رفتار شما خودش یک خشم و ناهنجاری اجتماعیه
آیا آمبولانس حق دارد جای ممنوعه هم پارک کند؟. خط ویژه؟. راننده اتوبوس چقدر باید معطل برگشت راننده آمبولانس بماند؟
جای پنچر کننده ی امبولانس در اجتماع بشری نیست او را در قفس درندگان بندازین تا عبرت بشه والا باز شاهد اتفاق مشابه خواهیم بود .