۱۲۱۸۶۸۵
۳۹۶
۳۹۶
پ

آبله میمونی قابلیت تبدیل شدن به «پاندمی» را دارد؟

یک اپیدمیولوژیست با اشاره به وضعیت ابتلا و نحوه پیشگیری از بیماری آبله میمونی و با بیان اینکه به نظر می‌رسد در مقابل آبله میمونی هم باید آماده و هوشیار بود، گفت: البته جای نگرانی به آن شدت نیست و بعید به نظر می‌رسد که قابلیت تبدیل شدن به پاندمی را داشته باشد.

ایسنا: یک اپیدمیولوژیست با اشاره به وضعیت ابتلا و نحوه پیشگیری از بیماری آبله میمونی و با بیان اینکه به نظر می‌رسد در مقابل آبله میمونی هم باید آماده و هوشیار بود، گفت: البته جای نگرانی به آن شدت نیست و بعید به نظر می‌رسد که قابلیت تبدیل شدن به پاندمی را داشته باشد.

حمید سوری درباره بیماری آبله میمونی، گفت: آبله میمونی یک بیماری ویروسی است که در سال ۱۹۵۸ شناسایی شد. به این بیماری آبله جوندگان هم گفته می‌شود، اما از آنجایی که اولین بار در میمون گزارش شده، نام آن را آبله میمونی گذاشتند، اما در جوندگان هم مانند خرگوش، خوکچه هندی و ... مشاهده شده است.

وی افزود: راه انتقال آن هم از طریق ترشحات تنفسی است. تاکنون بیش از ۵۰۰ مورد ابتلا به آبله میمونی تایید شده در دنیا گزارش شده است. خوشبختانه تاکنون مرگی خارج از مناطق آفریقای مرکزی ناشی از این بیماری گزارش نشده است. کانون اصلی و منطقه اپیدمیک آن آفریقای مرکزی و کشورهایی مانند نیجریه، کنگو، کامرون و ... است.

سوری گفت: راش‌های پوستی یکی از علائم آبله میمونی است و علائمی مانند تب، سردرد و ... هم دارد. بیشتر هم در کودکان باید نگران ابتلا به این ویروس بود.

این اپیدمیولوژیست افزود: احتمال مرگ‌ومیر این بیماری در کودکان هم بیشتر است، اما تاکنون مرگی هم از این بیماری در خارج از آفریقا گزارش نشده است. موارد مرگ در آفریقا هم عمدتا به دلیل پایین بودن کیفیت خدمات درمانی و عدم رسیدگی به موقع بوده است، اما خود بیماری ماهیتا چندان بیماری کشنده‌ای نیست.

سوی همچنین درباره واکسیناسیون آبله و احتمال ایجاد مصونیت نسبت به آبله میمونی، گفت: در کشور افرادی که قبل از ۱۳۶۰ متولد شدند، عمدتا واکسن آبله تزریق کرده‌اند و واکسن آبله تا ۸۰ درصد در برابر ابتلا به آبله  میمونی مصونیت می‌دهد.

وی گفت: هر از گاهی کانون‌های آلودگی این ویروس به دلایل مختلف ایجاد می‌شده، اما طی چند دهه گذشته رو به گسترش بوده که به دلایلی مانند جابجایی جمعیت، افزایش مسافرت‌ها و... بوده است.

سوری در عین حال گفت: به نظر می‌رسد در مقابل آبله میمونی هم باید آماده و هوشیار بود. البته جای نگرانی به آن شدت نیست و بعید به نظر می‌رسد که قابلیت تبدیل شدن به پاندمی را داشته باشد. تاکنون هم همه‌گیری از این ویروس به آن صورت دیده نشده و ممکن است بیشتر اپیدمی‌های پراکنده در کشورهای مختلف ایجاد کند.

وی گفت: یکی از راه‌های پیشگیری از آبله میمونی هم استفاده از ماسک است و ادامه استفاده از ماسک، علاوه بر محافظت در برابر کرونا، در پیشگیری از آبله میمونی هم موثر است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج