۱۲۱۷۴۸۷
۲۱ نظر
۲۴۲۶۰
۲۱ نظر
۲۴۲۶۰
پ

اولین ساخته دست بشر که خورشید را لمس کرد

. کاوشگر پارکر ناسا در ۱۲ آگوست ۲۰۱۸ با موشک «دلتا IV» به فضا پرتاب شد. ماموریت این کاوشگر خورشیدی مطالعه دقیق خورشید با جزئیاتی است که تاکنون هیچ فضاپیمایی موفق به بررسی آن‌ها نشده بود.

دیجیاتو: در این مقاله مروری بر کاوشگر خورشیدی پارکر، قدرتمندترین کاوشگر این ستاره سوزان داریم. کاوشگر پارکر ناسا در ۱۲ آگوست ۲۰۱۸ با موشک «دلتا IV» به فضا پرتاب شد. ماموریت این کاوشگر خورشیدی مطالعه دقیق خورشید با جزئیاتی است که تاکنون هیچ فضاپیمایی موفق به بررسی آن‌ها نشده بود.

براساس بیانیه‌ای که ناسا منتشر کرد، پارکر اولین فضاپیمایی بود که در طی هشتمین پرواز خود در ۲۸ آپریل ۲۰۲۱ در فضای اتمسفر خارجی خورشید حرکت کرد و اصطلاحا موفق به لمس تاج خورشیدی شد.

پارکر در طول عمر هفت ساله خود، ۲۴ گردش به دور خورشید انجام خواهد داد و هفت برابر هر فضاپیمای دیگری به این ستاره درخشان و سوزان نزدیک خواهد شد.

به گزارش آژانس فضایی اروپا «ESA» کاوشگر خورشیدی پارکر به نام «یوجین پارکر» اخترفیزیکدان پیشگام که برای اولین بار وجود «باد خورشیدی» را در سال ۱۹۵۸ مطرح کرد، نامگذاری شده است.

پارکر در حین ساخت از این کاوشگر دیدن کرد و شاهد پرتاب آن بود. بدین ترتیب او به اولین کسی تبدیل شد که شاهد پرتاب فضاپیمای همنام خود بود. پروفسور پارکر در ۱۵ مارس ۲۰۲۲ در سن ۹۴ سالگی درگذشت.

در دهه ۱۹۵۰، پروفسور پارکر چندین مفهوم را در مورد چگونگی انتشار انرژی ستارگان – از جمله خورشید – ارائه کرد. او یک سیستم پیچیده از پلاسما، میدان‌ها و ذرات مغناطیسی توصیف کرد که در آن باد خورشیدی به عنوان آبشار انرژی جاری از خورشید شناخته می‌شوند.

در ابتدا، این ماموریت به عنوان «Solar Probe Plus» نامگذاری شده بود. اما در سال ۲۰۱۷، تنها چند روز پیش از تولد ۹۰ سالگی این دانشمند، ناسا نام این ماموریت را برای تجلیل از زحمات او، پارکر نامید.

اولین ساخته دست بشر که خورشید را لمس کرد

«توماس زوربوخن» معاون اداره ماموریت علمی ناسا در واشنگتن در بیانیه‌ای گفت: « این اولین بار است که ناسا یک فضاپیما را به نام فردی زنده نامگذاری می‌کند. این گواهی بر اهمیت مجموعه کارهای او است که بسیار الهام‌بخش بوده‌اند.»

پارکر در آن زمان گفت: « کاوشگر خورشیدی به سمت منطقه‌ای از فضا می‌رود که قبلا هرگز کاوش نشده است. بسیار هیجان‌انگیز است که ما به کمک آن می‌توانیم نگاهی دقیق به خورشید بی‌اندازیم. من مطمئن هستم که شگفتی‌هایی وجود خواهد داشت.»

«نیکولا فاکس» دانشمند پروژه کاوشگر خورشیدی پارکر از آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه «APL» گفت: « کاوشگر پارکر به سوالاتی در مورد فیزیک خورشید پاسخ خواهد داد که ما بیش از شش دهه به دنبال آن‌ها بودیم.»

او در ادامه گفت: « این فضاپیما درخواهد یافت چرا تاج خورشیدی بسیار داغ‌تر از سطح آن است. ما بسیار مفتخر هستیم که عضوی از تیم تحقیقاتی پارکر هستیم.»

سرعت کاوشگر خورشیدی پارکر

پارکر در 21 نوامبر 2021 دهمین پرواز خود به سمت خورشید را انجام داد. گرانش قدرتمند خورشید سبب شد پارکر در این ماموریت سرعت پانصد و هشتاد و شش هزار کیلومتر در ساعت برسد. این سرعت بیشترین سرعتی است که یک کاوشگر تاکنون تجربه کرده است.

ناسا پیش‌بینی می‌کند پارکر در ماموریت‌های آینده که به نزدیک‌ترین فاصله ممکن به خورشید برسد، سرعتی در حدود هفتصد هزار کیلومتر در ساعت را نیز تجربه کند.

مسیر کاوشگر خورشیدی

پارکر تاکنون بیش از هر فضاپیمای دیگری به خورشید نزدیک شده است و در طول عمر تقریبا هفت ساله خود همچنان در تلاش برای کاهش این فاصله خواهد بود.

اولین ساخته دست بشر که خورشید را لمس کرد

این کاوشگر برای نزدیک شدن به خورشید نیاز به نیروی گرانش سیاره «ناهید» دارد. به این فرآیند «مانور کمک گرانشی» گفته می‌شود. در این مانور گرانش سیاره ناهید به تغییر مسیر و سرعت کاوشگر در فضا کمک می‌کند.

به گفته «APL» پارکر در طول عمر خود، هفت مرتبه از گرانش ناهید برای کاهش تدریجی فاصله خود تا خورشید استفاده خواهد کرد و درنهایت تا فاصله 6.16 میلیون کیلومتری این ستاره سوزان پیش خواهد رفت – هفت برابر نزدیکتر از فاصله عطارد تا خورشید.

پارکر و خورشید سوزان

هنگامی که کاوشگر به نزدیک‌ترین فاصله خود تا خورشید می‌رسد، سپرهای خورشیدی آن با دمایی نزدیک به 2600 درجه فارنهایت (1400 درجه سانتی‌گراد) مواجه خواهند شد.

به‌طور شگفت‌انگیزی، ابزار علمی فضاپیما در برابر این دمای سوزان محافظت می‌شوند و درحدود دمای 85 درجه فارنهایت (30 درجه سانتی‌گراد) باقی می‌مانند.

اهداف پارکر

کاوشگر خورشیدی پارکر، خورشید را از نزدیک مطالعه می‌کند تا بفهمد چگونه گرما و انرژی در جو خورشید نوسان می‌کند و بر فرآیندهای مختلف مانند باد خورشیدی تاثیر می‌گذارد.

این کاوشگر خورشیدی سه هدف اصلی را دنبال می‌کند:

جریان انرژی که تاج خورشیدی و باد خورشیدی را گرم کرده و شتاب می‌دهد.

ساختار و دینامیک میدان‌های پلاسما و مغناطیسی در منابع باد خورشیدی.

مکانیسم‌های تسریع و انتقال ذرات پرانرژی.

اولین ساخته دست بشر که خورشید را لمس کرد

خورشید منابع اصلی نور و گرمای زمین است، اما تنها از این دو طریق بر سیاره ما تاثیر نمی‌گذارد. به گفته ناسا، باد خورشیدی مجموعه‌ای از ذرات باردار است که از درون ستاره سوزان به بیرون جریان می‌یابد. این جریان با سرعت بیش از یک میلیون مایل در ساعت (400 کیلومتر بر ثانیه) از کنار زمین می‌گذرد.

اختلالات در باد خورشیدی می‌تواند میدان مغناطیسی زمین را دچار تغییر کند که از نتایج آن می‌توان به «آب و هوای فضایی» اشاره کرد.

آب و هوای فضایی به طور قابل توجهی تحت تاثیر باد خورشیدی و سایر فوران‌ها مانند شعله‌های خورشیدی و پرتاب جرم تاج قرار می‌گیرد. در زمان اوج فعالیت – زمانی که چرخه خورشیدی به بیشترین حد فعالیت خود می‌رسد – آب و هوای فضایی می‌تواند برای ارتباطات زمین، ماهواره‌ها و حتی فضانوردان در فضا خطرساز باشد.

کاوشگر خورشیدی پارکر به دانشمندان کمک می‌کند تا بیشتر در مورد مکانیسم‌های فعال در این ستاره سوزان مطالعه کنند. در همین راستا، آن‌ها قادر خواهند بود پیش‌بینی‌های خود از فضا را ارتقا دهند و برای تغییرات در فعالیت‌های خورشید آماده شوند.

وب‌سایت «APL Parker Solar Probe» می‌نویسند: « تا زمانی که نتوانیم فرآیندهای خورشید و اطراف آن را به خوبی توضیح دهیم، نمی‌توانیم اثرات آب و هوای فضایی را که می‌تواند بر زمین تاثیر مخرب داشته باشد، به درستی پیش‌بینی کنیم.»

تجهیزات پارکر

کاوشگر پارکر چهار جز مهم دارد:

سیستم «SWEAP» که به صورت مستقیم به بررسی جزئیات پلاسمای موجود در اتمسفر خورشید می‌پردازد. این سیستم فراوان‌ترین ذرات باد خورشیدی را می‌شمارد و خواص الکترون‌ها، پروتون‌ها و یون‌های هلیوم را اندازه ‌می‌گیرد.

اولین ساخته دست بشر که خورشید را لمس کرد

سیستم «WISPR» یا تصویرگر میدان گسترده که تصاویر سه بعدی از تاج خورشیدی و «هلیوسفر» به ثبت می‌رساند. این کار درحقیقت با هدف مشاهده باد خورشیدی و شوک‌های وارد شده از آن به ساختارهای محیط و فضای اطراف زمین انجام می‌شود.

این سیستم در هنگام عبور فضاپیما از کنار سیاره «زهره» در سال 2020، لبه درخشانی را در اطراف سیاره شناسایی کرد. ناسا در توضیح این مسئله گفت: «ممکن است این پدیده‌ای به نام «درخشش شب» باشد که ناشی از نور ساطع شده از اتم‌های اکسیژن در قسمت بالایی اتمسفر است.»

سیستم «FIELDS» - بررسی میدان‌های مغناطیسی – که امواج ضربه‌ای توزیع شده در پلاسمای اتسمفر خورشیدی را اندازه می‌گیرد.

سیستم «ISIS» که با استفاده از یک طیف‌سنج جرمی، ذرات باردار در نزدیکی کاوشگر را مطالعه کرده و فهرستی از عناصر موجود در جو خورشید تهیه می‌کند.

این سیستم‌ها در کنار یکدیگر، پارکر را به قدرتمندترین کاوشگر خورشیدی تبدیل کرده‌اند. جالب است بدانید این ماموریت در ابتدا در سال 1958 پیشنهاد شد اما فناوری‌های آن زمان آنقدر پیشرفته نبود. به همین دلیل دانشمندان آن را در چند سال اخیر عملی کردند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • رگنار لاثبروگ

    ناسا و آمریکا اگر نبودن کشورای مصرف کننده جهان سومی خاورمیانه همینطور انگشت به دهن کائنات میموندن

    پاسخ ها

    • ناشناس

      برده های امریکا نبودند امریکا این همه قدرت نداشت

    • ناشناس

      هر وقت هم کسی می خواد تولید علم کنه در این کشورها مصرف کننده های جهان سومی شروع می کنند به مسخره کردن و هوچی گری

  • محسن

    تبارک الله احسن الخالقین. خداوند همه دانشمندان عزیز و گرامی را در پناه خود محافظت فرماید و پرفسور پارکتر را رحمت کند.

  • ناشناس

    عطار هفت شهر عشق را گشت ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم.

  • ناشناس

    ماهم با موتور پراید پرواز میکنیم

  • ناشناس

    روزی که ساخته دست بشر خورشید را لمس کنه آخرالزمان فرا میرسه
    منتظر ظهور باشید

  • ابوالفظل

    همین نا سا رو بچه های خاور میانه و آسیای شرقی دارند میچرخونند جهت اطلاعت

    پاسخ ها

    • ناشناس

      جوک بگو بخندیم بهت

  • امینی

    چرا چرت و پرت میگی؟

  • بی نام

    زنده باد علم
    نابود باد جهل و خرافات که متضاد علمه

    پاسخ ها

    • ناشناس

      علم زمینی فقط همین دو روز دنیا کاربرد داره.یه روزت هم که رفته بیدار شو

    • امیر

      چرت چی گفته؟

  • ناشناس

    تو چقدر مغز بزرگی داری به دانشمندان میگفتی که این کارو نکنند

  • ناشناس

    هیچ فایده ای نداره
    آمریکای جهانخوار با این دروغ ها فکر مردم جهان رو منحرف کرده
    باور نکنید
    هیچ فایده ای هم این کارها نداره

  • باشه تو درست میگی

    خخخخ

    پاسخ ها

    • ناشناس

      متاسفم برات

  • باشه تو درست میگی

    کجا علم کسب کردن؟ چرا تو ایران و کشور خودشون چیزی نبودند؟؟؟

  • ناشناس

    586000 کیومتر درساعت !

  • سایمر

    آفرین به انسانهای باشعور

  • اصفهانی

    زندگی پس از زندگی را ببینیدتابفهمیدچیزی نفهمیداید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج