رپورتاژ آگهی
فروش انواع مهره های پرچی و میخ پرچ و جدیدترین روش های مونتاژ قطعات
مهره پرچ یکی از اختراعات کاربردی و مهم بشر است که نخستین بار در سال ۱۹۳۹ توسط یکی از طراحان معروف ابزارآلات به نام گود ریچ تولید شد. محصولات مذکور با هدف اتصال قطعات پلاستیکی و هواپیمایی طراحی شد و بعدها در صنایع مختلف دیگری نیز بهکار رفت.
مهره پرچ یکی از اختراعات کاربردی و مهم بشر است که نخستین بار در سال ۱۹۳۹ توسط یکی از طراحان معروف ابزارآلات به نام گود ریچ تولید شد. محصولات مذکور با هدف اتصال قطعات پلاستیکی و هواپیمایی طراحی شد و بعدها در صنایع مختلف دیگری نیز بهکار رفت. مهرههای مکانیکی مذکور بهراحتی توسط ابزار یا دستی بر روی سطح کار، نصب شده و سبب ایجاد یک اتصال امن میشوند. در ادامه با مهره پرچ و کاربردهای آن بیشتر آشنا خواهید شد.
مهره پرچ؛ پرکاربردترین مهره مکانیکی
امروزه انواع مختلفی از مهرههای پرچی متناسب با شرایط و صنایع مختلف، طراحی و تولید میشوند. همانطور که ذکر شد؛ مهره مکانیکی پرچی، یکی از محصولات پرطرفدار میباشد که بهمنظور استفاده در صنعت هوافضا طراحی و تولید شده است. بهطور معمول از این نوع مهرهها برای سازههایی از جمله پروفیل، ورقههای نازک پلاستیکی و استیل نیز استفاده میشود. در واقع نصب سریع، آسان و کمهزینه این نوع مهرهها سبب شده تا آنها نسبت به سایر مهرهها محبوبتر و پرکاربردتر باشند. لازم به ذکر است که این نوع مهرهها روی هر سطحی قابل نصب هستند. همچنین ناگفته نماند که مهره پرچیها در انواع مختلف شامل مهره پرچ گرد، شش گوش و نیمه شش گوش و ته بسته که رزوههای داخلی آن از جنس فولاد، گالوانیزه و یا استیل ضد زنگ ساخته میشوند، میباشد. این محصول برخلاف مهرههای جوشی به سطح قطعه آسیبی وارد نکرده و از لحاظ مقاومت نیز عملکرد خوبی را ارائه میدهند.
منظور از پرچ چیست؟
یک اتصالدهنده مکانیکی است که برای اتصال چندین ورق به یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرد. لازم به ذکر است که عملیات مذکور برای انواع ورقها کاربرد دارد. جنس قطعه مذکور بهطور معمول با توجه به وزن و محیط مورد نظر از فولاد کم کربن، آلومینیوم و مس ساخته میشود. پرچهای بزرگ برای اتصال قطعات فلزی بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند؛ در حالی که این ابزار کوچک برای اتصال ورقهای نازک فلزی، صفحات کاغذی و چوبی مناسب هستند. اگرچه پیچ و مهرهها برای تحمل بارهای کششی موازی با محور، عملکرد بهتری را ارائه میدهند؛ اما پرچها علاوه بر تحمل بارهای برشی عمود بر محور، قادر به انجام این کار نیز میباشند.
آشنایی با کاربرد پرچ
اکنون که با مهره پرچ و کار این ابزار آشنا شدید؛ بهتر است به کاربردهای آن در صنایع مختلف اشاره کنیم.
- کاربرد آن در اتصال ورقهای فلزی نورد شده
- استفاده از آن در انجام اتصالات آلومینیومی در هواپیما
- استفاده از این محصول در ساخت بدنه اتوبوس و واگن برقی
- به کارگیری آن در فلزات با جوشپذیری ضعیف
- آسترهای اصطکاک آزبست و مواد ناهمگن مثل فولاد
- اتصالات جوش داده شده که دارای قابلیت میرایی ارتعاش ضعیف هستند
- به کارگیری این محصول در ساخت انواع پل فلزی، ماشینآلات سنگین مانند جرثقیل، دیگ بخار و مخازن تحت فشار
آشنایی با انواع میخ پرچ
همانطور که ذکر شد از پرچکاری برای اتصال میان دو فلز همجنس استفاده میشود. در برخی موارد ممکن است قصد اتصال یک قطعه شکنندهتر یا با مقامت بالاتر مانند پلاستیک به فلز را داشته باشیم؛ یا بخواهیم یک فلز نرمتر را به یک فلز مقاوم پرچ کنیم. از اینرو یکی از مهمترین نکاتی که میبایست حین انجام پرچکاری به آن توجه داشته باشیم؛ میخ پرچ است. میخهای پرچ دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد:
- شانهدار
- افشان
- ضد زنگ
- تو پر
- نصف خالی و نصف پر
- پرچ کور و...
هر یک از میخهای فوق دارای ویژگیها و کاربردهای منحصربهفردی هستند که برای انجام اتصالات مختلف طراحی شدهاند. در نتیجه پیش از انجام پرچکاری بهتر است مطمئن شوید که کدام میخ برای انجام اتصالات پروژه شما مناسب است و یا در این حوزه از مشاوره افرادی که در این حوزه فعالیت دارند؛ استفاده نمایید. یکی از سادهترین راهها برای انجام این کار، انتخاب میخهای پرچی همجنس فلزات متصلشونده است. بدین منظور میتوان از انواع مختلف میخهای پرچ فولادی، مسی، استیل، آلومینیومی و... که در بازار موجود هستند استفاده کرد.همچنین اندازه میخ نیز بسیار حائز اهمیت است.
لازم به ذکر است که پرچکاری برخلاف اتصال با پیچ و مهره، یک اتصال دائمی بوده و باز کردن آن ممکن نیست. بسیاری از افراد پیچ آلن سرتخت یا استوانهای را با پرچ اشتباه گرفته و آن دو را یکسان میدانند. در حالی که هر کدام از آنها دارای کاربردهای متفاوتی هستند.
کابردهای مهره پرچ
- در ساخت یخچال، وسایل اداری، دوچرخه، تجهیزات زمین و سالنهای بازی کاربرد دارد.
- در صنایع خودروسازی برای اتصال اجزا به داشبورد، پوشش دیواره موتور، اتصال رادیاتور، باربند، بال عقب و گلگیر بر روی شاسی و چارچوبهای خودرو استفاده میشود.
- در صنعت هوافضا برای اتصال دستههای صندلی و اجزای کابین داخل هواپیما نیز استفاده میشود. همچنین لازم به ذکر است که مهرههای مکانیکی مذکور در صنایع دفاعی و پلاستیکی نیز کاربرد دارند.
نحوه کار پرچ کن دستی به چه صورت است؟
نحوه کار آن بسیار ساده و راحت است. برای کار با پرچکن مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- میخ را تا انتها داخل نازل پرچکن، فشار داده و چفت کنید.
- بخش بزرگتر میخ میبایست رو به بیرون و در برابر مادگی قطعه مورد اتصال قرار گیرد.
- میخ را به کمک دستگاه پرچ، وارد محل اتصال قطعات کنید.
- پس از این که میخ در سوراخ قرار گرفت؛ نازل تفنگ پرچ خود را با فشار روی سطح چسبانیده و شروع به فشردن دستگیره پرچ کنید.
- عمل مذکور را ادامه دهید. هر بار که دستگیره را فشار میدهید؛ سنبه یا پین به سمت بالا کشیده شده و سبب فشردن مواد در بین محل مورد اتصال میشود.
- عمل فشار دادن را باید تا زمانی که میخ کنده و پین یا سنبه جدا شود؛ تکرار کنید. در نهایت یک اتصال قوی، ایجاد خواهد شد.
معرفی جدیدترین روشهای مونتاژ قطعات
منظور از مونتاژ یا assemble سوار کردن قطعات مختلف بر روی هم به منظور تولید محصول مورد نظر است. به طور کل عمل مونتاژ قطعات مختلف به کمک پیچ، جوش و پرچ انجام میشود. این مهرهها در مراحل مختلف تولید به منظور آمادهسازی قطعات جهت مونتاژ بهکار گرفته میشوند. شایان ذکر است که مهرههای پرچی برخلاف مهرههای جوشی به سطح قطعه آسیبی نرسانده و همچنین به تمیزی کار و ایمنی محیط لطمهای وارد نمیکنند. البته ناگفته نماند که میخ پرچ نیز برای اتصال دائمی و جدانشدنی قطعات گزینه بسیار مناسبی محسوب میشود. به عنوان مثال میخ پرچ شانهدار از لحاظ مونتاژ دارای قدرت بالایی بوده و به طور معمول از جنس استنلس استیل، آلومینیوم، برنج یا مس تولید میشود. اگر میخواهید اتصالی دائمی با قدرت بالا ایجاد کنید، توصیه میشود بهجای اتصالات پیچی از میخهای پرچی استفاده نمایید.
بهترین مرجع خرید مهره پرچ و دیگر ابزارآلات صنعتی کجاست؟
شرکت اتصالات نوین بهترین مرجع خرید انواع میخ و مهره پرچ و سایر ابزارآلات صنعتی میباشد که انواع مهرههای پرچی شش گوش، نیمه شش گوش، ته بسته، گرد، سر خزینه، سر فلنچی و... در جنسهای مختلف آلومینیوم و استیل آبکاری شده با عالیترین کیفیت ارائه مینماید. همچنین با مراجعه به وبسایت https://www.enp.ir/ میتوانید از میخهای پرچی قفل شونده سرعدسی و سرخزینه، ته بسته، شکوفهای، شیاردار، ستارهای، چند مرحلهای، الکتروفیکس، دو جزئی مستحکم و... در جنسهای فولادی، استیل و آلومینیومی و همچنین انواع پرچکنهای بادی و دستی موجود در سایت بازدید فرمایید.
ارسال نظر