نرخ روغن صنف و صنعت چندین برابر شد
دبیر سندیکای صنایع کنسرو گفت: تولید کنسرو در حال حاضر متوقف نشده است اما روند تولید آن کاهش پیدا کرده و برندهای مطرح در تولید کنسرویجات با ۱۰ درصد از ظرفیت و توان خود اقدام به تولید میکنند چراکه روغن آنها تامین نیست.
ایلنا: دبیر سندیکای صنایع کنسرو گفت: تولید کنسرو در حال حاضر متوقف نشده است اما روند تولید آن کاهش پیدا کرده و برندهای مطرح در تولید کنسرویجات با ۱۰ درصد از ظرفیت و توان خود اقدام به تولید میکنند چراکه روغن آنها تامین نیست.
محمد میر رضوی با بیان اینکه نرخ هر کیلو روغن در صنف و صنعت ۶ برابر ارتقا پیدا کرده است، افزود: در پیش فاکتور انجمن روغن، نرخ روغن کیلویی ۶۳ هزار تومان تعیین شده است؛ واحدهایی که توانمند هستند میتوانند روغن مورد نیاز خط تولید خود را تامین و برای خرید هزار تن روغن حدود ۷۰ میلیارد تومان برای انجمن روغن پول واریز کنند. این در حالیست که واحدهای تولیدکننده خرد توانایی پرداخت این مبلغ را ندارند از اینرو در نهایت از چرخه تولید حذف خواهند شد.
وی ادامه داد: دولت سهمیه روغن کارخانجات کنسروی را تخصیص داده اما هنوز کارخانجات تولیدی سهمیه خود را تحویل نگرفتهایم.
این فعال اقتصادی با اشاره به کمبود روغن در کارخانههای تولید کنسرو، خاطر نشان کرد: تولید کنسرو در حال حاضر متوقف نشده است اما روند تولید آن کاهش پیدا کرده به عنوان مثال برندهای مطرح در تولید کنسرویجات با ۱۰ درصد از ظرفیت و توان خود اقدام به تولید میکنند چرا روغن آنها تامین نیست.
میررضوی تصریح کرد: کنسروهای خورشتی، کنسروهای تن و انواع سسها با افزایش نرخ روغن قیمت آنها نیز تغییر و ارتقا خواهد یافت.
به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو؛ روغن جزو مواد اصلی تولید سس محسوب میشود از اینرو شاهد افزایش نرخ انواع سس در بازار خواهیم بود. اما نرخ کنسروهایی که روغن اصلی آنها نیست تغییر نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۵ درصد نرخ روغن در قیمت تمام شده محصولات نهایی تاثیرگذار میگذارد، خاطر نشان کرد: با افزایش قیمت روغن صادرات کنسرویجات نیز روند کاهشی به خود خواهد گرفت چراکه قیمت تمام شده محصولات افزایش پیدا میکند و در نتیجه برای کشورهای هدف صادراتی ما خرید این محصولات از ایران توجیه اقتصادی ندارد و تلاش دارند که نیاز خود را از کشورهای دیگر تهیه و تامین کنند.
این فعال اقتصادی با تایید قاچاق روغن در کشور، تصریح کرد: محصولات اساسی از جمله روغن و گندم و ... که ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات دریافت میکردند امکان قاچاق آنها وجود داشت چراکه تفاوت قیمت روغن با نرخ دولتی با روغن با نرخ آزاد فاحش بود از اینرو قاچاق آن توجیه پذیر به نظر میرسید به همین دلیل فعالان اقتصادی موافق تک نرخی شدن ارز هستند.
میر رضوی در پایان در پاسخ به این پرسش که به نظر شما بعد از افزایش نرخ کنسرویجات مصرف چه میزان کاهش پیدا میکند؟ گفت: بعد از ارتقا نرخ روغن قیمت یک سس مایونز که ۱۵ هزار تومان بود با افزایش ۶ برابری نرخ روغن قیمت آن ۳ تا ۴ برابر افزایش پیدا میکند از اینرو طبیعی است که با افزایش نرخها میزان مصرف کاهشی شود.
ارسال نظر