۱۲۱۰۵۶۴
۱۰۳۹
۱۰۳۹
پ

این آش ۱۲۰ سال قدمت دارد!

مراسم پخت آش آیینی کشکک در تکیه خالصی پاوه به مناسبت عید سعید فطر برگزار شد.

ایسنا: مراسم پخت آش آیینی کشکک در تکیه خالصی پاوه به مناسبت عید سعید فطر برگزار شد.

کشکک؛ آشی با قدمت ۱۲۰ سال در پاوه است که هر ساله در شب عید سعید فطر با مشارکت مردم شهر پاوه در تکیه خالصی این شهر پخت و در روز عید توزیع می‌شود.

4671448

عزیز مصطفایی کارشناس میراث ناملموس میراث فرهنگی کرمانشاه به قدمت برپایی این آیین در پاوه اشاره کرد و گفت: کشکک نوعی آش قدیمی است که هرساله در شب اعیاد قربان و فطر در تکیه خالصی پاوه پخت می‌شود.

وی با بیان اینکه کل مواد مورد نیاز برای پخت این آش از محل نذر و نذور مردم تامین می‌شود، اظهار کرد: گندم، گوشت و قلمه گوسفندی مواد اصلی برای پخت این آش هستند که شب قبل از روز عید در قابلمه‌های بزرگی در تکیه خالصی بار گذاشته می‌شوند.

این دانشجوی دکترای مردم شناسی یادآور شد: قدمت پخت این آش در پاوه به حدود ۱۲۰ سال قبل برمی‌گردد که از تکیه طالبانی کرکوک عراق وارد روستای نجار شد.

وی آیینی بودن را از نکات مثبت در پخت این آش عنوان کرد و افزود: این آش از غروب روز قبل از عید بارگذاری می‌شود تا صبح عید پخته می‌شود و در این روز بین تمام مردم شهر توزیع خواهد شد.

مصطفایی با اشاره به تقدس این آش در بین مردم پاوه گفت: باتوجه به اینکه این آش در مکانی مقدس پخت می‌شود و برای مردم قداست دارد، حوزه نفوذ آن تا تهران و کردستان و حتی عراق رفته و برای مردمی که درخواست دارند، از آن ارسال می‌کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج