۱۲۱۰۴۸۴
۷۱۱
۷۱۱
پ

۱۲ راه‌حل برای وقتی که حوصله‌تان سر رفته!

گاهی اوقات ما ساعت‌ها در حالت بی‌حوصلگی می‌مانیم و با خودمان یا دیگران، دست به گریبان می‌شویم.

فرادید: گاهی اوقات ما ساعت‌ها در حالت بی‌حوصلگی می‌مانیم و با خودمان یا دیگران، دست به گریبان می‌شویم. به طور مثال، به خاطر اتفاقات گذشته شروع می‌کنیم به سرزنش کردن خودمان یا به دلیل مسایل جزیی از دیگران گله می‌کنیم و کدورت‌های بزرگ درست می‌کنیم.

حوصله سر رفتن یا بی‌حوصلگی همان حسی است که نه می‌توانیم کاری را انجام دهیم و نه می‌خواهیم در آن حالت بمانیم. کار‌های کمی هستند که می‌توانند ما را از این حس و حال بیرون بیاورند.

گاهی اوقات ما این راه‌حل‌ها را به صورت غریزی پیدا می‌کنیم یا یک اتفاق ناگهانی باعث می‌شود ما دچار شادی لحظه‌ای شویم و از آن حال و هوای کسل کننده بیرون بیاییم؛ اما گاهی اوقات ما ساعت‌ها بی‌حوصله می‌مانیم و با خودمان یا دیگران، دست به گریبان می‌شویم.

به طور مثال، به خاطر اتفاقات گذشته شروع می‌کنیم به سرزنش کردن خودمان یا به دلیل مسایل جزیی از دیگران گله می‌کنیم و کدورت‌های بزرگ درست می‌شود.

همه این اتفاقات ناگوار به این دلیل است که حوصله ما سر رفته است. اگر قلق خودمان را پیدا نکنیم که چگونه از بی‌حوصلگی نجات پیدا کنیمف بعد از مدتی بهانه‌گیری و وسواس فکری برایمان عادت می‌شود.

درادامه به ۱۲ راه‌حل می‌پردازدیم که به شما برای بیرون آمدن از آن حال و هوای کسالت‌بار کمک می‌کند. ممکن است تنها ۳ راه از این گزینه‌ها با روحیات و ساختار شخصیتی شما سازگار باشد.

این موارد انتخابی را یادداشت کنید و حواستان باشد که اگر زمانی دلتان خواست که مسئله‌ی کوچکی را چه برای خود و چه برای دیگران بزرگ کنید به سراغ یادداشت‌هایتان بیایید. قطعا حالتان بهتر می‌شود.

۱. لیست کار‌هایی که باید انجام دهید را بنویسد

۱۲ راه‌حل برای وقتی که حوصله‌تان سر رفته!

یک مداد و کاغذ بردارید و درباره کار‌هایی بنویسید که بتوانید آن‌ها را اجرایی کنید و برای انجام دادن آن‌ها تلاش کنید و زمان تقریبی در نظر بگیرید. ذهن خود را مشغول برنامه‌ریزی درست و هدفمند در راستای پیشرفت خود کنید.

۲. تمیزکاری

گاهی اوقات ما دلمان نمی‌خواهد که به مسئله‌ای فکر کنیم. اتفاقا برعکس، تمام تلاش خود را می‌کنیم تا از فکر و خیال فرار کنیم. یک دستمال گرد گیری بردارید و شروع به پاک کردن وسایل خانه کنید. کار‌های این چنینی برای تقویت ساختار ارادی مغز، که به چه چیزی نمی‌خواهید فکر کنید و می‌خواهید از ذهنتان دور باشد، مفید است.

۳. کاری را که باید انجام دهید تصویرسازی کنید

اگر در محل کار هستید و نیاز دارید که خیلی سریع از حال و هوا حوصله‌ی سر رفته خود بیرون بیایید، وظیفه و کار بعدی که مجبور هستید شروع کنید را تجسم کنید. این تصویرسازی ذهنی به شما کمک می‌کند که آمادگی ذهنی و روحی برای آن کار‌ها را ناخودآگاه بازیابی کنید.

۴. حرکت جسمانی و افزایش فشار خون در مغز و ماهیچه‌ها

۱۲ راه‌حل برای وقتی که حوصله‌تان سر رفته!

کسالت روحی ما گاهی از وضعیت جسمانی سرچشمه می‌گیرد و برای برطرف کردن آن تنها نیاز است که چند دقیقه‌ای به حالت تند پیاده روی کنیم یا چند حرکت کششی انجام دهیم. تحقیقات نشان می‌دهند با کاهش فشار خون، عضلات مغز و ماهیچه به نوعی سِری و خواب رفتگی می‌روند. با توصیه‌های یاد شده می‌توانید در لحظه حال خود را بهتر کنید.

۵. علاقه به مطالعه کردن

۱۲ راه‌حل برای وقتی که حوصله‌تان سر رفته!

برخی از ما علاقه‌ی وافری به دسته خاصی از مطالعات داریم. در مواقعی که حوصله هیچ چیز را نداریم باز هم یک گزینه خالی برای مطالعه، در نظر می‌گیریم. بهتر است در این شرایط مقاله یا کتاب مورد علاقه خود را بخوانیم و اگر محدودیت زمانی داریم حواسمان به ساعت هم باشد.

۶. هم صحبتی با اطرافیان

کمی تغییر و تنوع می‌تواند شما را به حالت نرمال برگرداند. با اطرافیانتان هم صحبت شوید و جازه دهید مسیر مکالمه‌تان خودش پیش رود. البته مهم است از هم صحبتی با ایشان (کسی که برای هم‌صحبتی انتخاب کردید) لذت ببرید و موضوع مورد بحث حال شما را بدتر نکند.

۷. مرتب کردن و چیدمان

۱۲ راه‌حل برای وقتی که حوصله‌تان سر رفته!

گاهی اوقات حوصله ما از شلوغی سر می‌رود و تنها کاری که باید انجام بدهیم مرتب کردن اتاق، میزکار، فایل‌ها و وسایل شخصی‌مان است. پس دست به کار شوید و اول برای خوب کردن حال خودتان قدم بردارید؛ زیرا که اگر حال شما خوب نباشد کیفیت کاری که انجام می‌دهید هم در خوب نخواهد بود.

۸. با کسی که می‌دانید حالتان را خوب می‌کند تلفنی صحبت کنید

دوست، مادر، پدر، همسر، خواهر و برادر از جمله کسانی هستند که همیشه حال ما را خوب می‌کنند. اگر با خودتان جنجال داشتید به یکی از این اشخاص که می‌دانید در آن لحظه حالتان را خوب می‌کند زنگ بزنید و نگذارید بیشتر از آن در گودال افکار منفی غرق شوید. لازم نیست که درباره موضوع خاصی با آن‌ها صحبت کنید تنها کافی است حال و احوال کنید و موضوعات روزمره موضوع بحث باشد.

۹. به گل و گیاه‌ها آب دهید

۱۲ راه‌حل برای وقتی که حوصله‌تان سر رفته!

وجود گل و گیاه به خودی خود حال گرفته و ابری ما را آفتابی می‌کند. حالا اگر ما برای ادامه‌ی حیات این موجود زنده و زیبا قدمی برداریم، حالمان بهتر هم می‌شود. یک لیوان یا پارچ آب بردارید و به گل‌ها آب بدهید و با آن‌ها صحبت کنید. از کلمات مثبت استفاده کنید. به عقیده‌ی کنفوسیوس، فیلسوف، نظریه‌پرداز و معلم چینی، قدم مثبت برای دیگران ما را به خوشحالی حقیقی می‌رساند. برای مثال، خرید هدیه برای شخص دیگری حال ما را بهتر از، خرید برای خودمان می‌کند.

۱۰. یک چرت بخوابید

گاهی اوقات این کسلی و بی‌حوصلگی برای کم‌خوابی یا بی‌خوابی است که شب گذشته داشتیم. بهتر است یک چرت بزنید تا بقیه روز را با حال خوب پیش ببرید. خواب تا ۲۰ دقیقه چرت حساب می‌شود و بعد از ۲۰ دقیقه بدن و مغز وارد فاز عمیق‌تری از خواب می‌شوند که در این صورت بیدار شدن سخت‌تر است. توصیه می‌شود در طول روز یک یا در صورت نیاز بیشتر، چرت داشته باشید تا خواب عمیق.

۱۱. نوشتن نامه

۱۲ راه‌حل برای وقتی که حوصله‌تان سر رفته!

گاهی اوقات ما دلمان از کسی یا چیزی گرفته است و این حال ما را ساعت‌ها، روز‌ها و شاید هفته‌ها درگیر کند. برای بهبودی حال خود بهتر است نامه‌ای به کسانی که دوست داریم حرف‌هایمان را به آن‌ها بزنیم، بنویسیم؛ ولی نفرستیم. این تفکر که ما قرار نیست نامه‌هایمان را بفرستیم باعث می‌شود خود سانسوری نکنیم و هر چه را که فکر می‌کنیم و دلمان می‌خواهد یادداشت کنیم. دست آخر، هم حال خودمان خوب می‌شود، به اصطلاح سبک می‌شویم و هم کسی را ناراحت نکرده‌ایم.

۱۲. غذا درست کردن

۱۲ راه‌حل برای وقتی که حوصله‌تان سر رفته!

گاهی اوقات به تجربه‌های جدید نیاز داریم و بهتر است یک دستورالعمل جدید برای غذا را امتحان کنیم. خلق مزه آن هم برای اولین بار، حال شما را بهتر می‌کند. در این بین می‌توانید به بخش غذا ایرنا زندگی مراجعه کنید و دستور پخت غذایی را که قصد دارید تجربه کنید را بردارید. بو و عطر غذای خانگی همیشه برای حال بد ما جواب خوبی است، حتما آن را تجربه کنید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج