۱۲۱۰۰۰۵
۹ نظر
۵۰۹۱
۹ نظر
۵۰۹۱
پ

شرایط جدید دریافت وام فرزندآوری اعلام شد

روزنامه توسعه ایرانی در مطلبی با عنوان «وام‌های نامکفیِ مشروط» موضوع تسهیلات جدید فرزندآوری را بررسی کرده است.

روزنامه توسعه ایرانی در مطلبی با عنوان «وام‌های نامکفیِ مشروط» موضوع تسهیلات جدید فرزندآوری را بررسی کرده است.

شرایط جدید دریافت وام فرزندآوری اعلام شد

در این مطلب آمده:

* از چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ ثبت‌نام وام فرزندآوری در حالی در سامانه بانک مرکزی آغاز شد که بر اساس مصوبه مجلس و دستور بانک مرکزی، وام قرض‌الحسنه فرزند اول ۲۰ میلیون تومان، وام فرزند دوم، سوم و چهارم به ترتیب ۴۰، ۶۰ و ۸۰ میلیون تومان است و خانواده‌هایی که ۵ فرزند و بیشتر دارند مشمول وام ۱۰۰ میلیون تومانی می‌شوند. دوره بازپرداخت هر یک از این تسهیلات نیز به ترتیب ۳۶، ۴۸، ۶۰، ۷۲ و ۸۴ ماهه اعلام شده است و مشمول فرزندانی می‌شود که از ابتدای سال 1400 به دنیا آمده‌اند.

* همچنین، کارمزد تسهیلات فرزندآوری حداکثر ۴ درصد به صورت سالانه است و پرداخت آن مبتنی‌بر اعتبارسنجی متقاضیان، با اخذ سفته از متقاضی یا یک ضامن معتبر است.

* هر چند که بسیاری این مبلغ مشوق را در ازای این حجم از تورم شوخی ناخوشایندی می‌دانند و معتقدند، چنین تسهیلاتی کمتر کسی را ترغیب به فرزندآوری می‌کند، اما در عین حال نگاه به تجربیات گذشته هم نشان می‌دهد که تاکنون حتی همین وعده‌های ناچیز هم یا عملی نشده یا در نیمه و به دلیل نبود اعتبارات لازم متوقف شده است.

* از طرح اختصاص سهام بورس به فرزندان سوم و چهارم به بعد گرفته تا کاهش زمان خدمت سربازی پدر. از وام مسکن 70 میلیون تومانی تا اهدای بسته‌های یک میلیون تومانی برای تأمین هزینه پوشک و پوشاک نوزاد.... اینها گوشه‌ای از طرح‌هایی است که دلواپسان کاهش جمعیت در ایران که اتفاقا شمار زیادی از آنها دستی هم در آتش سیاست‌گذاری در امور کشور دارند هر از چندی برای ترغیب مردم به فرزندآوری از آستین درمی‌آورند. سیاست‌هایی که معمولا، نه کسی را تشویق کرده و نه حتی ضمانت اجرایی داشته است.

* هاشم مولایی،‌ رئیس گروه اعتبارات بانک‌های تجاری اداره اعتبارات بانک مرکزی با بیان مبلغ پرداخت تسهیلات فرزندآوری که بین 20 تا 100 میلیون تومان است، گفت: «پرداخت تسهیلات برای متقاضیانی است که نرخ باروری شهرستان محل تولد فرزند یا پدر کمتر از ۲.۵ باشد».

* اما در این میان آنچه توجه‌ها را بیش از پیش به خود جلب کرد، نرخ باروری مورد اشاره بود. یعنی در صورتی که نرخ باروری استانی بالای ۲.۵ باشد، از دریافت وام فرزندآوری محروم می‌شود.

* به این ترتیب، سیستان و بلوچستان به عنوان یک استان با نرخ باروری ۲.۷ در سال ۱۳۹۹، از جمله استان‌های محروم از نظر اقتصادی کشور است که از تسهیلات فرزندآوری محروم شده است.

* اما استان‌های تهران به همراه سمنان، البرز، مازندران و گیلان پنج استان با میزان باروری «بسیار پایین» مشمول این وام هستند. همچنین ۵۸ درصد از استان‌ها در سال ۹۹ «باروری کمتر از سطح جانشینی» یعنی بین ۱.۵ تا ۲.۱ فرزند، ۱۶ درصد از استان‌ها «باروری بسیار پایین» یعنی ۱.۳ فرزند و کمتر از آن، ۱۳ درصد از استان‌ها «باروری پایین» یعنی ۱.۵ فرزند و کمتر از آن و ۱۳ درصد از استان‌ها «باروری بالاتر از سطح جانشینی» یعنی بیشتر از ۲.۱ فرزند داشته‌اند.

* سیستان و بلوچستان به عنوان یک استان با نرخ باروری ۲.۷ در سال ۱۳۹۹، از جمله استان‌های محروم از نظر اقتصادی کشور است که از تسهیلات فرزندآوری محروم شده است. بنابراین، استان‌های ذکر شده که نرخ باروری پایینی در سال‌های اخیر داشته‌اند، می‌توانند تسهیلات فرزندآوری را دریافت کنند.

* در حالی که از سویی به نظر می‌رسد، توجه به نرخ باروری در استان می‌توان، معیار خوبی برای اعطای تسهیلات باشد؛ نباید این نکته را از یاد برد که رقم‌های ذکر شده برای اعطای وام به استان‌هایی که اغلب جمعیت بالایی دارد و متوسط تورم در آنها نیز بالاتر است، مناسب نبود و به نظر کمتر کسی را به فرزندآوری ترغیب می‌کند. در عین حال این اعداد برای استان‌های کم‌برخوردار، چون سیستان و بلوچستان اغواکننده‌تر است.

* در یکی دو سال اخیر موجی تازه از نگرانی در میان برخی مسئولان کشور درباره کاهش نرخ زاد و ولد و پیر شدن جمعیت به وجود آمده است. حتی برخی در این زمینه هشدار داده‌ و معتقدند با تداوم وضعیت فعلی، ایران تا ۲۰ سال دیگر به یکی از کشورهای پیر جهان تبدیل خواهد شد و حتی پا را از این فراتر نهاده و می‌گویند؛ تا سال ۱۴۳۰ پیرترین کشور دنیا خواهیم شد! گرچه بسیاری این نظر را اغراق‌آمیز و اشتباه ارزیابی می‌کنند، اما با پذیرش روند کاهش نرخ رشد جمعیت در کشور، شرایط، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را دلیل این امر عنوان کرده و راه‌‌حلش را هم ثبات اقتصادی و امنیتی می‌دانند نه طرح‌های یک شبه که هیچ ضمانت اجرایی ندارد.

* اما جدای از طرح اخیر مجلس برخی کارشناسان علاقه‌مندی سیاست‌گذاران کشور را به افزایش جمعیت کشور بدون توجه به وضعیت اقتصادی و منابع زیست محیطی اشتباه می‌دانند.

* آن طور که کارشناسان می‌گویند نرخ باروری، طبق آمار ثبت احوال در سال 98 به ۱.۸ فرزند به ازای هر زن رسیده است. گفته شده است این رقم در سال 99 به دلیل شیوع کرونا کمتر هم شده و به مرز 1.6 رسیده است. رقمی که با این میزان افت هم ایران را به پیرترین کشور دنیا بدل نمی‌کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۸ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • ناشناس

      بچه که دنیا اومد میفرستم دنبال نخود سیا

    • ناشناس

      جای این مسخره بازیا مملکت رو دریت کنید

    • اسی طاهری

      من اگه یک ملیارد بدن زن نمی گیرم‌فرزند که نپنداری

    • امیر حسین

      ۲۰ میلیون وام کفاف پوشک بچه رو هم نمیده چه برسه به سایر هزینه هاش

    • علی

      بجای این که دنباله فرزند اوری باشید برید تورم و گرانی را کنترل کنید قرار بود اول یارانه به مردم یارانه بدید بعد ارز 4200 را حذف کنید الان ارز و حذف کردید و هر روز با گرانی های بیشتر روبرو هستیم ولی از یارانه هم خبری نیست

    • چی فکر میکردیم چی شد

      وام ۵۰ و ۱۰۰ تومانی بدون ضامن که تو بوق و کرنا کردن رو هنوز اعتبار نداره و ندادن حرف مفت زدن کاری نداره
      به عمل کار برآید به سخندانی نیست

    • ناشناس

      خودتونی خسته نکیدکسی بچه نمیاره

    • ناشناس

      تفاوت سیستان و بلوچستان با تهران
      امکانات صفر نسبت به تهران ..بیکاری بیداد میکنه....وسایل گرون تر به دلیل فاصله از مرکز....وووووو
      و حالا تبعیض به این واضحی

    • ناشناس

      بایدهرکه بچه اوردو ۱۰۰ملیون بدن ودوتا۲۰۰ملیون مگه اینهاازقهرمانان المپیک مهم مهتر این سیاسی امنیتی اقتصادی فرهنگ اجتماعی مهم ترازاالمپیک

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج