۱۲۰۶۰۳۴
۱ نظر
۶۳۸۳
۱ نظر
۶۳۸۳
پ

دوربینی که در تاریکی مطلق عکس‌های رنگی می‌گیرد

دانشمندان دانشگاه «اروین» کالیفرنیا دوربینی ساخته‌اند که از ترکیب تصویر حاصل از حسگرهای مادون قرمز و هوش مصنوعی می‌تواند حتی در تاریکی کامل تصاویر تمام رنگی تهیه کند. این سیستم در واقع خروجی دوربین‌های مادون قرمز را دریافت و با هوش مصنوعی به گونه‌ای آن‌ها را رنگی می‌کند که گویی در روز از آن‌ها عکس گرفته‌اید.

دیجیاتو: دانشمندان دانشگاه «اروین» کالیفرنیا دوربینی ساخته‌اند که از ترکیب تصویر حاصل از حسگرهای مادون قرمز و هوش مصنوعی می‌تواند حتی در تاریکی کامل تصاویر تمام رنگی تهیه کند. این سیستم در واقع خروجی دوربین‌های مادون قرمز را دریافت و با هوش مصنوعی به گونه‌ای آن‌ها را رنگی می‌کند که گویی در روز از آن‌ها عکس گرفته‌اید.

دوربین‌های دید در شب معمولی یک خروجی مونوکروم سبز رنگ دارند و نسخه‌های مدرن‌تر آن‌ها از دوربین‌های فوق حساسی استفاده می‌کنند که قادر است نور مرئی را شناسایی و تقویت کند. ولی محققان در این سیستم تازه به دنبال هدف جدیدی بودند. در مقاله‌ای که در مجله Plos One منتشر شده، آمده است:

«ما می‌خواستیم با معماری‌های بهینه یادگیری عمیق الگوریتم تصویرسازی جدیدی بسازیم که در آن از روشنایی طیف مادون قرمز برای پیش‌بینی طیف مرئی صحنه استفاده شود، انگار که یک انسان در حال مشاهده صحنه با نور طیف مرئی است. با این کار می‌توانیم یک صحنه طیف مرئی را به‌صورت دیجیتالی برای انسان‌ها رندر کنیم، در حالی که صحنه ممکن است در تاریکی کامل و فقط در معرض نور مادون قرمز قرار داشته باشد.»

 
دوربینی که در تاریکی مطلق عکس‌های رنگی می‌گیرد

استفاده از یادگیری عمیق در رنگی کردن تصویر

دانشمندان برای دستیابی به این هدف از دوربین مونوکرومی استفاده کردند که نسبت به نور مرئی و نزدیک به مادون قرمز حساس است. آن‌ها می‌خواهند با این دوربین داده‌هایی را گردآوری کنند که در دامنه استاندارد نور مرئی قرمز، سبز، آبی و طول موج‌های فروسرخ وجود دارد.

دوربینی که در تاریکی مطلق عکس‌های رنگی می‌گیرد

هوش مصنوعی طیف رنگی را پیش‌بینی می‌کند

محققان در ادامه یک شبکه عصبی پیچشی (CNN) را بهینه‌سازی کردند تا تصاویر طیف مرئی را فقط از روی اطلاعات نزدیک مادون قرمز پیش‌بینی کند. آن‌ها می‌گویند کاری که انجام داده‌اند اولین گام در توسعه سیستمی است که می‌تواند از روی روشنایی نزدیک مادون قرمز، بینایی انسان را پیش‌بینی کند.

پژوهشگران می‌گویند برای پیش‌بینی تصاویر RGB از روشنایی یک یا چند طول موج، عملکرد این معماری‌ها را ارزیابی کردند: رگرسیون خطی پایه، شبکه عصبی پیچشی ملهم از U-Net و ترکیب U-Net با شبکه‌های مولد رقابتی (UNet-GAN).

دوربینی که در تاریکی مطلق عکس‌های رنگی می‌گیرد
 

چپ: تصویر طیف مرئی متشکل از تصاویر قرمز، سبز و آبی. راست: پیش‌بینی رنگی با معماری‌های مختلف.

اگرچه این سیستم در حال حاضر بسیار جذاب به نظر می‌رسد، اما هنوز جای کار بسیاری دارد و فعلا فقط روی چهره انسان‌ها موفق عمل می‌کند. ولی پیش‌بینی می‌شود که با ارائه داده‌های بیشتر بتوان قابلیت‌های این سیستم برای تشخیص رنگ دقیق سایر سوژه‌ها را افزایش داد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۸ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • ناشناس

      پیشرفت علمو دوست ندارم..ادمها جنبه ندارن

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج