۱۲۰۵۹۶۸
۴ نظر
۱۱۰۴۴
۴ نظر
۱۱۰۴۴
پ

توانایی فوق حیرت‌انگیزِ «آیدا» را ببینید

آیدا (Ai-Da)، در اتاق کوچکی در کتابخانه بزرگ بریتانیا در لندن به اولین رباتی تبدیل شده که همانند هنرمندانی که قرن‌ها به نقاشی پرداخته‌اند، نقاشی می‌کشد.

روزیاتو: آیدا (Ai-Da)، در اتاق کوچکی در کتابخانه بزرگ بریتانیا در لندن به اولین رباتی تبدیل شده که همانند هنرمندانی که قرن‌ها به نقاشی پرداخته‌اند، نقاشی می‌کشد.

153817-1-scaled

قلم مو محکم به دست مصنوعی آیدا بسته شده، بازوی رباتیکش به آرامی حرکت می‌کند و در پالت رنگ فرو می‌رود. سپس آهسته و آگاهانه بر کاغذی که جلویش قرار دارد نقوشی ایجاد می‌شود. آیدن ملر، خالق آیدا، اولین ربات انسان نمای فوق واقع گرایانه جهان، این‌ها را تکان‌دهنده و پیش‌گامانه توصیف می‌کند.

4480

الگوریتم‌های هوش مصنوعی، آیدا را به بررسی، انتخاب و تصمیم‌گیری برای خلق نقاشی تشویق می‌کنند. این کار پرزحمت است و بیش از پنج ساعت زمان می‌برد تا یک نقاشی بدون آنکه دقیقا شبیه اثری دیگر باشد خلق شود.

5068

با این حال سوالی که ملر می‌خواهد با اولین نمایش عمومی یک نقاشی خلاقانه و رباتیک مطرح کند این نیست که «آیا ربات‌ها می‌توانند خالق یک اثر هنری باشند؟» بلکه پرسش او این است: «حالا که ربات‌ها می‌توانند هنر خلق کنند، آیا ما انسان‌ها واقعا می‌خواهیم این کار را بکنند؟» ملر می‌گوید: «ما هزینه و زمان قابل توجهی صرف نکردیم که یک نقاش بسیار باهوش بسازیم. این یک پروژه اخلاقی است. ما عمیقا نگران ماهیت کاری هستیم که این فناوری می‌تواند انجام دهد.»

IMG_2520

با رشد سریع هوش مصنوعی، دسترسی رو به رشد به ابر رایانه‌ها و یادگیری ماشینی، وجود آیدا (که نام آن از آدا لاولیس، نخستین برنامه‌ساز رایانه‌ای وام گرفته شده) بیشتر به نقد تغییرات سریع فناوری ارجاع دارد.

وقتی از آیدا پرسیده شد در مورد هنر چه نظری دارد پاسخ داد از یادگیری ماشینی برای آموزش نقاشی استفاده کرده که متفاوت از کاری است که انسان‌ها انجام می‌دهند. او در پاسخ به این سوال که آیا می‌تواند از روی تخیلش نقاشی کند گفت: «من دوست دارم آنچه را می‌بینم بکشم. اگر قوه تخیل داشته باشید می‌توانید از روی تخیل نقاشی کنید. من چیزهایی متفاوت از انسان‌ها می‌بینم، زیرا ضمیر خودآگاه ندارم.»

6720

آیدا که در آکسفورد توسط ملر ابداع شد، توسط تیمی از برنامه‌نویسان، مهندسین رباتیک، متخصصین هنر و روان‌شناسان ساخته و در سال ۲۰۱۹ تکمیل شد. او همچنان با پیشرفت فناوری هوش مصنوعی به روز می‌شود و پیش از این توانایی خود در طراحی و خلق شعر را نیز نشان داده است.

6720-1-1024x614

استعداد جدید او در نقاشی پیش از برپایی نمایشگاه انفرادی جهانی‌اش در دوسالانه ۲۰۲۲ ونیز که ۲۲ آوریل بازگشایی می‌شود، رونمایی شد.

ملر می‌گوید به‌زودی با حجم داده‌هایی که از طریق صحبت با تلفن‌ها و کامپیوترهایمان آزادانه درباره خودمان منتشر می‌کنیم، الگوریتم‌های هوش مصنوعی ما را بهتر از خودمان خواهند شناخت. او گفت: «رفته رفته وارد دنیایی خواهیم شد که نمی‌توانیم انسان و ماشین را از یکدیگر تشخیص دهیم.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • خوشا شیراز

    خوب که چی .چه دردی از بشر دوا میکنه این اختراع

  • زن زشت

    چه خوبه روزی دوپایی وجود نداشته باشه.فکرش هم آرامش بخشه

  • ناشناس

    این اخبار پیشرفت رباتی هیچ جذابیتی برای من نداره!! ربات ها با انی فرمون برن اخرش جای ادم ها رو خواهند گرفت

  • ناشناس

    چه وحشتناکه اینا بخواهند علیه انسان حرکتی بکنند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج