۱۲۰۵۴۲۱
۵۸۵۸
۵۸۵۸
پ

عوارض قابل توجه داروهای تقویت جنسی بر چشم

​محققان دانشگاه "بریتیش کلمبیا" تحت سرپرستی دکتر "مهیار اطمینان" می‌گویند مصرف داروهای تقویت جنسی نظیر ویاگرا می‌تواند عوارض جدی بر سلامت چشم‌ها داشته باشد.

ایسنا: محققان دانشگاه "بریتیش کلمبیا" تحت سرپرستی دکتر "مهیار اطمینان" می‌گویند مصرف داروهای تقویت جنسی نظیر ویاگرا می‌تواند عوارض جدی بر سلامت چشم‌ها داشته باشد.

به نقل از آی‌ای، این چیزی نیست که اغلب مردان تمایل به صحبت درباره آن داشته باشند، اما متأسفانه برای مردان مبتلا به اختلال نعوظ و شرکای جنسی آنها گریزی نیست، چرا که زندگی جنسی سالم آنها به استفاده از داروهای تقویت جنسی بستگی دارد.

عوارض قابل توجه داروهای تقویت جنسی بر چشم

اکنون بنا بر مطالعه جدیدی از محققان دانشگاه "بریتیش کلمبیا" به سرپرستی دکتر "مهیار اطمینان" که در مجله JAMA Othalmology منتشر شده است، این داروها می‌توانند عوارض قابل توجهی بر بینایی فرد داشته باشند و به طور بالقوه باعث آسیب قابل توجهی به چشمان می‌شوند، البته این عوارض شامل نابینایی نمی‌شود.

در حالی که خطر ابتلا به چنین عوارض جانبی جدی نسبتاً کم است، اما می‌تواند فعالیت جنسی افرادی را که به مصرف داروهای تقویت جنسی نظیر سیالیس و ویاگرا نیاز دارند، تحت تاثیر قرار دهد.

حداقل نتیجه این مطالعه این است که ممکن است برچسب‌های هشدار جدیدی را بر روی چنین داروهایی مشاهده کنیم.

قرص‌های ویاگرا و سیالیس که به ترتیب با نام‌های "سیلدنافیل" و "تادالافیل" نیز شناخته می‌شوند، با مهار آنزیمی به نام "PDE 5" که در سلول‌های ماهیچه صاف پوشاننده رگ‌های خونی خاص وجود دارد، عمل می‌کنند. این امر موجب گشاد شدن رگ‌های خونی می‌شود و جریان خون را به ناحیه‌ای مشخص از بدن از جمله آلت تناسلی افزایش می‌دهد.

این داروها ممکن است به مشکلات فشار خون بالا مرتبط با مشکلات ریوی مانند فشار خون ریوی نیز کمک کنند. تادالافیل به طور خاص یک درمان تایید شده برای علائم بزرگ شدن پروستات است، اما متأسفانه هیچ داروی بدون عوارضی برای این بیماری وجود ندارد.

داروهای "PDE5" پیش از این نیز با اختلالات بینایی مرتبط دانسته شده‌ بودند که برخی از آنها قابل توجه بودند. به همین دلیل، سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ۲۰۰۵ به شرکت‌های دارویی "ویاگرا"، "لویترا" و "سیالیس" دستور داد که یک برچسب هشدار روی محصولات خود بزنند. این هشدار منعکس کننده ارتباط بین استفاده از این داروها و "نوروپاتی ایسکمیک بینایی"(ION) است که می‌تواند منجر به از دست رفتن جدی بینایی شود و در برخی موارد، دائمی است.

محققان می‌گویند داروهای اختلال نعوظ باید به دقت توسط پزشکان نسخه شوند.

در سال‌های اخیر، موارد بیشتری گزارش شد که این داروها اختلالات بینایی را موجب می‌شوند، اما محققان پشت این مطالعه جدید به دنبال تایید روند آشکار در این داده‌ها بودند.

ارزیابی گسترده‌ای روی بیش از ۲۰۰ هزار مردی که قرص‌های "لویترا"، "استندرا"، "سیالیس" یا "ویاگرا" مصرف کرده‌اند، انجام شد و هیچ‌کدام از این مردان قبل از مصرف این داروها، اختلال بینایی را تجربه نکرده بودند.

در مقابل مردانی که مهارکننده "PDE5" مصرف نکرده بودند، مشخص شد افرادی که این داروها را مصرف کرده بودند، احتمال بیشتری برای ابتلا به "نوروپاتی ایسکمیک بینایی"، علاوه بر دو بیماری چشمی دیگر به نام‌های "انسداد عروقی شبکیه"(RVO)  و "جداشدگی سروزی شبکیه (SRD) نشان دادند.

هنگامی که سایر عوامل خطر مانند فشار خون بالا کنار گذاشته شد، جهش در خطر ابتلا به اختلالات بینایی در مصرف کنندگان "PDE5" مشاهده شد.

"مهیار اطمینان"، سرپرست این تیم تحقیقاتی می‌گوید: در حالی که تحقیقات فعلی در مورد تأثیر "PDE5" هنوز ارتباط قطعی بین مصرف این داروها و بیماری‌های جدی چشمی را ثابت نکرده است، این داروها می‌توانند جریان خون به عصب بینایی و شریان‌ها یا وریدهای شبکیه را به خطر بیندازند.

در حال حاضر، مردان باید در مورد عواقب مصرف داروهای درمان اختلال نعوظ با ‌پزشک خود صحبت کنند و در صورت مشاهده هرگونه تغییر در بینایی خود حتما به پزشک مراجعه کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج