عکس های دیدنی از «نیما یوشیج»
نیما یوشیج در سال ۱۳۳۸ بر اثر ابتلا به ذاتالریه از دنیا رفت. پیکر این شاعر در زادگاهش یوش به خاک سپرده شده است. شراگیم یوشیج، فرزند نیما یوشیج، مجموعهای از عکسهای پدر شعر نو فارسی را منتشر کرده است.
شراگیم یوشیج که در واشنگتن زندگی میکند، مجموعهای از عکسهای نیما یوشیج را در صفحه شخصی خود منتشر کرده است. این عکسها شامل عکسهایی از نیما و از دوران مختلف زندگی اوست.
علی اسفندیاری مشهور به نیما یوشیج - بنیانگذار شعر نو فارسی - ۲۱ آبانماه سال ۱۲۷۴ در یوش - از توابع کجور و بلده در استان مازندران - به دنیا آمد. او در روستای زادگاهش خواندن و نوشتن را آموخت. بعدها به تهران آمد، به مدرسه سن لویی فرستاده شد و به تشویق نظام وفا به سرودن شعر پرداخت.
در سال ۱۳۰۰ نخستین سرودههایش را در روزنامه «قرن بیستم» به سردبیری میرزاده عشقی و در پاییز سال ۱۳۰۱ شعر «ای شب» را در روزنامه هفتگی «نوبهار» منتشر کرد. نیما یوشیج در ابتدا به شیوه کهن و بیشتر به سبک خراسانی شعر میسرود، اما شعرهای نخستین او نیز از همان ابتدا از مضامین نو و تخیلات شاعرانه بهره زیادی داشتند.
گرایش نوخواهی نیما به شعر نو را به دلیل آشنایی او با زبان فرانسه و مطالعه ادبیات غرب از سوی او دانستهاند. اولین تأثیر و ثمره نوخواهی و نوجویی نیما در منظومه «افسانه» جلوهگر شد، به گونهای که این اثر را سرآغاز شعر نو فارسی عنوان کردهاند. این شعر در سال ۱۳۰۰ در روزنامه «قرن بیستم» به سردبیری میرزاده عشقی به چاپ رسید. از این پس، وزن عروضی به شیوه کلاسیک در شعر نیما شکسته میشود، مصرعها کوتاه و بلند میشوند و شعر از قافیه فاصله میگیرد، البته نیما به قالبهای مثنوی و غزل نیز در آثارش بیتوجه نبوده است.
نیما یوشیج در سال ۱۳۳۸ بر اثر ابتلا به ذاتالریه از دنیا رفت. پیکر این شاعر در زادگاهش یوش به خاک سپرده شده است.
«تعریف و تبصره و یادداشتهای دیگر»، «حرفهای همسایه»، «حکایات و خانوادهی سرباز» ، «شعر من»، «مانلی و خانهی سریویلی»، «فریادهای دیگر و عنکبوت رنگ»، «قلمانداز»، «کندوهای شکسته» (شامل پنج قصه کوتاه)، «نامههای عاشقانه» و... از آثار منتشرشده نیما هستند.
ارسال نظر