با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، موسسات و شرکتهای دانشبنیان را بیشتر بشناسیم
با آغاز سال نو شمسی و با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشور، بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران بر این باور هستند که برای پیشرفت در زمینه اقتصادی باید با استفاده از صنعت های نوین و علمی ایران را از نظر اقتصادی قوی سازیم.
برترینها: با آغاز سال نو شمسی و با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشور، بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران بر این باور هستند که برای پیشرفت در زمینه اقتصادی باید با استفاده از صنعت های نوین و علمی ایران را از نظر اقتصادی قوی سازیم. بنابراین باید تشکل ها و انجمن هایی برای کمتر کردن فاصله دانشگاه که مراکز علمی هستند و کارخانه جات و سایر بنگاه های اقتصادی در نظر گرفته شود. در همین راستا گفتگوی اختصاصی با یکی مدیران جوان و با آینده کشور عزیزمان جمهوری اسلامی ایران دد نظر گرفته ایم.
+ جناب مهندس مستخدمین حسینی لطفاً بفرمایید که نظر شما راجع به تلفیق علم و صنعت چیست؟
- بدون شک علم نقطه عطفی در صنعت ایجاد کرده و خواهد کرد. همانطورکه پیشرفت های صنعتی با انقلاب صنعتی اوج گرفت می توانیم این اصل را در نظر بگیریم که از آن به بعد تمام پیشرفت های صنعتی چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم با پیشرفت علم حاصل شده است. حال این علوم، علم های قدیمی همچون فیزیک و مکانیک باشد و یا علوم جدیدی مانند علوم کامپیوتر و یا علوم داده میتواند در پیشبرد صنعت کمک کند. البته باید این نکته را در نظر داشت که پیشرفت های آکادمیک برای اینکه به صنعت راه پیدا کنند نیازمند تجاری سازی هستند که به خودی خود پروسه پیچیده ای است.
+ به نظرشما راهکاری که برای از بین بردن این فاصله وجود دارد چیست؟
- همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنه ای در سخنرانی به مناسبت عید نوروز به نقش شرکت های دانش بنیان در پیشرفت صنعتی و علمی میهن اسلامی اشاره داشتند، بنده هم همسو با این سخنان هستم. راه کار هایی که شرکت های دانش بنیان در زمینه های مختلف پیدا می کنند می تواند فاصله صنعت را با حوزه های دانشگاهی و آکادمیک کم کند. در حال حاضر شرکت های دانش بنیان زیادی در کشور فالیت می کنند که پتانسیل بالایی را در زمینه های تولیدی دارند.
+اگر ممکن است برای ما شرکت های دانش بنیان را توصیف کنید.
- در آیین نامه شرکت های دانش بنیان آمده است که شرکت های دانش بنیان ،موسسات خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور افزایش علم و ثروت ، توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط، تشکیل می شود. البته علوم دیگری نیز مانند میکروبیولوژی، بیو تکنولوژی و بسیاری از علوم دیگر که می تواند ارزش افزوده داشته باشند نیز در این مجموعه قرار می گیرند.
+ زمینه فعالیت شما در چه حوزه ای است؟
-ما در شرکت ویرا سگال کارو در حوزه هوش مصنوعی فعالیت می کنیم که اتفاقاً این حوزه نیز بسیار مورد توجه حضرت آیتالله خامنه ای است و ایشان در سخنرانی که در چند ماه گذشته با نخبگان داشته اند درخصوص اهمیت این حوزه مطالبی را فرمودند. و مانند سخنرانی ایشان به مناسبت عید نوروز، در آن نشست هم به اهمیت شرکت های دانش بنیان و سختگیری های لازم برای بالا بردن سطح شرکت های دانش بنیان اشاره کردند همانطوری که در سخنان خود به مناسبت عید نوروز فرمودند که تعداد شرکت های دانش بنیان باید دو برابر شود ولی نباید شرکت های که واقعاً دانش بنیان نیستند در این زمره قرار گیرند.
+ آیا آینده اقتصاد ایران در گرو شرکت های دانش بنیان است؟
- بدون شک یکی از تاثیر گذارترین راهکار ها برای پیشرفت اقتصادی کشور شرکت های دانش بنیان هستند. از دیدگاه بنده حمایت هایی که در حوزه هوش مصنوعی ایجاد شده می تواند راه کاری برای سایر حوزه ها باشد. بنده در کنار اساتید و همکاران فعال در این حوزه در کمیسیون هوش مصنوعی و علوم داده و همچنین در کمیسیون اینترنت اشیاء سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران، همواره از هر گونه ایده و پیشرفت عملی استقبال کرده ایم و طی جلسات متعدد در کمیسیون ها و کارگروه های تخصصی برگذار شده، همواره به فکر پیشبرد اهداف این کمیسیون ها و کمک و حمایت به شرکت های دانش بنیان بوده ایم. البته باید اطلاعات عمومی را راجع به شرکت های دانش بنیان بالا برد و با در نظر گرفتن پتانسیل بالایی که این شرکت ها خصوصاً در حوزه هوش مصنوعی دارند، میتوان گفت که آینده درخشانی در انتظار این دست از شرکت ها وتعاونی ها وجود دارد.
+ در آخر اگر مطلبی هست به فرمایشات خود اضافه بفرمایید.
- از آنجایی که بحث ما حول محور دانش بنیان شکل گرفته دوست دارم تا به افرادی که قصد دارند وارد این حوزه شوند نکاتی را عرض کنم. اولین نکته ای که وجود دارد این است که هیچ وقت فکر نکنند که تکنولوژی یا نرم افزار و یا هر علمی که ارزش افزوده دارد قبلاً به وجود آمده است. شما همیشه می توانید مواردی را به علوم و تکنولوژی هایی که وجود دارد اضافه کنید و یا فناوری های موجود در جهان را بومی سازی کنید. دقیقاً به همان صورتی که طی سال ها تحریم، ایران اسلامی ما با بومی سازی بسیاری از علوم خود را از وابستگی به استکبار جهانی رهایی داده. نکته بعدی این است که هیچ وقت مایوس نشوند. شکست همیشه در مسیرموفقیت و پیروزی قرار دارد شما هیچ یک از افراد سر شناس و یا موفق در سطح جهانی را نمی یابید که طی یک شب موفق شده باشند و یا در راه موفقیت بار ها بار ها شکست نخورده باشند. در آخر توفیق و سلامتی را برای همه ی مردم ایران زیر سایه پر برکت حضرت ولیعصر امام مهدی (عج) آرزومندم.
ارسال نظر