سرنوشت عجیب شهرهای نیمکره شمالی در ۲۰۸۰
یک بررسی جامع آب و هوایی نشان میدهد که با نرخ فعلی افزایش دما، شهرهای نیم کره شمالی در کمتر از ۶۰ سال دیگر آب و هوای مناطقی را خواهد گرفت که در حال حاضر در فاصله ۸۰۰ کیلومتری جنوب آنها دارد.
فرارو: تغییرات آب و هوایی یکی از بحرانهایی است که دانشمندان به صورت روزانه ابعاد ناگوار جدیدی از آن را برای ما آشکار میسازند، اما یک مطالعه جامع جدید اکنون هشدار میدهد که با نرخ فعلی افزایش دما و تغییرات اقلیمی، شهرهای نیمه کره شمالی شاهد تغییرات آب و هوایی گستردهای خواهند شد که به طرز شگفت انگیزی این تغییرات در کمتر از ۶۰ سال رخ خواهد داد.
احتمالاً همه ما ممکن است داستانهایی را در مورد وضعیت آب و هوایی زادگاه خود از والدین یا پدر بزرگها و مادربزرگهای خود شنیده باشیم که اغلب حکایت از آن دارد که آب و هوا در زمان آنها سردتر و بارشها بیشتر بوده است. بی شک نسل امروزی نیز چنین تغییراتی را درک کرده، زیرا تغییرات آب و هوایی با سرعت بیشتری در حال متأثر کردن محیط زندگی ما است. این شرایط در تمام نقاط زمین صادق است، اما به نظر میرسد ساکنان نیمه کره شمالی زمین بیش از بقیه آن را لمس میکنند.
ما معمولاً تغییرات آب و هوایی را بر حسب افزایش دما اندازه گیری میکنیم، اما دانشمندان میگویند از طریق روشهای دیگری نیز به این تغییرات پی برد که یکی از آنها «تغییرات فضایی» است. در مطالعهای مربوط به سال ۲۰۱۹، محققان دریافتند که شهرهای آمریکای شمالی تا سال ۲۰۸۰ اساساً احساس خواهند کرد که آب و هوایی دارند که با آب و هوای حدود ۵۰۰ مایل (۸۰۰ کیلومتر) دورتر از جایی که اکنون در آن هستند، یکی است. نکته جالب توجه این است که دادههای این مطالعه بر اساس شرایط نرخ متوسط فعلی انتشار کربن و با فرض ثابت بودن آن در دهههای آینده، محاسبه شده است، ولی همین پیش فرضها ثابت کرده که این پیش بینیها با ۵۴۰ شهر در ایالات متحده و کانادا سازگار است.
از طرف دیگر، این سفر ۵۰۰ مایلی شهری به آب و هوای متفاوت، به گفته دانشمندان یک پرش تصادفی به هر جهیت نیست بلکه به طور مشخصی به سمت جنوب خواهد بود. این بدان معناست که تغییرات آب و هوایی شهرهای نیم کره شمالی در ۶۰ سال آینده، به شکل محسوسی آب و هوای آنها را مشابه مناطقی خواهد کرد که در حال حاضر در ۵۰۰ مایلی جنوب آنها قرار دارند، مکانهایی که به شکل قابل توجهی آب و هوای گرم و مرطوب دارند. شما میتوانید این مفهوم را در یک نقشه آنالوگ اقلیمی که توسط مت فیتزپاتریک، یکی از نویسندگان مطالعه از مرکز علوم محیطی دانشگاه مریلند، طراحی شده، در زیر مشاهده کنید.
در واقع شما میتوانید در این نقشه «یک ارزیابی مرتبطتر و مبتنی بر مکان از تغییرات آب و هوا» را بدست بیاورد. بر اساس دادههای این نقشه شما میتوانید برای مثال متوجه شوید که واشنگتن دی سی در سال ۲۰۸۰ با کدام مناطق کنونی در جنوب خود، آب و هوایی مشترک داشته باشد که در این نقشه ما میبینیم که این شهر آب و هوایی مانند شبیه میسی سی پی باتلاقی خواهد داشت. نیویورک بیشتر شبیه شمال آرکانزاس خواهد شد و آب و هوای هیوستون نیز همچون مکزیک خواهد بود.
فیتزپاتریک در این خصوص توضیح میدهد که: «ما میتوانیم از این تکنیک برای تبدیل پیشبینیهای آینده آب و هوایی به چیزی استفاده کنیم که بهتر بتوان آن را مفهومسازی کرد. این امر به ما کمک میکند تا بتوانیم تصور و درک درست تری از عواقب آینده این تغییرات اقلیمی بدست بیاوریم و آن را با تجربیات کنونی خود پیوند دهیم. این برای اولین بار است که ما یک مقیاس از چنین تغییراتی را در طول یک نسل ایجاد میکنیم و امیدوارم تا آن زمان کسانی باشند که از این دادهها در جهت رفع این بحران استفاده کنند.»
با این همه دانشمندان میگویند، با توجه به دادهها و با نرخ فعلی انتشار کربن، بسیاری از دگرگونیهایی که در حال وقوع هستند را نمیتوان به راحتی مفهومسازی کرد. در این مطالعه، محققان دریافتند که امروزه بسیاری از مکانهای آمریکای شمالی در واقع آب و هوای فعلی خود را در آینده نخواهند داشت. آب و هوای پیش بینی شده برای آینده آنها بیشتر شبیه به یک دیستوپیا (ویران شهر) است که قبلاً با آن مواجه نشده بودیم. نویسندگان در مطالعه خود توضیح دادند: «برای بسیاری از مناطق شهری، ما تفاوتهای اساسی بین آب و هوای آینده و بهترین آنالوگ اقلیمی معاصر پیدا کردیم، که تاکید میکند تا دهه ۲۰۸۰ بسیاری از شهرها میتوانند آب و هوای جدیدی را بدون معادل امروزی خود تجربه کنند.»
دانشمندان هشدار میدهند که اگر گامهای اساسی برای رفع بحران اقلیمی صورت نگیرد، در آینده نچندان دور نه فقط شهرهای آمریکای شمالی، بلکه تمام شهرهای نیمه کره شمالی به آب و هوایی گرفتار خواهند شد که اکنون مشابه آن را میتوانند ۸۰۰ کیلومتر دورتر و سمت جنوب خود ببینند. بسیاری از این مکانها را امروزه میتوانید با استفاده از خودروی خود ببینید، ولی بساری از این مکانها اصلاً مناطق شهری یا سکونت گاهی نیستند که بتوان به سادگی دید.
در واقع مکانهایی هستند که فاقد فاکتورهای لازم برای سکونت بشر هستند. شهرهای ما در نیمه کره شمالی زمین قطعاً در حال تجربه تغییرات آب و هوایی هستند، اما این موضوع با چنان سرعتی در حال انجام است که نسل که اکنون به دنیا میآید به احتمال بسیار زیاد میتواند به سادگی آن را تجربه و لمس کند. این یافتهها در نشریه Nature Communications به چاپ رسیده است.
ارسال نظر