۱۱۹۷۱۰
۱۹ نظر
۵۰۰۴
۱۹ نظر
۵۰۰۴
پ

مطهری: با اصل ساپورت پوشی مخالف نیستم

علی مطهری می‌گوید: ما نمی‌گوییم اصل ساپورت پوشیدن اشکال دارد؛ یکی با مانتویی که تا پایین زانوست ساپورت می‌پوشد و کسی هم نمی‌تواند به آن ایراد بگیرد؛ پس با اصل ساپورت پوشیدن مخالف نیستیم. در واقع اعتراض ما به آن پوشش ساپورتی است که کل حجم بدن را نشان می‌دهد و این نوع پوشش قطعا حجاب نیست.

خبرگزاری آنا: اگر یکی از منتقدان سرسخت دولت یازدهم که نزدیک به یک سال است راه و بیراه دولت را به بهانه‌های متعدد مورد هجمه قرار می‌دهند، ‌تصاویر زنان ساپورت‌پوش را در صحن علنی مجلس نشان می‌داد و بابتش از وزیر کشور بازخواست می‌کرد، خیلی تعجب‌برانگیز نبود اما وقتی این تصاویر به خواست علی مطهری در مانیتورهای بهارستان به نمایش درآید، خیلی دور از ذهن نیست که با حجم زیادی از مخاطبان متعجب مواجه شویم.

شگفتی آن گاه بیشتر می‌شود که به خاطر آوریم این نماینده مجلس در ماه‌های گذشته بارها در دفاع از عملکرد دولت یازدهم به منتقدان آن یادآور بوده مواردی که امروز برایشان مهم شده است، در دولت قبل ریشه دارد. به همین خاطر از آنان پرسیده است چرا آن موقع سکوت کرده بودند؟

در همین راستا از علی مطهری سوال کردیم چه شد که در موضوع حجاب و عفاف که از یکسو ریشه در گذشته‌ها دارد و از سوی دیگر به جز وزارت کشور بیست‌ و چند نهاد دیگر در آن نقش دارند، از نقش وکیل مدافع دولت تبدیل به دادستان شد؟

وقتی دیدگاه‌های شما درباره حجاب و عفاف و نوع مواجهه شما با این موضوع هر چند وقت یک بار مطرح می‌شود، به شدت در شبکه های اجتماعی بازخورد منفی پیدا می‌کند؛ در موارد متعدد برای بسیاری از حامیان شما، این سوال پیش آمده است که علی مطهری چگونه فردی است؟ به عبارتی برایشان قابل جمع نیست که چطور یک نفر می‌تواند درباره موضوعاتی، رویکردی کاملا متفاوت از بقیه دوستانش در پایگاه فکری‌ و سیاسی‌ای که به آن تعلق دارد، داشته باشد و در موضوعاتی دیگر مانند مقوله حجاب،‌ موضعی دیگر بگیرد و مثلا حتی عکس زنان ساپورت پوش را در صحن علنی مجلس نشان دهد و با اصرار از وزیر کشور بابت این مساله سوال کند!

اتفاقا حرف من این است که اینها باید با هم جمع بشود. علی مطهری فردی است که برای هرچیز بر اساس آموزه‌های دین اسلام موضع می‌گیرد. به همین‌خاطر گاهی ممکن است مواضعم خوشایند برخی باشد و زمانی دیگر، خوشایند افرادی باشد که در موردی دیگر،‌ منتقد موضع بنده بودند. در هر حال واقعیت آن است که جامعه دو بخش دارد، ممکن است یک بخش خوشش بیاید و بخشی دیگر پس بزند. مثلا وقتی ما حرفی درباره وضعیت حجاب در جامعه می‌زنیم حتما بخشی از طیف اصلاح طلب ناراحت می‌شوند یا وقتی از حقوق ملت و آزادی بیان حرف می‌زنیم بخشی از اصولگرایان ناراحت می‌شوند. یا مثلا درباره موضوع حصر آقایان موسوی و کروبی از وزیر دادگستری سوال دارم که مطمئنم این سوال هم به مذاق برخی خوش نمی‌آید اما من کاری به خوشامد و بدآمد دیگران ندارم، چون حرف خودم را می‌زنم یعنی آنجا که تشخیص بدهم باید حرفی باید زده شود،‌ قطعا می‌گویم و این را هم می‌دانم که برخی ناراحت می‌شوند اما خب چاره‌ای هم نیست؛ من به حرفی که می‌زنم اعتقاد دارم.

اما درباره تصاویر زنان ساپورت‌پوش این سوال برای افکار عمومی مطرح است که علی مطهری که خودش بارها در مسائل مختلف به منتقدان دولت فعلی متذکر شده است که این ایرادهایی که می‌گویید مربوط به دولت قبلی است،‌ چطور درباره وضع حجاب، وزیر دولت را به مجلس می‌کشاند و سوال می‌کند آن هم وقتی که خودش بارها گفته نابسامانی حجاب در جامعه ربطی به دولت آقای روحانی ندارد و از سال‌ها قبل و در دولت آقای احمدی‌نژاد هم وجود داشته است؟ به هر حال ساپورت‌پوشی مد امسال نیست و حداقل ۴ سال است که مورد استفاده زنان و دختران جامعه ایران قرار دارد. برای همین این سوال برای افکار عمومی مطرح است که هدفتان از نشان دادن آن تصاویر در مجلس چه بود؟ تصاویری که منجر به دادن کارت زرد به وزیر دولتی شد که مورد حمایت شما هم قرار دارد.

به هرحال وزیر باید به وظیفه‌اش عمل می‌کرد برای همین به مجلس فراخوانده شد.

اما وزارت کشور فقط یکی از ۲۲ نهادی است که متولی موضوع حجاب و عفاف هستند.

درست است ولی متولی هماهنگی همه آن دستگاه‌ها وزیر کشور است. ستاد اجرای قانون حجاب و عفاف ، وزارت کشور است. حرف من این بود فرض کنید وقتی پدیده‌ای که برخلاف پوشش اسلامی است در جامعه پیدا شد،‌ دولت وظیفه دارد؛ یعنی دولت نمی‌تواند بگوید خود مردم باید بفهمند و فرهنگشان بالا بیاید. کار فرهنگی جای خود ولی دولت اینجا وظیفه دارد یعنی باید مانع شود و اجازه ندهد که این روند در جامعه رسمیت پیدا کند. برای همین از وزیر خواستیم که به کمیسیون بیاید و در این باره بحث‌های زیادی شد. حتی ما گفتیم که اگر شما بخشنامه کنید که این نوع پوشش را نمی‌پذیرید و ورود افراد با این پوشش به ادارات دولتی ممنوع است،‌ ما سوالمان را پس می‌گیریم چون احساس می‌کنیم شما اقدامی می‌کنید اما این اتفاق نیفتاد.

یعنی برای شما منع ورود به ادارات دولتی با داشتن این نوع پوشش مهم و کافی بود یا اینکه خواستار ورود نیروی انتظامی به مساله هم بودید؟

بحث ما این است که به طور کلی باید یک نظارتی باشد حالا اینکه شکل این نظارت چگونه باشد،‌ موضوع دوم است. بحث ما این است که وقتی مردم احساس کنند دولت سر این قضیه حساسیت دارد و مخالف این کار است،‌ خود به خود ۵۰ تا ۶۰ درصد مشکل حل می‌شود. بحث ما این بود که این موضوع از سوی وزارت کشور اعلام و بخشنامه‌ای برای ادارات دولتی صادر شود.

آقای دکترمطهری شما با دولتی مواجه هستید که اعتقاد دارد با زور نمی‌توان مردم را به بهشت برد. از آن طرف تجربه هشت سال دولت اصولگرایی را داریم که به دفعات و در مقاطع مختلف از گشت ارشاد برای مواجهه با مقوله حجاب استفاده کرد اما خب همه اذعان دارند که این کارها نه تنها نتیجه‌بخش نبود بلکه تبعات منفی هم داشت. برای همین این سوال مطرح است که آیا شما خیلی آرمانی به مقوله حجاب و عفاف نگاه نمی‌کنید؟

من دارم حکم اسلام را می‌گویم. من می‌گویم آنجا که امر به معروف و نهی از منکر مستلزم اِعمال قانون و اقدام عملی باشد،‌ این وظیفه دولت است و وظیفه مردم نیست؛ پس دولت نمی‌تواند از زیر بار این مسوولیت شانه خالی کند. البته من نمی‌گویم که با هر نوع بدحجابی مقابله عملی شود یعنی نباید با کوچکترین نقصی که در پوشش فردی وجود دارد،‌ برخورد عملی شود. ‌من می‌گویم باید با این موارد بسیار ناهنجار مثل همان ساپورت پوشیدن که باب شده است، برخورد شود؛ اینجا دولت نمی‌تواند سکوت کند.

خب حالا همان سوال اول دوباره طرح می‌شود که ساپورت حدود ۴ سال است که استفاده می‌شود و حتی اکنون علاوه بر خانمها،‌ برخی آقایان هم از این پوشش استفاده می‌کنند!

نه چهار سال نیست؛ شاید یک سال بیشتر نباشد که در جامعه باب شده است. به علاوه ما نمی‌گوییم اصل ساپورت پوشیدن اشکال دارد؛ یکی با مانتویی که تا پایین زانوست ساپورت می‌پوشد و کسی هم نمی‌تواند به آن ایراد بگیرد؛ پس با اصل ساپورت پوشیدن مخالف نیستیم. در واقع اعتراض ما به آن پوشش ساپورتی است که کل حجم بدن را نشان می‌دهد و این نوع پوشش قطعا حجاب نیست. ببینید برخی می‌گویند که حتی نباید اجازه فروش ساپورت را هم داد که خب این هم درست نیست.

به نکته جالبی اشاره کردید. بسیاری از افراطیان با استناد به همین مباحث حتی مثلا با فروشندگان ساپورت هم برخورد می‌کنند. آیا نگران این نیستید که به دنبال این حرف شما،‌ افراد تندرو مجال خودنمایی پیدا کنند و به دنبال برخورد فیزیکی با بی‌حجابی بروند؟

بیبنید اصلا حرف ما این نیست. الان این همه آدم در خیابان راه می‌روند و موهایشان عیان است اما کسی نمی‌گوید که آنها را بگیرید؛ حرف ما هم این نیست. اصل حرف و تاکید ما موارد خیلی ناهنجاری است که در واقع نوعی ساختارشکنی به شمار می‌رود و بنیاد خانواده را تهدید می‌کنند.معتقدم که دولت باید در این موارد خاص ورود پیدا کرده و از زیر بار مسئولیت شانه خالی نکند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ترسو

    اقای مطهری عزیز ! کاش دیگر مشکلات حاد کشور نیز به اندازه ساپورت ذهن شما رو در گیر میکرد ! و قانونگذاران محترم مجلس رو با مسائل حیاتی جامعه اشنا میکردید !!!!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نباید مشکلات اقتصادی جامعه باعث شوند مشکلات فرهنگی فراموش شوند، الان مشکلات فرهنگی جامعه از اقتصادم پیشی گرفته، الان سر بزنید به بازارها میبینید که مردم هنوز توی بازارها دست پر هستند ولی از نظر فرهنگ پوشش و غیره چقدر مشکل وجود داره، حالا بعد از این همه پرداختن به مشکلات اقتصادی و سیاسی، به یک مشکل فرهنگی در مجلس پرداخته شده، باید این قدر این حرکت رو تححقیر کرد و بد نشون داد؟ مگر اینکه ما خودمان به هر دلیلی دنبال وجود چنین مشکلات فرهنگی در جامعه باشیم

    • بدون نام

      ممنون "ترسو" جان امروز چند جا به نظر شما مثبت دادم بسیار خوب کامنت میذاری اینبارهم هزاربار لایک میکنم کاملا با شما موافقم بسیار عالی گفتید....
      ++++++++++++++++++

    • بدون نام

      دوباره از خودم میپرسم باز چی رو نباید ببینیم باز چه اتفاقی داره میافته که باید حواس ما پرت بشه....

    • بدون نام

      آقای مطهری بفرمایند با چی مشکل ندارند هرچی ما کوتاه میاییم شما بلندتر میایید اول مانتو های ترک میپوشیدیم گفتید تهاجم فرهنگی بعد طراحی های خودتون رو پوشیدیم گیر دادید و جمع کردید اگه از فردا همه با نقاب بیان بیرون شما اینبار گیر میدید که اصلا زن نباید در اجتماع حضور داشته باشه ...

  • هم وطن

    کلیات را کنار گذاشته و چسبیده به فرعیات،؛بهتره وقت مجلس ابتدا صرف گرانی و بیکاری و اختلاس های مختلف و.... رسیدگی شود تا این مسائل

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اتفاقا حجاب اصل است نه فرع

    • بدون نام

      شما خودت رو نکش 8:28 user جان ظاهرا تنها شما این طرز تفکر را داری...

  • حسین

    آقای مطهری !!! طرفداران شما از قشر خاصی هستند که هرجا برایشان بصرفد شما را واقعا فرزند شجاع و بی نظیر شهید مطهری و ... و... خواهشا مطلبی نفرمایید که افکار این جماعت فرنگ دوست جدید آزرده خاطر شود !!!!!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آقای حسین الان داری حال میکنی همچین جمله روشنفکرانه ای نوشتی؟
      ببین با کیا شدیم هفتاد میلیون نفر ..

  • علی

    مجلسی که نماینده آن گسترش اعتیاد را در کشور فراموش کند و اینچنین بر پوشش زنان ایراد بگیرد.!!!!!!!!!

  • بدون نام

    من ميدونم كسي كه نظر هارو تاييد ميكنه اهل ساپورته و آرايش مگه من غير يه حديث چيزي نوشتم
    خداوند هدايتتون كنه

  • حق گو

    فقط عجیب هست که چه اسراری دارید بگید از 4 سال قبل بوده ولی دمش گرم جواب خوبی بهتون داد یکی دوسالی هست باب شده خواهشا دیگه دنبال کارشکنی دولت قبل نباشید ان مرد رفت بچسبید به کارای خودتون و مشکلات خودتون
    تا حرفی پیش میاد برای از زیر کار در رویتون میندازید به گردن دولت قبلی
    بابا یکسال از ریاست این دولت گذشته یعنی هنوز هم دنبال بهانه هستید؟؟؟

  • سعید

    ایکاش فیش حقوقی 450 هزار تومانی من بازنشسته که مجبورم با آن 6 سر عائله را امرار معاش کنم برای یکی از این آقایان نمایندگان مهم بود و دلواپس آن میشدند ... ایکاش ایکاش تازه میگن تعداد عائله و فرزندان را به عدد 15 هم برسانید

  • بدون نام

    بعضی اوقات فکر می کنم چقدر ما منفعل هستیم مثل یه کشتی گیری که حریفمون خیلی قدره و هرفنی که دلش می خواد رومون پیاده می کنه ...
    اینکه امر به معروف و نهی از منکر وظیفه دولته من موافق نیستم اونجا می شه جبر ، اینکه یکی از اهداف تشکیل حکومت اسلامی اجرای قوانین اسلامی است امری کلی است و جزئیات و زوایای مختلف و همین طور مصالح متعددی داره و ما در طول تاریخ حکومتی با ساختار کنونی که تلفیقی از جمهوریت و اسلامیت است رو نداشتیم و قبول کنیم که امر نوی است به همین خاطر در این نظام هر اقدامی ولو در جهت اجرای قوانین اسلام باید به شدت کارشناسی باشه ضعف ما در باورهای مردم ریشه داره اینهایی که شما می بینید جزئی از مردم هستند و دیگرانی که بی تفاوت از کنارشون عبور می کنند هم جزئی از مردم هستند اگر برای برخورد با اینگونه مسائل پیچیده بخواهیم تنها سلبی برخورد کنیم دیر نمی شه که باید نزدیک انتخابات تعطیلش کنیم و چون مبنا ی درستی براش تعریف نکردیم هرکسی میاد تفسیر خودش رو اجرا می کنه و میشه این...
    یه مثل چینی میگه کسی که نمی دونه می خواد به کجا بره به هیچ جایی نمیره ! اما دقت کنیم دشمنان ما به شدت بر موضع باطلشون هوشمندانه عمل می کنند و می دونند که دارند به کجا می رند و تمام امکانات و ابزار خودشون رو بسیج می کنند برای رسیدن به اون هدف از اقتصاد ، آموزش ، فرهنگ ، تاریخ ، اجتماع ، رسانه ، امکانات و تکنولوژی و...
    بیاییم کار رو به کارشناسان بسپاریم و موضوعات رو یک شبه نخواهیم حل کنیم

  • حسن خزائی

    بسمه تعالی
    باسلام وعرض ادب واحترام
    ببینید در فرانسه پوشیدن نقاب زن را ممنوع اغلام می کنند وتوجیح کارشان هم این است که برای امنیت جامعه چاره ای جز این کار نداریم والی با اعتقادات شروندان مخالفتی نداردند.
    حالا شما هم بیائید برای مردم ایران عکس این کار قانون وضع کنید که زنان باید با پوشش کامل حتی با نقاب در خیابان ها رفت وآمد کنند.
    اما قبل از وضع این قانون باید اولا" توجیح وضع اینگونه قانونها را داشته باشید.
    ثانیا" قادر به اعمال این قانونی را که وضع می کنید باشید.
    والی صرف داشتن قانون کاری از پیش نخواهد رفت یعنی اینکه شما باید قانونی را وضع کنید که هم با اعتقادات مردم در تضاد نباشد وهم آزادی دیگران را محدود نکند وهم اینکه قادر به اعمال قانونی را که وضع می کنید باشید.
    والی با زور وبگیر وببند کار ی از پیش نخواهید برد .
    جز اینکه زندان ها را پر می کنید واز این طریق هزینه های زیادی را به جامعه وبیت المال تحمیل خواهید کرد.

  • رامین

    تا مشکل فرهنگ جامعه حل نشه مشکل اقتصاد حل نخواهد شد

  • کاوه

    مطهری خیلی مرده, یه نماینده واقعی مثل مدرس

  • محمدی

    حتما بابای شما درکتاب حجابش نظر
    ش باپسرش یکیه .پناه برخدا

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج