۱۱۹۴۶۸
۹۷۵۲
۹۷۵۲
پ

فهرست ۱۰۰ فیلم محبوب تاریخ سینما

این ۱۰۰ فیلم را قبل از مرگ ببینید

نشریه سینمایی هالیوود ریپورتر فهرستی از ۱۰۰ فیلم محبوب تاریخ سینما را همراه با اطلاعات آماری قابل توجه منتشر کرده است که در این فهرست فیلم «پدرخوانده» ساخته مشهور «فرانسیس فورد کاپولا» در مکان اول دیده می‌شود.

خبرگزاری ایسنا: نشریه سینمایی هالیوود ریپورتر فهرستی از ۱۰۰ فیلم محبوب تاریخ سینما را همراه با اطلاعات آماری قابل توجه منتشر کرده است که در این فهرست فیلم «پدرخوانده» ساخته مشهور «فرانسیس فورد کاپولا» در مکان اول دیده می‌شود.

۲۱۲۰ فعال مطرح در عرصه سینما با شرکت در نظرسنجی نشریه سینمایی هالیوود ریپورتر اقدام به معرفی ۱۰۰ فیلم محبوب تاریخ سینما کرده‌اند که در این میان در حالی فیلم‌های «پدرخوانده»، «جادوگر شهر اوز» و «همشهری کین» در مکان‌های اول تا سوم قرار گرفتند که اطلاعات آماری جالبی نیز از این نظرسنجی به دست آمده است.

* استیون اسپیلبرگ، کارگردان سرشناس سینمای جهان در این فهرست ۱۰۰گانه هالیوود ریپورتر با هفت فیلم رکورددار است. فیلم‌های «ای تی» (۱۹۸۲) در مکان هشتم، فهرست شیندلر (۱۹۹۳) در مکان دهم، «مهاجمان صندوق گمشده» در رده سیزدهم، «آرواره‌ها» (۱۹۷۵) در مکان بیست‌وچهارم، «نجات سرباز رایان» (۱۹۹۶) در جایگاه چهل و ششم، «پارک ژوراسیک» (۱۹۹۳) در مکان پنجاهم و فیلم «برخورد نزدیک از نوع سوم» در جایگاه نود و سوم برترین آثار سینمایی تاریخ سینما قرار دارند.

* «مارلون براندو»، بازیگر افسانه‌ای تاریخ سینما نیز با نقش‌آفرینی در پنج فیلم از این فهرست شامل فیلم‌هایی چون «پدرخوانده » و «اینک آخرالزمان» رکورددار است و در مکان دوم نیز «جک نیکلسون» و «رابرت دنیرو» هر کدام با بازی در چهار فیلم قرار دارند.

* فیلم «آغاز» ساخته «کریستوفر نولان» محصول سال ۲۰۱۰ که در مکان هشتادو چهارم این فهرست قرار دارد، جدیدترین فیلم حاضر در میان ۱۰۰ فیلم برتر تاریخ سینما از نگاه هالیوود ریپوتر است و فیلم‌های «جادوگر شهر اوز» و «بر بادرفته» که هر دو در سال ۱۹۳۹ ساخته شده‌اند، قدیمی‌ترین فیلم‌های حاضر در این فهرست هستند.

* دهه ۱۹۹۰ درخشان‌ترین دهه در تاریخ سینما بر اساس این فهرست محسوب می‌شود؛ به گونه‌ای که از میان ۱۰۰ فیلم این فهرست، ۲۴ فیلم در فاصله این ۱۰ سال ساخته شده‌اند و پس از آن دهه‌های ۱۹۷۰، ۲۰۰۰، ۱۹۸۰ و ۱۹۶۰ از این حیث در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

* در میان ۲۱۲۰ شرکت‌کننده در این نظرسنجی که همگی از فعالان عرصه سینمای جهان بودند، فیلم «همشهری کین» بیشتر مورد اقبال بازیگران و تدوینگران قرار گرفت، در حالی که نویسندگان، کارگردانان و عوامل اجرایی بیشتر فیلم «پدرخوانده» را پسندیدند.

* رابطه مستقیمی میان سن شرکت‌کنندگان در نظرسنجی و فیلم‌های انتخابی آنها وجود دارد؛ به عنوان مثال افراد با سن ۲۰ تا ۲۹ سال بیشتر فیلم «داستان عامه‌پسند» (۱۹۹۴) را انتخاب کردند، در حالی که انتخاب افراد ۷۰ تا ۷۹ ساله غالبا فیلم «همشهری کین» (۱۹۴۱) بود و شرکت‌کنندگان ۸۰ تا ۸۹ ساله نیز بیشتر به فیلم «کازابلانکا» محصول ۱۹۴۲ رای دادند.

* در این فهرست از ۱۰۰ فیلم برتر تاریخ سینما، فیلم‌های «زیبای آمریکایی» (مکان ۳۴) و «داستان وست ساید» (رتبه ۶۱) موفق شدند جایزه اسکار کارگردانی را در اولین تجربه کارگردانی «سم مندز» برای او به ارمغان بیاورند. همچنین فیلم «مری پاپینز» (فیلم شصت و چهارم فهرست) جایزه اسکار بازیگر زن را برای «جولی اندروس» در اولین نقش‌آفرینی‌اش به ارمغان آورد و «اوا مری سینت» در اولین بازی خود در فیلم «در بارانداز» (رتبه ۸۰) موفق به کسب اسکار بهترین بازیگری نقش مکمل زن شد.

* یک‌پنجم ۱۰۰ فیلم محبوب تاریخ در ژانر کمدی هستند، در حالیکه آکادمی اسکار تاکنون تنها ۳.۵ درصد از جوایز اسکار بهترین فیلم خود را به فیلم‌های کمدی اعطاء کرده است. فیلم‌های انیمیشن نیز با پنج فیلم شامل «شیرشاه» (۶۶)، «دیو و دلبر» (۸۶)، «داستان اسباب بازی» (۴۳)، «وال.ای» (۷۹) و «آپ» (۹۲) در این فهرست حضور دارند.

* فیلم‌های منتخب مردان و زنان تفاوت فاحشی با یکدیگر داشتند؛ به طوری که سه فیلم برتر از نگاه زنان شامل «جادوگر شهر اوز»، «رستگاری در شائوشنک» و «پدرخوانده» بودند و مردان به ترتیب بیشتر فیلم‌های «پدرخوانده»، «همشهری کین» و «ادیسه فضایی» را انتخاب کردند.

۱۰۰ فیلم محبوب تاریخ سینما از نگاه منتقدان هالیوود ریپورتر به شرح ذیل است:

فهرست 100 فیلم محبوب تاریخ سینما

۱. «پدرخوانده»

فرانسیس فورد کاپولا «پدرخوانده» را در سال ۱۹۷۲ برای کمپانی «پارامونت» کارگردانی کرد. داستان جنایی این فیلم بین سال‌های ۱۹۴۵ تا ۱۹۵۵ اتفاق می‌افتد. فیلم کلاسیک «پدرخوانده» براساس رمانی از «ماریو پوزو» ساخته شده و داستان فیلم درباره خانواده مافیایی «کورلئونه» است که بازیگران سرشناسی چون «مارلون براندو»، «آل پاچینو»، «روبرت دووال» و «دایان کیتن» در آن نقش‌آفرینی داشته‌اند. این فیلم نامزد ۱۱ جایزه اسکار بود که موفق به کسب جایزه بهترین بازیگر مرد (مارلون براندو)، بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه شد و در جوایز گلدن گلوب پنج جایزه اصلی را کسب کند.

۲. «جادوگر شهر اوز»

جادوگر شهر اوز نام فیلمی است بر اساس رمانی برای کودکان نوشته «ال. فرانک باوم» آمریکایی به کارگردانی «ویکتور فلمینگ» محصول ۱۹۳۹ که در آن بازیگرانی چون «جودی گارلند»، «فرانک مورگان»، «ری بولگر»، «برت لار» و «جک هالی» ایفای نقش کرده‌اند. این فیلم که معروفترین و موفق‌ترین اقتباس از رمان نوشته «فران باوم» محسوب می‌شود، طبق اعلام کمپانی «مترو گلدن مایر» موفق به فروش بیش از دو میلیون دلار در سینماهای آمریکا و ۹۸۰ هزار دلاری در سینماهای سایر نقاط جهان شد.

۳. «همشهری کین»

اورسن ولز، کارگردان سرشناس سینما با اینکه فقط ۲۵ سال داشت، اما کارگردانی، تهیه‌کنندگی، نگارش فیلم‌نامه و نقش‌آفرینی در فیلم «همشهری کین» را به‌ عهده گرفت. این فیلم که ساخت آن ۱۰ هفته به طول انجامید، با حضور معروف‌ترین عوامل فیلم هالیوود، از جمله «گرگ تولند» ساخته شد که اورسن ولز او را سریع‌ترین فیلم‌بردار هالیوود می‌دانست. «همشهری کین» در ۹ بخش نامزد جوایز اسکار بود که فقط در رشته بهترین فیلم‌نامه‌ اصلی موفق به دریافت جایزه شد.

اگرچه آکادمی اسکار توجه لازم را به این فیلم نداشت، اما «همشهری کین» توانست در طول سال‌ها به‌عنوان بهترین فیلم تاریخ سینما شناخته شود. هرچند به تاخیر افتادن زمان اکران و توزیع نامناسب فیلم موجب شد تا میزان فروش آن چندان چشم‌گیر نباشد. در دهه‌ ۶۰ دانشکده‌های فیلم‌سازی از «همشهری کین» به‌عنوان واحد درسی استفاده می‌کردند و تعدادی از بزرگان سینمای فرانسه چون «ژان لوک ‌گدار» و «فرانسوا تروفو» از این فیلم الهام گرفتند.

۴. «رستگاری در شائوشنک»

«رستگاری در شائوشنک» یک فیلم درام رازآلود جنایی به کارگردانی فرانک دارابونت و بازی تیم رابینز و مورگان فریمن، محصول سال ۱۹۹۴ است که به عنوان یکی از برترین فیلم‌های تاریخ سینمای جهان شناخته می‌شود. این فیلم براساس داستان کوتاهی از «استفن کینگ» به نام «ریتا هیروث و رستگاری در شائوشنک» ساخته شده است. در مراسم جایزه اسکار سال ۱۹۹۴ این فیلم نامزد هفت اسکار از جمله بهترین فیلم، بهترین بازیگر مرد، بهترین فیلمنامه، بهترین فیلمبرداری، بهترین ویرایش فیلم، بهترین موسیقی فیلم، و بهترین صدابرداری بود، اما موفق به کسب هیچ‌یک نشد.

۵. «داستان عامه‌پسند»

فیلم «داستان عامه‌پسند» با بازیگرانی چون «جان تراولتا»، «ساموئل ال.جکسون» و «اما تورمن» با فیلم‌نامه‌ای از تارانتینو شامل سه اپیزود با سه قصه مرتبط با هم است. در این اثر بیش از هر چیز جسارت کارگردان به چشم می‌خورد. «تارانتینو» در «داستان‌ عامه‌پسند» تمام اشکال متعارف روایی سینما را کنار گذاشت و داستان خود را در ساختاری پیچیده با گذرهای زمانی و مکانی متناوب به پیش می‌برد.

«داستان عامه‌پسند» عنوان بهترین فیلم دهه ۹۰ سینمای جهان را از نگاه نشریه سینمایی "توتال فیلم" یدک می‌کشد. این فیلم با نقش‌آفرینی «ساموئل ال.جکسون»، «اوما تورمن» و «جان تراولتا» با بودجه تنها ۸ میلیون دلاری ساخته شد و به فروش جهانی ۲۱۳ میلیون دلار دست یافت. این فیلم که در هفت بخش نامزد جایزه اسکار بود، جایزه بهترین فیلم‌نامه را دریافت کرد و در جشنواره کن موفق به کسب نخل طلا شد، جایزه بهترین فیلم پلیسی جوایز "ادگارآلن پو" را گرفت و در جوایز گلدن گلوب و بافتا انگلیس چهار جایزه را دریافت کرد.

۶. «کازابلانکا» ا

فیلم «کازابلانکا» که در سال ۱۹۴۲ با بازی «همفری بوگارت» و «اینگرید برگمن» ساخته شد، توانست سه جایزه اسکار بهترین فیلم، کارگردانی و فیلمنامه را کسب کند. انجمن فیلم آمریکا در فهرست ۱۰۰ فیلم برتر تاریخ سینما «کازابلانکا» را در مکان سوم قرار داده است.

۷. قسمت سوم «پدرخوانده»

این فیلم در سال ۱۹۹۰ ساخته شده‌ است و قسمت آخر از سه‌گانه «پدرخوانده»‌ بر اساس رمانی از «ماریو پوزو» ساخته شد. در مجموع فروش فیلم «پدرخوانده ۳» به بیش از ۱۳۶ میلیون دلار رسید. این فیلم نامزد دریافت هفت جایزه اسکار شد، ولی موفق به کسب هیچ یک از جوایز اسکار نشد. علاوه‌بر این نتوانست موفقیت دو فیلم پیشین را تکرار کند. این فیلم «آل پاچینو»، «اندی گارسیا»، «دایان کیتن» و «سوفیا کاپولا» نقش‌آفرینی می‌کنند.

۸. «ای.تی»

فیلم‌ «E.T» محصول ۱۹۸۲ به کارگردانی استیون اسپیلبرگ در زمان اکران پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینما شد و یکی از موفق‌ترین آثار اسپیلبرگ در زمینه تجاری محسوب می‌شود. این فیلم موفق به کسب چهار جایزه اسکار شد و در جوایز گلدن گلوب بهترین فیلم سال انتخاب شد. «ای.تی» اگرچه درباره دنیای کودکان و افسانه‌های تخیلی و فضایی بود، اما توجه مخاطبین بزرگسالان را نیز به خود جلب کرد. این فیلم جایزه بهترین فیلم خارجی جوایز دیوید دوناتلو ایتالیا را در سال ‌۱۹۸۳ کسب کرد.

۹. «ادیسه فضایی»

فیلم «۲۰۰۱؛ ادیسه فضایی» شاهکار «استنلی کوبریک» محصول ۱۹۶۸ اقتباسی از داستان کوتاه «آرتور.سی کلارک» است که موفق شد جایزه‌ اسکار بهترین جلوه‌های ویژه را کسب کند. کوبریک در «ادیسه فضایی» با نگاهی سورئالیستی نه چندان مبتنی به ضمیرناخودآگاه و بلکه در راستای اهداف فلسفی و جامعه‌شناسانه خود، مخاطره‌ای همچون رویارویی با شهاب سنگ‌های آسمانی را به جان می‌خرد و در کنار یک رمان تصویری نفس‌گیر و خوش‌رنگ و لعاب، یک ‌روایت تصویری را روایت می‌کند و از سکوی پرتاب یک موشک، مخاطبش را به قعر اندیشه‌های خالص خویش می‌افکند.

فهرست 100 فیلم محبوب تاریخ سینما

۱۰. «فهرست شیندلر»

«فهرست شیندلر» فیلمی آمریکایی به کارگردانی استیون اسپیلبرگ، محصول سال ۱۹۹۳ است. این فیلم بر اساس کتاب «شیندلرز آرک» که برندهٔ جایزه بوکر شده، ساخته شده است. این فیلم یکی از تاثیرگذارترین فیلم‌های تاریخ سینما محسوب می‌شود و موسیقی این فیلم را جان ویلیامز آهنگساز مشهور هالیوودی ساخته است.

«فهرست شیندلر» یک موفقیت تجاری با فروش ۳۲۱ میلیون دلاری بود و در کنار آن توانست جوایز بسیاری از جمله جایزه اسکار بهترین فیلم و جایزه اسکار بهترین کارگردانی را بدست بیاورد.

فهرست شیندلر اولین فیلم سیاه و سفیدی است که جایزه اسکار بهترین فیلم را بعد از سال ۱۹۶۰ برنده شده است؛ هرچند که در ابتدا و انتهای فیلم، صحنه‌هایی هم به صورت رنگی پخش می‌شد. بنیاد فیلم آمریکا فهرست شیندلر را سومین فیلم برتر تاریخ سینما در گونهٔ حماسی، در فهرست ۱۰ فیلم برتر در ۱۰ ژانر خود عنوان کرد.

۱۱- جنگ ستارگان (۱۹۷۷)؛ ۱۲- بازگشت به آینده (۱۹۸۵)؛ ۱۳- مهاجمان کشتی گمشده (۱۹۸۱)؛ ۱۴- فارست گامپ (۱۹۹۴)؛ ۱۵- بر باد رفته (۱۹۳۹)؛ ۱۶- کشتن مرغ مقلد (۱۹۶۲)؛ ۱۷- اینک آخر‌الزمان (۱۹۷۹)؛ ۱۸- آنی هال (۱۹۷۷)؛ ۱۹- رفقای خوب (۱۹۹۰)؛ ۲۰- چه زندگی شگفت‌انگیزی (۱۹۴۶)؛

۲۱- محله چینی‌ها (۱۹۷۴)؛ ۲۲- سکوت بره‌ها (۱۹۹۱)؛ ۲۳- لاورنس عربستان (۱۹۶۲)؛ ۲۴- اره‌ها (۱۹۷۵)؛ ۲۵- اشک‌ها و لبخندها (۱۹۶۵)؛ ۲۶- آواز در باران (۱۹۲۶)؛ ۲۷- باشگاه صبحانه (۱۹۸۵)؛ ۲۸- فارغ‌التحصیل (۱۹۶۷)؛ ۲۹- بلید رانر (۱۹۸۲)؛ ۳۰- پرواز بر فراز آشیانه فاخته (۱۹۷۵)؛

۳۱- عروس شاهزاده (۱۹۸۷)؛ ۳۲- امپراطوری حمله را پاسخ می‌دهد (۱۹۸۰)؛ ۳۳- فارگو (۱۹۹۶)؛ ۳۴- زیبایی آمریکایی (۱۹۹۹)؛ ۳۵- پرتقال کوکی (۱۹۷۱)؛ ۳۶- روز تعطیل فریس بولر (۱۹۸۶)؛ ۳۷- دکتر استرنج لاو (۱۹۶۴)؛ ۳۸- وقتی هری به ملاقات سالی رفت (۱۹۸۹)؛ ۳۹- درخشش (۱۹۸۰)؛ ۴۰- باشگاه مشت‌زنی (۱۹۹۹)

۴۱- روانی (۱۹۶۰)؛ ۴۲- غریبه (۱۹۷۹)؛ ۴۳- داستان اسباب‌بازی (۱۹۹۵)؛ ۴۴- ماتریکس (۱۹۹۹)؛ ۴۵- تایتانیک (۱۹۹۷)؛ ۴۶- نجات سرباز رایان (۱۹۹۸)؛ ۴۷- بعضی‌ها داغش را دوست دارند (۱۹۵۹)؛ ۴۸- مظنونین معمولی (۱۹۹۵)؛ ۴۹- پنجره عقبی (۱۹۵۴)؛ ۵۰- پارک ژوراسیک (۱۹۹۳)

۵۱- لبوفسکی بزرگ (۱۹۹۸)؛ ۵۲- همه چیز درباره ایو (۱۹۵۰)؛ ۵۳- هانتیگ خوش قلب (۱۹۹۷)؛ ۵۴- بوچ کسیدی و ساندنس کید (۱۹۶۹)؛ ۵۵- راننده تاکسی (۱۹۷۶)؛ ۵۶- درخشش ابدی یک ذهن پاک (۲۰۰۴)؛ ۵۷- شواله تاریکی (۲۰۰۸)؛ ۵۸- سانست بولوار (۱۹۵۰)؛ ۵۹- تلما و لوییس (۱۹۹۱)؛ ۶۰- آملی (۲۰۰۱)

۶۱- داستان وست ساید (۱۹۶۱)؛ ۶۲- شمال از شمالغربی (۱۹۵۹)؛ ۶۳- روز گراندهاگ (۱۹۹۳)؛ ۶۴- مری پاپینز (۱۹۶۴)؛ ۶۵- گاو خشمگین (۱۹۸۰)؛ ۶۶- شیرشاه (۱۹۹۴)؛ ۶۷- آواتار (۲۰۰۹)؛ ۶۸- مانتی پیتون و جام مقدس (۱۹۷۵)؛ ۶۹- گلادیاتور (۲۰۰۰)؛ ۷۰- سرگیجه (۱۹۵۸)

۷۱- تقریبا معروف (۲۰۰۰)؛ ۷۲- فرانکشتاین جوان (۱۹۷۴)؛ ۷۳- همه مردان رئیس جمهور (۱۹۷۶)؛ ۷۴- زین‌های شعله‌ور (۱۹۷۴)؛ ۷۵- پل رودخانه کوای (۱۹۵۷)؛ ۷۶- کوهستان بروک‌بک (۲۰۰۵)؛ ۷۷- شکارچیان روح (۱۹۷۴)؛ ۷۸- ۱۲ مرد خشمگین (۱۹۵۷)؛ ۷۹- وال.ای (۲۰۰۸)؛ ۸۰- در بارانداز (۱۹۵۴)

۸۱- آمادئوس (۱۹۸۴)؛ ۸۲- ارباب حلقه‌ها، یاران حلقه (۲۰۰۱)؛ ۸۳- جان سخت (۱۹۸۸)؛ ۸۴- آغاز (۲۰۱۰)؛ ۸۵- هفت (۱۹۹۵)؛ ۸۶- دیو و دلبر (۱۹۹۱)؛ ۸۷- ارباب حلقه‌ها؛ بازگشت پادشاه (۲۰۰۳)؛ ۸۸- میلیونر زاغه‌نشین (۲۰۰۸)؛ ۸۹- شجاع قلب (۱۹۹۵)؛ ۹۰- ممنتو (۲۰۰۰)

۹۱- راکی (۱۹۷۶)؛ ۹۲- بالا (۲۰۰۹)؛ ۹۳- برخورد نزدیک از نوع سوم (۱۹۷۷)؛ ۹۴- شکارچی گوزن (۱۹۷۸)؛ ۹۵- دکتر ژیواگو (۱۹۶۵)؛ ۹۶- هزارتوی پن (۲۰۰۶)؛ ۹۷- هواپیما (۱۹۸۰)؛ ۹۸ - سگ‌های پوشالی (۱۹۹۲)؛ ۹۹- بانی و کلاید (۱۹۶۷)؛ ۱۰۰- هفت سامورایی (۱۹۵۴)؛
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج