نوجوانان متجاهر تهرانی، ساماندهی میشوند
نبود زیرساختهای مناسب در مددسراهای تهران سبب منع پذیرش افراد زیر ۱۸ سال شده و ساماندهی آنها توسط اورژانس اجتماعی انجام میشود
روزنامه همشهری: گرمخانهها یا مددسراها با هدف استقرار و ساماندهی کارتنخوابها و بـیخـانمـانهـا ساخــتـه و بـهـرهبـرداریشــدهانــد اما با وجـود ۲۰گرمخانه(۱۶گرمخانه ویژه مردان و ۴گرمخانه ویژه زنان) در پایتخت، چرا همچنان شاهد بروز پدیدههای خیابانخوابی و... هستیم؟ پاسخ این پرسش را میتوان در نبود زیرساختهای مناسب گرمخانهها یافت؛ زیرساختهایی که منجر به منع پذیرش افراد زیر ۱۸سال، مادر و کودک و پدر و کودک شدهاند. به گفته سخنگوی شورای شهر تهران نبود همین زیرساختها ممکن است برخی افراد بهویژه کسانی که زیر ۱۸سال سن دارند را در معرض آسیبهای اجتماعی قرار دهد.
گرچه توجه به این موضوع درگذشته مغفول مانده اما شورای شهر ششم خواستار بررسی و رفع موانع پذیرش افراد در گرمخانههای شهرداری است.
علیرضا نادعلی گفت که این موضوع باید بهطور مشترک در کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر و معاونت اجتماعی شهرداری تهران بررسی و راهکار مناسبی ارائه شود. او با بیان اینکه ورودی آسیبهای اجتماعی باید کنترل شود، تأکید کرد: «افراد بیخانمان الزاما آسیبدیده اجتماعی نیستند؛ چراکه برخی مسافر و در راه ماندهاند و وقتی به تهران میآیند و جای امنی برای اسکان نمییابند مجبور میشوند شب را کنار خیابان صبح کنند. همین امر آنها را در معرض آسیب قرار میدهد و اگر در این میان افراد زیر 18سال باشند، قطعا مسائل و مشکلات اجتماعی بدتر بهوجود میآید؛ بنابراین پیگیر این موضوع خواهیم بود و تلاش میکنیم با تدابیری بتوان این معضل را حل کرد.»
پذیرش توسط اورژانس اجتماعی
گرمخانهها مکان عمومی هستند و ازاینرو برای حضور کودکان بهتنهایی یا همراه با پدر یا مادر، مناسب نیستند. معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با بیان این مطلب به همشهری گفت: «یکی از دغدغههای شهرداری منع پذیرش افراد زیر 18سال، مادر و کودک و پدر و کودک در مددسراهاست؛ بنابراین با فراهمکردن برخی زیرساختها ازجمله راهاندازی اتاق مادر و کودک در گرمخانه شوش و پدر و کودک در گرمخانه منطقه14 توانستیم مشکل منع پذیرش این افراد را تا حدود زیادی رفع کنیم.» محمدامین توکلیزاده درباره وضعیت پذیرش افراد زیر 18سال هم اظهار کرد: «شهرداری در قبال پذیرش این افراد یا ساماندهی آنها در گرمخانهها وظیفهای ندارد و سازمان بهزیستی متولی این موضوع است اما برحسب مسئولیت اجتماعی نسبت به این افراد بیتفاوت نبودهایم و پس از حضور آنها در گرمخانهها، با هماهنگی لازم تحویل اورژانس اجتماعی میشوند.»
بهرهبرداری از مرکزی خاص در منطقه۱۵
مدیریت شهری در راستای مسئولیت اجتماعی اقدام به راهاندازی مرکز پذیرش معتادان متجاهر 15 تا 18سال کرده که اواسط دیماه این مرکز در حریم منطقه15 بهرهبرداری میشود. توکلیزاده با تأیید این مطلب تأکید کرد: «پذیرش این افراد باید با حکم قضایی انجام شود. بنابراین شهرداری در جمعآوری آنها نقشی ندارد و این کار توسط پلیس انجام میشود و پس از انتقال به مراکز غربالگری سازمان بهزیستی با حکم قضایی به این مرکز منتقل میشوند.»
به گفته معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران این افراد تا زمان تکمیل دوره درمان در مرکز میمانند و پس از آن سازمان بهزیستی است که تصمیم میگیرد به مراکز نگهداری سازمان بروند یا در مراکز کارآفرینی مشغول به کار شوند. معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران در پایان گفت که ساماندهی معتادان متجاهر زیر 15سال با سازمان بهزیستی است و درمان آنها باید توسط وزارت بهداشت و درمان پیگیری شود و ازاینرو شهرداری نمیتواند به این موضوع ورود کند.
ارسال نظر