۱۱۷۵۴۸۵
۱۰ نظر
۵۰۱۵
۱۰ نظر
۵۰۱۵
پ

انتقاد از عملکرد پلیس در برخورد با سارقان

اظهار نظر رئیس پلیس پیشگیری تهران درباره توصیه به شهروندان برای مقاومت نکردن مقابل سارقان واکنش‌های بسیاری را در جامعه به دنبال داشت، از جمله این که جایگاه نیروی انتظامی را در مثلث مجرم، مالباخته و پلیس مورد پرسش قرار داد.

روزنامه جوان نوشت: اظهار نظر رئیس پلیس پیشگیری تهران درباره توصیه به شهروندان برای مقاومت نکردن مقابل سارقان واکنش‌های بسیاری را در جامعه به دنبال داشت، از جمله این که جایگاه نیروی انتظامی را در مثلث مجرم، مالباخته و پلیس مورد پرسش قرار داد.

این اظهار نظر همچنین نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است که سارقان در صورت عمل کردن مردم به توصیه پلیس با فراغ‌بال بیشتری مرتکب سرقت می‌شوند و از امروز مقابل هر رهگذری قرار می‌گیرند و از او می‌خواهند بدون مقاومت اموالش را تسلیم کند!

به نظر می‌رسد نگرانی پلیس در مورد مقاومت مقابل سارق یا آسیب رساندن به مجرم خطرناک از این جهت باشد که ممکن است در روند دادرسی جای مالباخته و مجرم به راحتی تغییر کند. ما در صفحه حوادث به گزارش‌هایی اشاره کرده‌ایم که مالباختگان بعد از ایجاد جراحت به سارق یا حوادثی که منجر به مرگ سارق شده در جایگاه متهم یا قاتل قرار گرفته و مجازات شده‌اند. این موضوع در مورد مأموران پلیس هم مصداق دارد؛ چرا که بسیاری از مأموران پلیس به اتهام وارد کردن جراحت به سارق یا قتل او در جریان تعقیب و گریز تحت تعقیب قرار گرفته و مورد بازجویی و محاکمه قرار می‌گیرند که هر پرونده در جای خود قابل طرح است.

این موضوع از قضا سال‌هاست نگرانی‌های عمومی را در این باره به همراه داشته و منجر به بروز خشم علیه ساختار قانونی شده که تغییر این رویکرد، نیازمند تدوین ضوابطی در حمایت از مالباختگان و پلیس است که تاکنون به آن توجه نشده و بروز اتفاق‌های ناگوار را منجر شده است. این که شهروندی به خاطر سرقت گوشی تلفن همراهش با سارق درگیر می‌شود، به دلیل عدم اعتمادی است که نسبت به ساختار قانونی در او شکل گرفته و تلاش می‌کند به جای قرار گرفتن در یک چرخه فرسایشی دست به یک رفتار پرخطر بزند.

این که چرا جامعه در وضعیتی قرار گرفته که مجرمانش به راحتی در آن جولان می‌دهند و امنیت عمومی را مختل می‌کنند نگرانی به‌جایی است که ساختارهای قانونی باید در مورد چرایی آن پاسخگو باشند. همه کسانی که در جغرافیای کشور زندگی می‌کنند به خوبی اطلاع دارند که همزمان با افزایش موج‌های گرانی کالا در کشور امنیت اجتماعی هم با خطرات بسیاری مواجه شده است. شیوع کرونا منجر به از دست رفتن مشاغل بسیاری شده و بخشی از آن‌ها به آمار مجرمان اضافه شده‌اند.
زندان‌ها به دلیل شیوع کرونا خلوت و دستگاه قضایی ترجیح داده به جای تقبل هزینه‌نگهداری از مجرمان یا پرستاری از مجرمان کرونایی، آن‌ها را در جامعه رها کند. رها شدن مجرمان در جامعه و عدم پذیرش دوباره آن‌ها در زندان‌ها تنش‌های موجود را افزایش داده است، از جمله این که این تنش‌ها منجر به درگیری‌های بسیار شده که بخشی از آن شامل از دست رفتن جان بسیاری از مأموران پلیس است که گزارش‌های آن را مدام منتشر کرده‌ایم.
سال‌های بسیاری است که چرخه فرسایشی سرقت در جامعه جریان دارد. پس از بروز سرقت مأموران پلیس دست به

کار می‌شوند و در صورتی که موفق به بازداشت مجرم شوند او را راهی دادسرا می‌کنند. در صورتی که بخت با سارق یار نباشد و راهی زندان شود دوره‌های آموزش تکمیلی را در زندان سپری کرده و با تجربه‌ای بهتر به چرخه جرم بر می‌گردد و با خشونت بیشتری مرتکب جرم می‌شود و این گونه است که امنیت عمومی با خطر مواجه شده و سرمایه اجتماعی نسبت به ساختارهای قانونی دچار خدشه می‌شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مجرم باید به اردوگاه کار اجباری درجاده سازی زیرنطر ماموران باشد

  • بدون نام

    قانون هم از پلیس حمایت نمی کنه

  • محمود

    امنیتی هم وجود داشته باشه برای دزدهاست

  • سلام

    نیازی به زندان نیست اگه مطابق قانون اسلام دست دزد قطع بشه دیگه طرف با او دستش نمیتونه بره خونه کسی دزدی یا کیف قاپی کنه بقیه دزد ها هم حساب کار دستشون میاد و دزدی به شدت کم میشه
    وقتی خدا قانونی رو لازم الاجرا کنه هیچکس نمیتونه اونو لغو کنه

  • بدون نام

    آقا دیشب تو محل ما کرج شهرک سپهر اراذل اوباش عربده میزدن زنگ زدیم به 110 مامور اومد صورتجلسه کرد گفتیم شماره پلاکش اینه گفت تا کاری نکنه که ما دستگیرش نمی‌کنیم گفتیم اقلا پلاکش رو اعلام کن ناراحت هم شد

  • بدون نام

    اینجاست که میگن اگر دزد خونه ات را تاراج کرد تنهایی جایی که نمیری کلانتری است !!!!!!

  • بدون نام

    بیاییدازامروزبه سارقان رحم نکنیم ولواینکه مجازات شویم. مرداست وقولش.

  • عدالت

    حالا اگر یک تروریسم وارد شود یا برای دستگیری اون چه کارها که نمیکن

  • بدون نام

    اصلا سارقان گستاخ شدند هیچ ترسی از پلیس و زندان ندارند .باید زندانی برای اینها درست کنید که از شدت فشار بمیرند

  • بدون نام

    وقتی قانون پشت مجرم در میاد وضع مردم بهتر از این نمیشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج