۱۱۶۹۴۱۱
۶ نظر
۵۰۱۵
۶ نظر
۵۰۱۵
پ

آیا ماه عسل ابراهیم رئیسی تمام شده است؟

در حالیکه بیش از ۱۰۰ روز از ورود ابراهیم رئیسی به پاستور می‌گذرد، بررسی و نقد عملکرد او و دولت‌اش در این مدت مورد توجه عموم مردم و کارشناسان و فعالین سیاسی قرار گرفته، این درحالیست که به اذعان بیشتر ناظران سیاسی، ماه عسل دولت رئیسی تمام شده و با توجه به مشکلات بی‌شماری که بر سر راه او قرار دارد، او کار بسیار سختی برای حل این معضلات دارد.

فرارو: محمدعلی نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با اشاره به اینکه ماه عسل دولت ابراهیم رئیسی به پایان رسیده است، گفت: نقطه مثبت در کارنامه کاری رئیسی در این مدت تحرک و سفر‌های استانی او بوده است که با توجه به وضع نامطلوب درآمد دولت و کسری بودجه بسیار زیاد، این امیدواری وجود دارد که قول‌هایی که داده می‌شود، به آن‌ها عمل شود، اما در صورتیکه این وعده‌ها تنها در حد حرف باقی بمانند این مسئله آثار سوء زیادی خواهد داشت.

آیا ماه عسل ابراهیم رئیسی تمام شده است؟

وی با اشاره به اینکه رئیسی با دو مشکل عمده روبرو بوده است، اظهارداشت: وی از ابتدای کار در قوه قضائیه حضور داشته و کمتر با مطالبات مردم مواجه بوده و شناخت حداقلی از اوضاع کشور و وظایف و مسئولیت‌های قوه مجریه و مشکلاتی که در سر راه این قوه موجود است، دارد، این درحالیست که او با توجه به ماهیت متفاوت دولت، با قوه قضائیه و عدم شناخت از مناسبات دولت با سایر قوا، قدرت را در دست گرفت، شعار‌های رئیسی نشان می‌داد که وی از محدودیت‌های پیش روی دولت خبر ندارد.

نمازی عنوان کرد: دومین مشکلی که رئیسی با آن روبرو بوده، این است که وی تیم همکار و همراه نداشت، نتیجه این دو مشکل آن شده که رئیس جمهور افرادی را انتخاب کند که سابقه و تخصص کمتری در مسئولیت‌هایی که بر عهده گرفتند، دارند، کسانی بر مسند کار قرار گرفته اند، که با سمت‌های خود قرابت ندارند و به نوعی با حوزه مسئولیت غیر مرتبط هستند، همچنین عدم شایسته سالاری و بعضا انتصابات فامیلی همچون به کارگیری داماد‌ها از دیگر مشکلاتی است که دولت رئیسی با آن روبرو بوده است.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اضافه کرد: ابلاغ معاونت وزارت نیرو زده می‌شود، اما بعد از آن لغو می‌شود. انتصاب باقیمانده استانداران طولانی می‌شود و...، این‌ها از جمله مواردی هستند که نشان می‌دهد هماهنگی لازم در بخش‌های دولت وجود ندارد. همچنین در مورد وزیر آموزش و پرورش نیز شاهد انتقادات بسیاری هستیم، در حالی که در دهه اول انقلاب این وزارتخانه به تمامی نهاد‌ها و وزارتخانه‌ها مدیر و مسئول می‌فرستاد و حتی رئیس جمهور و نخست‌وزیر از نیرو‌های وزارت آموزش و پرورش بوده، امروز شخصی به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی می‌شود که حتی سابقه یک روز تدریس و یا مدیریت در مدرسه و یا مسئولیت در رده‌های بالا وزارت آموزش و پرورش را نداشته، این موضوع نشان می‌دهد که دستان رئیسی برای انتصابات شایسته خالی است.
نماز ادامه داد: رئیسی در عمل به قول‌هایی که در زمان انتخابات داده موفق نبوده است. اولویت وی باید وزارت امور خارجه و لغو تحریم‌ها باشد، اما در این زمینه اظهارات متعارضی از مسئولین مربوطه شنیده می‌شود. به عنوان نمونه علی باقری نماینده ایران در گفتگوها، بعد از تعیین ٨ آذر برای شروع مذاکرات برجام، در چند روز گذشته اعلام کرده در باره لغو تحریم‌ها نه برجام مذاکره خواهد کرد.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: در بُعد اقتصادی و معیشت خانوار‌ها و اشتغال جوانان نیز نه تنها شاخص‌های اقتصادی نشانگر بهبود نیست بلکه وضعیت بدتر شده است. از سویی افزایش نرخ ارز نشان می‌دهد که فعالان عرصه اقتصاد امیدی به بهبود اوضاع ندارند. به بیان دیگر او در این ۱۰۰ روز در زمینه اقتصادی دستاوردی نداشته است، در حوزه سیاست داخلی نیز رخوت و رکودی که در جامعه و فضای سیاسی حکمفرما است، معنا‌های بسیار دارد، از لحاظ اجتماعی نیز بسیاری از خانواده‌ها نگران آینده خود و فرزندانشان هستند و با توجه به فضای یاس وناامیدی که در جامعه وجود دارد، رئیسی و دولتش نتوانسته‌اند، این فضا را علیرغم تبلیغاتی که در زمان انتخابات کردند، تغییر دهند.
در ۱۰۰ روز نمی‌توان انتظار معجزه ار رئیسی داشت
حسین کنعانی‌مقدم فعال سیاسی اصول‌گرا با اشاره به اینکه یک اشکال ساختاری در مورد انتخاب رئیس جمهور در نظام سیاسی کشور وجود دارد، گفت: زمانی که رئیس‌جمهور انتخاب می‌شود، تازه او می‌خواهد مشخص کند که چه کاری قصد دارد انجام دهد و از متخصصین می‌خواهد که برنامه دهند، اما باید گفت اگر نظام حزبی در کشور قوی بود، این مسائل دیگر وجود نداشت و همه موضوعات و همچنین تیم اجرایی دولت از قبل مشخص بود.
وی همچنین در مورد عملکرد ابراهیم رئیسی در این چند ماه اظهار داشت: قاعدتاً در ۱۰۰ روز رئیسی با فضا، مشکلات و شرایط دولت آشنا شده و مهره‌های خود را چیدمان کرده و تازه حرکت خود را آغاز کرده است، از سویی در ۱۰۰ روز اتفاق اساسی و خاصی نمی‌تواند رخ دهد.

کنعانی مقدم با اشاره به اینکه تغییر وضعیت موجود به خصوص در حوزه اقتصاد با توجه به میراثی که دولت سیزدهم تحویل گرفته، بسیار سخت است، اقزود: با توجه به اینکه تغییر ساختار‌ها به خصوص در حوزه اقتصاد به همین راحتی نیست، نمی‌توان انتظار داشت که رئیسی معجزه کند، اما به مردم انتظار دارند که دولت از مرحله شعار درمانی و گفتار درمانی عبور کرده و با عمل و کار اقدامات اساسی انجام دهد.
این فعال اصول‌گرا اضافه کرد: در حوزه اقتصادی حسن روحانی ژنرال‌ها را به وزارت رساند، اما ابراهیم رئیسی از سرباز‌ها استفاده کرده، قاعدتاً این سربازان باید از فرماندهی مرکزی و قدرتمندی پیروی کنند تا بتوانند اثرگذار باشند، بنابراین دولت برای موفقیت در عرصه اقتصاد باید یک تیم قوی داشته باشد و بر اساس کار تیمی حرکات منسجم و مناسب را ترتیب دهند.
وی ادامه داد: اینکه در سفر‌های استانی هر مسئول و وزیری برای خودش قولی می‌دهد، این‌ها عملیاتی نیست، بنابراین داشتن مدیریت منسجم و هماهنگ و تیمی که با هم کار کرده باشند از موضوعاتی است که می‌تواند دولت را در زمینه اقتصادی به موفقیت برساند. به بیان دیگر دولت باید در عرصه اقتصادی هماهنگ عمل کرده و از یک فرماندهی واحد در حوزه اقتصادی تبعیت کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    از موقعیکه اومده همه چیز گرانتر شده

  • بدون نام

    مگه از اول هم قرار بود اتفاقی بیفته ؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      تبریک به کسایی که سنگش رو به سینه میزدند.

    • بدون نام

      بخاطر ایشون از سرناچاری به روحانی پناه برده بودیم. توانمندیهایش محرز بود

  • شهروند

    پس رئیس محرومان کجاست همه اجناس گرون شده پس این داره چکار میکنه ....

  • بدون نام

    هیچی هنوز درست نشود
    همه چی گرانتر شده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج