فروشندگان در تله رسیدسازهای جعلی
کلاهبرداری با استفاده از برنامههای رسیدساز مدتی است که رواج یافته و پروندههای متعددی در این زمینه تشکیل شده است.
شرق: کلاهبرداری با استفاده از برنامههای رسیدساز مدتی است که رواج یافته و پروندههای متعددی در این زمینه تشکیل شده است. در تازهترین مورد با تلاش مأموران پلیس دو شیاد که در ماجراهای جداگانه با همین ترفند اقدام به کلاهبرداری کرده بودند، به دام افتادند. پلیس در این خصوص بارها هشدار داده فروشندگان تا زمانی که از انتقال وجه مطمئن نشدهاند، کالا را تحویل ندهند.
شخصی به کلانتری ۱۶۷ دولتآباد مراجعه و شکایتی را مطرح کرد مبنی بر اینکه با رسیدساز جعلی از او کلاهبرداری شده است. این شخص توضیح داد: گوشی خود را برای فروش در سایت دیوار آگهی کرده بودم و فردی جوان برای خرید مراجعه کرد و وجه معامله را از طریق گوشی تلفن همراهش انتقال داد. او پس از نشاندادن رسید انتقال وجه، کالا را از من تحویل گرفت. پس از واریزنشدن وجه به حساب بانکیام، متوجه شدم رسیدی که مشاهده کردم جعلی بوده است.
به گفته سرهنگ دوستعلی جلیلیان، فرمانده انتظامی شهرستان ری، شناسایی و دستگیری متهم در دستور کار مأموران تیم عملیاتی کلانتری ۱۶۷ دولتآباد قرار گرفت و با اقدامات پلیسی متهم شناسایی و در یک عملیات ضربتی و غافلگیرانه در مخفیگاهش دستگیر شد. سرهنگ جلیلیان با بیان اینکه گوشی مورد ادعای شاکی از متهم کشف شد ادامه داد: متهم پس از انتقال به کلانتری به دو فقره کلاهبرداری به همین شیوه اقرار کرد. فرمانده انتظامی شهرستان ری با اشاره به اینکه کارشناسان ارزش ریالی اموال کلاهبرداریشده را ۱۴۰ میلیون ریال اعلام کردند، گفت: متهم پس از پایان تحقیقات و تکمیل پرونده به مراجع قضائی تحویل داده شد.
در پرونده دوم فردی که با استفاده از اپلیکیشن جعلی رسیدساز اقدام به کلاهبرداری از فروشنده مبلمان کرده بود، دستگیر شد و بعد از اعتراف به جرمش در اختیار مراجع قضائی قرار گرفت. سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی، رئیس پلیس فتای اصفهان درخصوص این پرونده کلاهبرداری گفت: با مراجعه شهروند مالباخته به پلیس فتا و ارائه مرجوعه قضائی مبنی بر کلاهبرداری با استفاده از اپلیکیشن جعلی رسیدساز، رسیدگی به موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت. وی افزود: بنا به اظهار شاکی پس از درج آگهی فروش مبلمان در سایت دیوار شخصی بهعنوان خریدار تماس گرفته، سپس با مراجعه به آدرس او و درخواست شماره کارت برای واریز وجه، با نمایش رسید انتقال وجه در تلفن همراه، مبلمان را دریافت و محل را ترک کرده بود. این مقام انتظامی عنوان کرد: با بررسیهای بهعملآمده مشخص شد متهم از طریق اپلیکیشن جعلی رسیدساز اقدام به کلاهبرداری از فروشنده کرده است. در نهایت با اقدامات فنی و شگردهای پلیسی متهم شناسایی و به پلیس فتا انتقال داده شد.
سرهنگ مرتضوی گفت: کلاهبرداران با استفاده از این نرمافزارها اقدام به تولید رسیدهای جعلی از تراکنشی که هیچگاه انجام نشده میکنند و با توجه به اینکه این رسیدها حاوی شماره پیگیری جعلی، تاریخ و زمان و نام صاحب حساب است بهراحتی اعتماد فروشندگان را جلب میکند؛ بنابراین شهروندان باید سامانه پیامکی حسابهای بانکی خود را فعال کنند تا از واریز یا برداشت وجه حساب بانکی خود اطمینان حاصل کنند تا گرفتار کلاهبرداران نشوند.
ارسال نظر