برنامه ویژه تولید سس کچاپ در مریخ!
خبر خوب برای مسافران مریخ! اگر روزی برسد که انسان در سیاره سرخ اردو بزند، میتواند غذاهای خود را با نسخهای از پرفروشترین چاشنی قرمزرنگ روی زمین که در مریخ تولید میشود، طعمدار کند.
روزنامه همشهری: خبر خوب برای مسافران مریخ! اگر روزی برسد که انسان در سیاره سرخ اردو بزند، میتواند غذاهای خود را با نسخهای از پرفروشترین چاشنی قرمزرنگ روی زمین که در مریخ تولید میشود، طعمدار کند. به گزارش وبسایت اسپیس، یکی از بزرگترین برندهای تولید سس گوجه فرنگی در جهان، نخستین بطری سس کچاپ مارز ادیشن (Marz Edition) خود را معرفی کرد؛ نمونهای که میتوان آن را «نسخه مریخ» دانست.
چاشنی آمادهای برای مریخ که بیش از 2 سال تحقیق توسط تیمی از اختر زیستشناسان در مؤسسه فضایی آلدرین در مؤسسه فناوری فلوریدا روی آن انجام شده است. کریستینا کنز، مدیر ارشد رشد منطقه بینالمللی شرکت مربوطه در بیانیهای اعلام کرد: «ما بسیار هیجانزده هستیم که تیم متخصص ما توانستهاند گوجهفرنگی را در شرایطی که در سیاره دیگری وجود دارد، پرورش دهند و خلاقیت ما را با جهان به اشتراک بگذارند. از تجزیه و تحلیل خاک مریخ در 2 سال پیش تا برداشت گوجهفرنگی در این شرایط، موضوعی است که ثابت شده به هر کجا که میرسیم، سس گوجه فرنگی ما هنوز برای نسلهای آینده لذتبخش خواهد بود.
اگرچه این سس برای خرید در دسترس نیست، اما «نسخه مارس» در دفتر مرکزی این شرکت در پیتسبورگ رونمایی شد؛ جایی که این سس آزمایشهای کیفی شرکت را گذراند تا به بطریهای تأیید شده تبدیل شود. برای نشان دادن اینکه گوجهفرنگیها را میتوان در مریخ کاشت و برداشت، گیاهان در محیطی شبیهسازیشده با مریخ و در دما و آبی مشابه با این سیاره پرورش داده شدند. کارشناسان مؤسسه فضایی آلدرین شرایط خاک را تجزیه و تحلیل کرده، دانهها را برگزیدند و تکنیکهای کشاورزی را اجرا کردند تا مطمئن شوند که نتیجه نهایی طعم قابل تشخیص سس کچاپ شرکت خواهد بود.
این تحقیق که یکی از بزرگترین پروژههای مربوط به مریخ محسوب میشود، کاربردهای نزدیک به خانه هم دارد. همانطور که نشان داده شده است، اگر بتوان گوجه فرنگیها را در خارج از سیاره کشت کرد، میتوان آنها را در مکانهای دورافتاده و خشنتر روی زمین نیز پرورش داد. زمانی که فضانوردان سس کچاپ را در مریخ تولید کنند، میراث این برند برای طعم دادن به غذا در زمین و خارج از آن ادامه خواهد داشت. سس گوجهفرنگی این شرکت برای سالها در دسترس خدمه ایستگاه فضایی بینالمللی بوده است.
تیم 14نفرهای در مؤسسه فضایی آلدرین به سرپرستی دکتر اندرو پالمر، نخستین مقاله از 3مقاله علمی را برای انتشار ارائه کردهاند که مأموریت شرکت تولیدکننده سس گوجه فرنگی را ترسیم میکند. این مؤسسه که در سال2015تأسیس شده، برای پیشبرد حضور دائمی انسان در مریخ و حفظ میراث علمی و فنی «باز آلدرین» فضانورد آپولو 11، یکی از نخستین افرادی که رویماه قدم گذاشت، با این نام ایجاد شده است. پالمر در این خصوص میگوید: پیش از این، بیشتر تلاشها جهت کشف راههایی برای رشد در شرایط شبیهسازی شده توسط مریخ، مطالعات کوتاهمدت رشد گیاهان بود. کاری که این پروژه انجام داده نگاهی به برداشت طولانیمدت مواد غذایی است.
ارسال نظر