نگاهی به زندگی کامبیز درمبخش فقید
جواد علیزاده گفت که کامبیز درمبخش یکی از بهترین کاریکاتورستهای ایران و جهان بود که سختیهای زندگی خود را وارد طرحهای انساندوستانه میکرد.
خبرگزاری صبا: جواد علیزاده کاریکاتوریست باسابقه کشور به بهانه درگذشت کامبیز درمبخش در گفتگو با خبرنگار تجسمی خبرگزاری صبا عنوان کرد: سال ۱۳۵۰ که در مقطع دبیرستان تحصیل میکردم در یک مسابقه کاریکاتور برنده شدم، از آنجا با مجله «کاریکاتور» همکاری میکردم و استاد درمبخش را هم میدیدم. در همان ایام جوانی و نوجوانی با شخصیت و آثار این هنرمند آشنا شدم و شاهد بودم که چقدر عاشقانه و با جدیت کار میکرد.
او ادامه داد: آن زمان هنوز فضای مجازی نبود و هر کاریکاتوریستی که می خواست شروع به کار کند، باید از نشریات کاغذی فعالیت خود را آغاز می کرد و اگر خلاقیت و نوآوری داشت در کنار کاریکاتورهای روزمره ژورنالیستی، کارهای نمایشگاهی و بدون شرح را هم تجربه میکرد که آقای درمبخش هم به دلیل اینکه بسیار فعال و نوآور بودند در کنار آثار ژورنالیستی به آثار بدون شرح و بین المللی هم روی آوردند.
این هنرمند درباره همکاری درمبخش با نشریات بینالمللی تشریح کرد: با نشریات بینالمللی مانند آپاردن در آلمان و نشریات دیگری مثل نیویورک تایمز، اشپیگل و نبل اشپالتر همکاری داشتند و طبیعتا ما که جوانتر بودیم وقتی جدیت و عشق به هنر را میدیدیم، سعی می کردیم فعالیت خود را بیشتر کنیم. استاد کاملا خود را وقف کاریکاتور کرده بود و شغل دیگری نداشت و به همین دلیل هم توانست سبک خاص خود را پیدا کند و در بین مردم ماندگار شود. همچنین موفق به دریافت جوایز معتبر بین المللی شد و آثار او در بهترین موزه های دنیا به نمایش درآمد.
این کاریکاتوریست درباره تاثیری که سفر به آلمان در دیدگاه و آثار کامبیز درمبخش داشت، تصریح کرد: او در جوانی به آلمان رفت و دیدن فضای آلمان غربی در زمانی که کشورهای اروپایی مرکز ترویج کاریکاتور و درواقع طنز سیاه بودند، بسیار تاثیرگذار بود و او را با این سبک آشنا کرد. همچنین این سفر بر دیدگاه و طرز فکر استاد هم تاثیر گذاشت که توانست سبک نویی را در کاریکاتور ابداع کند. بعد از بازگشت به ایران دوباره با نشریه «کاریکاتور» و روزنامه «آیندگان» و هفتهنامه «زن روز» فعالیت داشت.
ارسال نظر