مسئولیت فاجعه مرگهای اجتنابپذیر با کیست؟
محمدرضا جلائیپور، فعال سیاسی اصلاحطلب در یادداشتی تحت عنوان «قانون مصیبتآفرین جوانی جمعیت» از تائید نهایی این طرح انتقاد کرد.
برترینها: محمدرضا جلائیپور، فعال سیاسی اصلاحطلب در یادداشتی تحت عنوان «قانون مصیبتآفرین جوانی جمعیت» از تائید نهایی این طرح انتقاد کرد.
طرح جوانی جمعیت تایید نهایی شد. طرحی که گفته میشود قرار است مشوقهایی مانند خودروی بدون قرعهکشی، ۲۰۰ متر زمین و تسهیلات مالی به خانوارها بدهد.
طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت طرحی است که مدتهاست در مجلس در حال پیگیری بود. هدف این طرح تشویق جوانان برای ازدواج و تشویق خانوادهها برای فرزندآوری است و برای هر دوی این موارد حمایتها و تسهیلاتی در نظر گرفته است.
اما این طرح محدود به همین موارد نمیشود. آموزش مادران، حمایت از مادران باردار، مقابله با پدیده سقط جنین، سیاستگذاری عمومی جمعیت و در نهایت درمان ناباروری از دیگر موارد تایید شده در طرح جوانی جمعیت است.
محمدرضا جلائیپور در مطلبی در کانال تلگرامی خود در این خصوص نوشت:
* در این قانون الزام آزمایش ژنتیک پیش از ازدواج برداشته شده است. در قانون و رویهٔ قبلی در صورتی که سه پزشک تایید میکردند که بارداری برای مادر مضر است یا کودکِ در رحم معلولیت قطعی دارد، مادر مجاز به سقط جنین بود و سازمان بهزیستی هم از آزمایشهای ژنتیکی و این غربالگری حمایت مالی میکرد و سالانه بیش از شش هزار سقط قانونی فقط در جمعیت تحت پوشش بهزیستی صورت میگرفت. مطابق قانون جدید این حمایت متوقف میشود. با اختیاری شدن آزمایش ژنتیک پیش از ازدواج و غربالگری، سالانه هزاران کودک معلول به دنیا خواهند آمد و هزاران کودک بیمار بعد از تولد خواهند مرد. مسئولیت فاجعهٔ این مرگها و رنجهای اجتنابپذیر با کیست؟
* این قانون پرداخت بیمه برای سزارین و مراحل تکمیلی زایمان را ممنوع کرده است. اساسا چه ربطی به افزایش جمعیت دارد؟
* طبق مادهٔ ۵۴ که تعرض به حریم و اطلاعات شخصی شهروندان است آزمایشگاهها باید اطلاعات مراجعهکنندگان را ثبت آنلاین کنند و زنان باردار شناسایی و اگر فرزندشان بعدا به دنیا نیاید متهم به سقط میشوند. چه کسی چنین حقی به دولت داده است؟
* بر اساس مادهٔ ۵۱ توزیع دولتیِ یارانهای و رایگان وسایل جلوگیری از بارداری ممنوع میشوند. نتیجهاش افزایش بارداری ناخواسته و بیماریهای مقاربتی در اقشار محروم خواهد بود. چه کسی پاسخگو است؟
* فروش داروهای جلوگیری از بارداری هم نیازمند دستور پزشک شده است. حق شهروندان برای جلوگیری از بارداری چه ربطی به اجازهٔ پزشک دارد؟
* مادهٔ ۵۲ عقیمسازی (حتی موقت) را جرمانگاری کرده است. چه کسی به دولت حق جرمانگاریِ شخصیترین تصمیمات بیآزارِ شهروندان را داده است؟
* افزایش طول مرخصیِ فرزندآوری مطلوب است، اما چرا صرفا محدود به کارمندان دولت شده است و بخش خصوصی را شامل نمیشود؟ چرا به پدر هم داده نمیشود؟
* پارهای از امتیازاتی که این قانون برای فرزندآوران در نظر گرفته اولا در شرایط کسری بودجهٔ شدید کنونی بار مالی سنگینی روی دوش دولت میگذارد و ثانیا غیرضروری است (از جمله کاهش سن بازنشستگی). چرا نمایندگان از کیسهٔ منابع عمومی هزینههای سنگین غیرضروری کردهاند؟
پیشفرض اشتباه این قانون این است که برای پیشگیری از بحران سالمندی نیازمند افزایش رشد جمعیتیم. اما:
* اولا، افزایش نرخ باروری، تعداد سالمندان و منابع لازم برای ارائهٔ خدمات پایه به آنها را نمیکاهد و صرفا درصد سالمندان از کل جمعیت را کاهش میدهد.
* ثانیا، بر اساس پیشبینیهای آیندهپژوهانه، در دهههای آینده ما نیز همچون سایر کشورها در اثر دانشبنیانتر و دیجیتالیتر شدنِ اقتصاد و پیشرفت هوش مصنوعی و کاهش نیاز به کار انسانی (از جمله در نسل جدید صنعت، کشاورزی، آموزش و خدمات)، با بحران بیکاری مواجه خواهیم بود و نه کمبود نیروی کار. بگذریم از اینکه ما حتی امروز هم بحران بیکاری داریم و نه کمبود نیروی کار و حتی در صورت کمبود نیروی کار میتوانیم مهاجر بپذیریم.
* ثالثا، برای افزایش رشد اقتصادی نیازمند نیروی کار متخصص و سالم هستیم که مستلزم ارتقای کیفیت آموزش و سلامت عمومی است و نه افزایش باروری ناخواسته در خانوادههایی که تمایل و امکانات تربیت باکیفیت فرزند ندارند (کرهٔ جنوبی ۳۴ میلیون کمتر از ایران جمعیت دارد، ولی تولید ناخالص داخلیاش بیش از ۸ برابر ایران است).
* رابعا، برای مواجههٔ بهتر با موج سالمندی نیازمند حل زودتر بحران صندوقهای بازنشستگی، افزایش سن بازنشستگی و ارتقای خدمات پایه به سالمندانیم (که متاسفانه در اولویت این دولت و مجلس نیز نیست) و نه افزایش جمعیت.
* خامسا، امروز دیگر «اندازهٔ جمعیت» مولفهٔ اصلی قدرت ملی و بازدارندگی نیست، بلکه بازدارندگی در ترکیبی از کیفیت آموزش و سلامتِ جمعیت کشور، قدرت اقتصادی و میزان وابستگی کشورهای دیگر به اقتصادش، توان نظامی و دیپلماتیک و میزان رضایت عمومی شهروندان از حاکمیت است.
* این قانون هم مشابه طرح صیانت (که به نام حمایت، نوعی اقتدارگرایی دیجیتال است)، به نام حمایت از خانواده، اقتدارگرایی را تا رختخواب شهروندان بسط میدهد.
نظر کاربران
با مسئولین ایران
پاسخ ها
کشور با سرعت باورنکردنی رو زوال خودش پیش میرود ، کاش مسئولین تاریخ فروپاشی کشور دوست و همسایه شوروی را مرور میکردند تا بفهمند چقدر به حال حاضر مان ما شباهت دارد
با اصولگراها با این طرح های مسخره شون
پاسخ ها
جون؟؟
داداش اصلاح طلب نسل مردم منقرض کردن
متشکریم. حرف دل ما رو زدی. ولی حیف. کو گوش شنوا
دست از فضولی کردن و تجسس در خصوصی ترین مسائل و تصمیمات شهروندان بردارید و به کار اصلی خودتون برسید دیگه دارین شورش رو درمیارین
وقتی هر ببسوادی که تخصص لازم رو نداره میشه نماینده مردم ( ده درصدی) نتیجه اش میشه این تصمیمات و قانون های صدمن یک غاز
پاسخ ها
خدا همشون لعنت کنه
احسنت . هزاران لایک. سیستم معلول را معلول تر نکنید
آفرین
الحق که درست گفتید ولی متاسفانه کو گوش شنوا
عالی بود ، دقیقا درسته
مردم خودشون حواسشون باشه و در صورت بارداری آزمایش ژنتیک و غربالگری بدن تا مطمئن باشن بچه سالمه.در غیر اینصورت اگه نوزاد ناقص باشه تا زنده اند باید زجر بکشند . لعنت به نماینده های بیسواد و متوهم
همه میدانند مقصر کیست...اما خود سانسوری... مصلحت اندیشی...ترس از دست دادن موقعیت شغلی.. باعث شده هیچکس نام تصمیم گیرنده اصلی را نگوید......اما آینده گان ما را محکوم خواهند کرد.........
پاسخ ها
همون که هی میگه بصیرت
خدا لعنتش کنه
عالی
احسنت
بجای امتیازدادن،تورم کنترل وزندگی برمردم آسان کنید،شغل برای جوانان ایجادکنید!نیازبه سرمایه گذاری درصنعت نفت وغیره داریم
این طرح هیچ تاثیری در جوان سازی نخواهد داشت با این پولها و مشوق ها کسی نه ازدواج می کند و نه بچه می آورد فرافکنی است با عمق درآمدی خانوار افزایش یابد با اشتغال بهبود معیشت و گذران زندکی شاید کاری بتوان کرد بیشتر طرح در جهت کاهش هزینه های دولت است تا مشوق .لحتمالا قیمت سگ افزایش یابد نکهداری سگ فرهنگ غربی نیست پاسخ به تنهایی و نامیدی جامعه است
موقعیکه نظام هیچ مسئولیتی درقبال ایجاد اشتغال برای جوانان را گردن نمیگیرد افزایش جمعیت یعنی بیشتر شدن اعتیاد کارتن خوابی وفسادکه خیانت به مردمه ونشان گر عقل ناقص مقامات مملکت
جامعه ایرانی فرهنگش را ۳۰ساله از دست داده به فرهنگ وارداتی روی آورده واین یعنی ابتذال هویت