ایران رکورددار سرعت کاهش نرخ باروری است
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با بیان اینکه در حال حاضر تمام شاخصهای جمعیتی ایران در وضعیت هشدار قرار گرفتهاند، گفت: در صورت غفلت، در ۸ سال آینده پنجره طلایی جمعیت در کشور را از دست میدهیم و دیگر کاری از دستمان برنمیآید.
همشهری: دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با بیان اینکه در حال حاضر تمام شاخصهای جمعیتی ایران در وضعیت هشدار قرار گرفتهاند، گفت: در صورت غفلت، در ۸ سال آینده پنجره طلایی جمعیت در کشور را از دست میدهیم و دیگر کاری از دستمان برنمیآید.
پژوهشگر جمعیت و دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور:
* (با بیان اینکه در حال حاضر جمعیت کشور بیش از ۸۵ میلیون نفر است): شاخص های جمعیتی کشور رکوردهای نگران کننده ای را ثبت کرده است. به طوری که نرخ رشد جمعیتی ایران حدود ۰.۶ درصد است و پیش بینی می شود حدود ۱۰ تا ۱۵ سال آینده، نرخ رشد جمعیت صفر درصد و سپس نرخ رشد منفی جمعیت (یعنی کاهش جمعیت) را ثبت کنیم.
* امروز نرخ باروری کشور (میانگین تعداد فرزندان یک زن) به حدود ۱.۶ فرزند به ازای هر زن رسیده است. پایین ترین نرخ باروری امروز در تمام منطقه غرب آسیا، شمال آفریقا و منطقه معروف به MENA به نام ایران ثبت شده است. علاوه بر این موضوع، رکورد سرعت کاهش نرخ باروری هم در ۳ دهه گذشته به نام ایران ثبت شده و این در حالی است که در سال ۶۵ نرخ باروری ۶.۵ فرزند به ازای هر زن بود.
* نرخ باروری در کلان شهرها کمتر از ۱.۵ فرزند است. به طوریکه نرخ باروری در تهران حدود ۱.۴ فرزند به ازای هر زن است. همچنین استان هایی مانند گیلان، مازندران و مرکزی با نرخ باروری حدود ۱.۱ فرزند، پایین ترین نرخ باروری کشور را به خود اختصاص داده اند.
* در حالی که در سال ۱۳۹۴ یک میلیون و ۵۷۰ هزار تولد ثبت شد، این میزان موالید سالانه کاهش پیدا کرد و هر سال میزان روند کاهشی هم بیشتر شد. تا جایی که در سال ۱۳۹۹ تعداد موالید به حدود یک میلیون تولد رسید؛ یعنی در یک دوره پنج ساله بیش از ۵۵۰ هزار تولد را از دست دادیم.
* پیش بینی می شود که روند کاهش تعداد تولدها همچنان ادامه داشته باشد و با توجه به خروج زنان دهه ۶۰ از سن باروری و باتوجه به رکود اقتصادی حاکم بر اقتصاد ایران و البته تغییر نگرش ها و سبک زندگی خانواده ایرانی، این روند تعداد تولد در خانواده ها همچنان ادامه پیدا کند.
* (با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۱۰.۵ درصد جمعیت کشور سالمند هستند): تا سال ۲۰۵۰ میلادی این رقم به بیش از ۳۲ درصد افزایش پیدا خواهد کرد و به این ترتیب در یک بازه زمانی ۳۰ ساله یک کشور فوق سالمند یا در مرحله انفجار سالمندی خواهیم بود و از این به بعد نمی توان ایران را کشوری جوان خطاب کرد.
نظر کاربران
با این وضع اقتصادی بچه میخوایم چیکار
اصلا این بچه بیچاره تو این مملکت دنیا بیاد که چی بشه
پاسخ ها
به تو ربطی نداره، در آینده ایران دنبال نیروی کار خواهد داشت، پشیمان خواهید شد
من الان34 سالمه متاسفانه هنوز ازدواج نکردم اینو که خوندم دلم حسابی گرفت
(با توجه به خروج زنان دهه ۶۰ از سن باروری )
۱۰ملیون باس هربچه رو۵برابرکنید رشدهم میش۵برابرکاری نداره که
پاسخ ها
تا زمانی که وضع اقتصادی. درست نشه همینه
شما هروقت وضع اقتصادی را عالی کردید،بچه ،خود بخود میاد،ولی آمار شمالی ها جالبه پائین ترین زاد و ولد هستند،با ایت که بیشترین روابط عاشقانه را دارند