۱۱۶۳۶۳
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

واردات «بنزین بی‌ هویت» به کشور

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: هم‌اکنون مستنداتی در خصوص آلوده بودن بنزین پتروشیمی از سوی مسئولان ارائه نشده است و بدون هیچ دلیلی اقدام به واردات بنزین یورو۴ بی‌هویت کرده‌اند با این دید که بنزین تولیدی پتروشیمی‌ها آلوده است. آیا منطقی است که "بنزین بی‌هویت" را وارد و "بنزین تولیدی شناسنامه‌دار" را حذف کنیم؟

باشگاه خبرنگاران: عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: هم‌اکنون مستنداتی در خصوص آلوده بودن بنزین پتروشیمی از سوی مسئولان ارائه نشده است و بدون هیچ دلیلی اقدام به واردات بنزین یورو۴ بی‌هویت کرده‌اند با این دید که بنزین تولیدی پتروشیمی‌ها آلوده است. آیا منطقی است که "بنزین بی‌هویت" را وارد و "بنزین تولیدی شناسنامه‌دار" را حذف کنیم؟

سیدمهدی موسوی‌نژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ، در خصوص ‌آلودگی بنزین پتروشیمی‌ها اظهار داشت: زمانی که کشور در آستانه تحریم قرار گرفت از تولیدات بنزین پتروشیمی‌ها استفاده می‌کردیم، متاسفانه کسانی ادعا دارند بنزین پتروشیمی‌ها آلوده است که بایستی مستنداتی را در این زمینه ارائه دهند.

وی تصریح کرد: بنزین تولیدی پتروشیمی‌ها یا در واقع :مواد اکتان‌افزا"، همان "بنزین ریفرمیت" است و در شرکت‌های پتروشیمی "آروماتیکی نوری (بروزویه)"، "بندر امام (ره)" و "بوعلی‌سینا" تولید می‌شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: "بنزین ریفرمیت" پتروشیمی همان بنزینی ریفرمیت پالایشگاه است با این تفاوت که عملیات خالص‌سازی ریفرمیت از بنزین به علت وجود واحدهای "بنزن‌زدایی" در پتروشیمی انجام می‌شود و پس از کاهش میزان بنزن به زیر ۲ درصد حجمی، بنزین ریفرمیت به عنوان اکتان افزا به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران تحویل داده خواهد شد. این در حالی است که واحدهای بنزن‌زدایی در اکثر پالایشگاه‌های نفت کشور وجود ندارد.

موسوی نژاد تاکید کرد: بنزین تولیدی پالایشگاه‌ها در مقایسه با بنزین تولیدی پتروشیمی‌ها از نظر کیفیت پایین‌تر است، همچنین اگر بنزین وارداتی "یورو"۲"را با "یورو۴" مقایسه کنیم، از آلودگی بیشتری برخوردار است و طبیعی است که بنزین یورو۴ کیفیت بالاتری دارد. بنابرین بنزین تولیدی پتروشیمی‌ها مشکلی ندارند.

وی یادآور شد: "بنزین ریفرمیت" پتروشیمی‌ها به لحاظ ترکیبات بنزن، از وضعیت به مراتب بهتری نسبت به شرایط فعلی اکثر پالایشگاه‌های نفت کشور برخوردار هستند. بنزین تولیدی پتروشیمی‌ها به علت عدد اکتان بالای ۹۵ به عنوان اکتان افزا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

موسوی نژاد افزود: پتروشیمی‌ها حدود ۶ میلیون لیتر بنزین تولید می‌کنند، این در حالی است که ۳.۵ میلیون لیتر از از کیفیت بالاتر و ۲.۵ میلیون لیتر مانند بنزین تولیدی پالایشگاه‌ها مشکل دارد. با توجه به اینکه ۷۰ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می‌شود که در این میان تنها ۲.۵ میلیون لیتر به گفته برخی از مسولان آلوده است. مسولان بایستی صداقت به خرج دهند تا در این زمینه اطلاعات جامع و کامل ارائه دهند.

وی تاکید کرد: هم اکنون مستنداتی در خصوص آلوده بودن بنزین پتروشیمی از سوی مسولان ارائه نشده است و بدون هیچ دلیلی اقدام به واردات بنزین یورو۴ بی‌هویت کردند با این دید که بنزین تولیدی پتروشیمی ها آلوده است. باید قبل از توزیع در جایگاه‌ها تست و آنالیز و مورد آزمایش قرار گیرد. آیا منطقی است که بنزین بی هویت را وارد و بنزین تولیدی شناسنامه دار را حذف کنیم؟

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: در بحث قراردادهای وارداتی شکی در رانت‌خواری وجود ندارد در همین راستا تحقیق و تفحص مجلس طبق ماده ۲۰۶ آیین‌نامه مجلس قرار است که موضوع رانت‌خورای در واردات را بررسی کند تا مشخص شود که چه کسانی اقدام به واردات بنزین می کنند.

موسوی‌نژاد گفت: در حال حاضر مسولان کشور بدون تحقیق و کار کارشناسی اقدام به ارائه گزارش‌هایی می‌کنند که متاسفانه در بین مردم تفکرات منفی را ایجاد می‌کند که بهتر است بدون کار کارشناسی اظهار نظر نکنند.

وی خاطرنشان کرد: وزارت نفت مواضع مشخص و شفافی در مورد واردات بنزین و تولید ریفرمیت در واحدهای پتروشیمی ندارد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج