فتاح: مسئولان ما سوار خودروهای سلطنتی نشدهاند
رییس بنیاد مستضعفان گفت: مسؤولان جمهوری اسلامی بعد از انقلاب از خودروهای سلطنتی استفاده نکردهاند.
ایسنا: رییس بنیاد مستضعفان گفت: مسؤولان جمهوری اسلامی بعد از انقلاب از خودروهای سلطنتی استفاده نکردهاند.
پرویز فتاح در افتتاح موزه خودروهای تاریخی:
* این موزه میتوانست دو سه ماه پیش افتتاح شود، اما به دلیل تعطیلیها و محدودیتهای کرونا، ضمن اینکه دنبال زمان مناسبی در تقویم بودیم.
* تمام خودروهای به نمایش گذشتهشده پلاک دارند. شاید آنهایی که دست مردم است دچار تغییراتی شده باشد، اما این خودروها چار تغییر نشده است.
* این خودروها را میشد فروخت و ثروتی را برای مملکت به ارمغان آورد. کارخانههای سازنده طالب بسیاری از آنها بودند، اما هر کدام از این خودروها زبان گویای تاریخ هستند و بازگو کردن آن باعث رشد و تعالی مردم میشود.
* گواهی میدهم مسؤولان جمهوری اسلامی از این خودروها بعد از انقلاب اسلامی استفاده نکردهاند، این خودروها به خاندان سلطنتی تعلق داشته و بعد مصادره شده است که توسط ما (بنیاد مستضعفان) و نظام نگهداری شده به نحوی که اصالت آنها همچنان محفوظ مانده است، طوری که یقین دارم کارخانههای سازنده گواهی حفظ اصالت آنها را میدهند. البته برخی از آنها در گذر زمان دچار تغییراتی شدهاند ولی در اصالتشان تغییری ایجاد نشده است.
* در بعضی از فیلمها از این خودروها استفاده شده است و باز این امکان وجود دارد که هنرمندان و کارگردانان عزیز از این شرایط استفاده کنند.
* (با اشاره به خاص و تک بودن برخی از خودروهای به نمایش گذاشتهشده): هیچ قیمتی را برای برخی از این خودروها نمیتوان تعیین کرد، مگر اینکه حراج برگزار شود تا قیمت مشخص شود. از نظر ما این خودروها ثروت عظیمی هستند، اما آنچه درباره آنها اهمیت دارد این است که روایتگر تاریخ هستند، مثلا کالسکههای ناصرالدینشاه و تاجگذاری. راهنمای این موزه باید آنقدر مسلط باشد که این تاریخ را بهدرستی به بازدیدکننده انتقال دهد و بگوید چه بر سر این آثار و صاحبان آنها آمده است، چگونه به تاراج رفتهاند. در موقعیتی که ملت در تنگنا و سختی بودند آنها گرانترین خودروها را خریدهاند که فخر بدهند فقط ما در دنیا از این نمونه داریم.
* نگاه موزهداری ما این است که چه کسی این آثار را ایجاد کرده، نه اینکه چه کسی سوار آنها شده است، همانطور که کاخ مرمر را هنرِ استاد حسینزاده، لرزاده و صنیع خاتم میدانیم، وگرنه که آنها (پهلوی) با قدرتِ پول و زور در آنجا زندگی کردند. این آثار به همین علت حفظ شده که عبرت شود.
ارسال نظر