ورود چین به پروژههای مسکن در ایران تائید شد
به دنبال مطرح شدن حضور چینیها برای ساخت مسکن در ایران توسط یکی از نمایندگان مجلس که البته بعدا تکذیب شد، معاون وزیر راه و شهرسازی صراحتا مذاکره با چینیها در ایران را تایید کرده اما گفته که آنها قرار است تکنولوژی وارد کنند نه اینکه بسازند. این ذهنیت نیز ایجاد شد که تکنولوژی چین قرار است به کاهش ۳۰ درصدی قیمت تمام شده مسکن در ایران منجر شود.
ایسنا: به دنبال مطرح شدن حضور چینیها برای ساخت مسکن در ایران توسط یکی از نمایندگان مجلس که البته بعدا تکذیب شد، معاون وزیر راه و شهرسازی صراحتا مذاکره با چینیها در ایران را تایید کرده اما گفته که آنها قرار است تکنولوژی وارد کنند نه اینکه بسازند. این ذهنیت نیز ایجاد شد که تکنولوژی چین قرار است به کاهش ۳۰ درصدی قیمت تمام شده مسکن در ایران منجر شود.
یکی از نمایندگان مجلس از مذاکره با چین برای ورود به ساخت مسکن در قالب قانون جهش تولید و تامین مسکن خبر داد. این جمله کوتاه اقبال شاکری که بازتاب گستردهای در رسانهها ایجاد کرد، واکنش رضایی کوچی ـ رییس کمیسیون عمران مجلس ـ را در پی داشت که ضمن مخالفت با مذاکره وزارت راه و شهرسازی با چینیها برای ساخت انبوه مسکن در ایران بیان کرد با وجود ۵۰۰ هزار مهندس عمران در کشور، توان ساخت یک میلیون مسکن در ایران وجود دارد.
اقبال شاکری نیز روز بعد اظهارات منتسب به خود را تکذیب کرد و گفت: «صحبتی هم که شده صرفا خبری بوده که وزارت راه و شهرسازی برای کارهای خودش با چینیها مذاکره کرده است. در همین حد. بقیه نکاتی که ذکر شده اصلا صحت ندارد. انشاءالله با توان و قدرت بخش خصوصی داخلی دارد موفق میشویم هر سال یک میلیون مسکن را طی ۴ سال آینده بسازیم.»
پس از این موضعگیریهای متفاوت، تصور بر این بود که حضور چین در ایران برای خانهسازی منتفی است. اما شب گذشته معاون وزیر راه و شهرسازی بر حضور عنقریب چینیها در ایران صحه گذاشت، البته نه برای ساخت بلکه برای ورود تکنولوژی. محمود محمودزاده در خصوص مشارکت چین در ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن، گفت: مذاکراتی که با کشور چین و سایر کشورها انجام شده در حوره ساخت نیست بلکه مذاکره با چینیها به منظور ورود تکنولوژیهای جدید ساخت است که منطبق با معماری و هویتی که در ایران وجود دارد، بتوانیم سرعت، کیفیت و قیمت تمام شده را مدیریت کنیم که این بسیار موثر است.
او که وعده داده واحدهای قانون جهش تولید مسکن ۳۰ درصد پایینتر از نرخ بازار عرضه شود، گفته است: هماکنون در ساختوسازهای سنتی یک واحد مسکونی بین یک سال و نیم تا دو سال، احداث میشود اما چنانچه صنعتیسازی رواج پیدا کند در یکسال این کار قابل انجام است که حداکثر ۳۵ درصد پایینتر از قیمت بازار احداث خواهد شد و کیفیت آن نیز متفاوت از ساخت و ساز سنتی است.
از این صحبت محمودزاده چنین برداشت میشود که یکی از راهکارهای کاهش قیمت تمام شده واحدهای جهش تولید و تامین مسکن، استفاده از تکنولوژی چین خواهد بود.
این در حالی است که از حدود دو ماه قبل به موضوع صنعتیسازی توسط وزارت دفاع اشاره شد. قرار است این وزارتخانه ۱۰۰ هزار واحد را به روش صنعتی در قالب توافقنامه با وزارت راه و شهرسازی بسازد. عنوان شد که واحدهای این طرح قرار است مدت اجرای پروژه را از ۳۶ ماه به شش ماه برساند و عمر مفید ساختمانها از ۲۵ تا ۳۰ سال به بالای ۱۰۰ برسد. در این زمینه علیاکبر سلیمانی ـ معاون مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع ـ اعلام کرد که با استفاده از توان دانشمندان جوان این ایده را به یک محصول بومی تبدیل کنیم.
با توجه به وجود ۵۰۰ هزار مهندس و توان علمی نیروهای داخلی که همواره به آن اشاره شده، حال این سوال مطرح میشود که چینیها قرار است چه ارزش افزودهای به صنعت ساختمان ایران بیاورند؟ البته برخی معتقدند ورود چین به صنعت ساختمان ایران مزایایی همچون ورود تکنولوژی و ابزار پیشرفته، ورود سرمایه، امکان تهاتر پول نفت، ایجاد رقابت در بخش ساختمان و افزایش اشتغال کارگران ایرانی را در پی خواهد داشت.
نظر کاربران
انبوه سازها و بانکها و دلال ها و کلا بساز بندازها به تکاپو افتادن اگر مسکن ساز بودید توی این چهل سال گذشته می ساختید حالا اسم چین امده ترسیدید سود هنگفت بساز و بندازیتون از دست بدید
پاسخ ها
بهتر...تا کی قراره با بیل و فرغون خونه بسازید؟ سیمانهای خونه های مثلا نوساز گند زده به زیبایی شهرها عین پراید و سمند
۱۸:۶
به همین خیال باش :خخخ
شما که قرار بود در اقصی نقاط دنیا خانه بسازید
حالا چینی ها میخوان بسازن؟
شاید حقش بود
اینو میگن ما میتوانیم
خونه هاشونم دارن میسازن
کم کم میشیم مستاجر چینی ها
با توف خونه میخوام بسازن فکر کنم
نفت و گاز رو که بردن و بعد مخابرات و اینترنت و حالا مسکن
وقتی خودمان نمی توانیم وگران وبی کیفیت می سازیم بهتره به دیگران که هم با تکنولوژی مدرن وهم باکیفیت وهم ارزان تمام میشه بهتره
فقط امیدوارم از این خونه هایی نباشه که محکم نیست عین ورق کاغذ
پاسخ ها
نه دیگه چینیه، محکمه ولی به شرطی که ضربه نخوره بشکنه
خداكنه بيان تند تند بسازن و ٢-٣ ماهه تحويل بدن تا خونه ها ارزون بشه
ای داد
ای هوار
خدایا ال کن
خدایا بل کن
صدل سال است از همین تکنولوژی ها ایرانی وهمین مهندسین وانبوه سازان سازان ایرانی استفاده می کردیم ومی کنیم چرا از تکنو لوژیها ایرانی استفاده نکنیم تا دیروز می خواستیم به کشورهای دیگر کمک کنیم در امر مسکن سازی ولی حالا چرا خودمان باید تکنو لوژی از چین کمک بگیریم
عجب خودکفا شدیم ها دیگه اجررو اجرم نمیتونیم بزاریم واز چین گدایی کمک میکنیم
این همه مهندس بیکار و بعد چینی ها بیان میکن بسازن؟!
بزرگ راه تهران شمال را که بدون خسارت به محیط زیست تمام کردن ... انشالله که در این پروژه هم موفق باشن ...
شماکه ازتوان داخلی صحبت
میکنیدیک پروژه به متخصصان
داخلی بدید ومشابه همان به
چینی ها
الحمدالله...
شکر ..دست این دلال های آشغال کوتاه بشه.....
خلایق هرچی لایق...
سیری نداشتن.....
چرا ناراحتید؟ این مملکت مال چینی هاست.ما اینجا اضافه هستیم.
پاسخ ها
کمونیسم مد شده برادر.
مملکت مال ایرانه
غربگدا حرفشون کسی قبول نمیکنه
تا صبح بگو
۱۲:۲۶
احد ، مهرداد ، الناز کجا هستند ؟!!! خخخخخخ
خیلی هم عالی
من گرفتار ۱۲ساله ی خونه قراره به اسم مسکن مهر بدن
خدا ازتون نگذره
به هیچ کارتون مطلقاً اعتماد و امیدی نیست .
تجربه مسکن مهر نشون داد که تنها چیزی که توی این مملکت زیاده دزده نه مهندس عمران
وطن فروش که میگن یعنی این.ایران کم مهندس داره؟
پاسخ ها
مهندش ههههههه خیلهاشون فقط مدرک دارند هیچی بلد نیستند.
تکنولوژی بخوره تو سرش مهندسان عمران الان بیکارند همه
عملکرد چینی ها در تولید ویروس که خیلی عالی بود حتما در مورد تولید مسکن هم عملکرد خوبی خواهند داشت
هر کی ناراحته پاشه بره چین
مگه ساخت مسکن تکنولوژی میخواد چند صد ساله داریم مسکن می سازیم مسخره ها
اگر به کاهش قیمت مسکن و حذف دلالان و سودهای میلیاردی شأن بیانجامد...خیر و خوب است انشاالله
تو زمینه واکسن که چینی ها نجاتمونم دادند، هر چند خودشون مسبب اصلی کرونا هستند. تو زمینه مسکن هم مگه همینا نجاتمون بدن!!!
چینیها مصالح ساختمانیشون بوی بدی برای سالها در خانه تولید میکند
پاسخ ها
۱۵/۵۶. مگه کفش. هست که بوی بد. بگیره خخخخخخخ
مهندس های ما بخاطر این ها بیکارند
نه شرقی نه غربی....
خدارو شکر
... دیگربرای ایرانیان نه نوشداروبرای مرگ سهراب مؤثر است، نه پرسیمرغ کاری میتواند بکندونه کاوه آهنگر چاره گر، منتظراسکندریم یا کسانی ازجنس چنگیزخان مغول، شاید کارگربیفتد
در واقع دست دله دزدها کوتاه میشود.
ورود چینی ها در ساخت مسکن را بفال نیک بگیرید. امید را زنده کرد.
۵۰۰ هزار مهندس را سالها داشتیم که این شد و بعداز این هم همین خواهد بود اجازه دهید این انبوه مهندس های ایرانی شکلی متفاوت از ساخت و مدیریت را تجربه کنند
چطور کشوری کل تکنولوژی از بقیه جهان وارد می کنه دم از هستهای شدن با دانشمندان بومی میزنه یا این هم وارداتی ست
نفت مارامیبرند خونه میدهند خوبه والله
هیچ جای دنیا دیگه ایقدر گلِ آجر وآهن روی هم تلنبار نمیکنند با ی زلزله کوچک همه زیر آوار مدفون بشوند.تکنولوژی جدیداگر بیارند چرا بده فقط دست ی عده بساز و بنداز مثل مسکن مهر کوتاه میشه.هیچ استفاده نکرده خراب شدند.
اونای که اینقدر نق میزنند یا هیچ اطلاعی از ساخت مسکن ندارند یا بنفعشان نیست!!!
یعنی دلال یا بساز بندازند!!!
با تکنولوژی جدید حداقل ۵۰درصد کیفیت سازه بالاتر و۳۰درصد ارزان تمام میشود .ومدت ساخت هم از حداقل از دوسال به ۶ماه میرسد.حالا اعتراض کنندگان چه کسانی هستند راحت معلوم میشود.فقط ی زره فکر کنید.
مسکن چینیها هم مثل چیزهای بنجلشونه
دمشون گرم بیان ارزون بسازن، وقتی یه عمره بساز بفروش های خودمون تو فکر سودهای کلان هستن همون بهتر که چینی ها بیان بسازن.
چین دوروزه ۱۵ طبقه می سازه ولی بدون لوله کشی آب در دستشویی چون خودشونو بادستمال پاک میکنن ودیوارها ازفیبره بجاش درهم چی صرفه جویی میشه بجز بخوربخور رئیسها