چرا نباید به تصویر رسید کارت به کارت اعتماد کنیم؟
«عکس رسید را فرستاد و من هم کتابها را با پیک برایش فرستادم اما وقتی حسابم را چک کردم، متوجه شدم پولی برایم واریز نکرده.» این داستان تنها یکی از کسانی است که گول تصاویر جعلی واریز کارت به کارت را خوردهاند.
برترینها: «عکس رسید را فرستاد و من هم کتابها را با پیک برایش فرستادم اما وقتی حسابم را چک کردم، متوجه شدم پولی برایم واریز نکرده.» این داستان تنها یکی از کسانی است که گول تصاویر جعلی واریز کارت به کارت را خوردهاند.
تغییر دادن تصویر رسید کارتبهکارت اینروزها از سادهترین روشهای کلاهبرداری است. یک جستجوی ساده در گوگل شما را به انواع و اقسام سایتها و اپلیکیشنهایی میرساند که برایتان رسید جعلی میسازند. مثلا حالتی را در نظر بگیرید که شخص کلاهبردار میخواهد از شما کالایی که به فروش گذاشتهاید را بخرد. شماره کارت بانکی شما را میگیرد و با جایگزین کردن شماره کارت و نام شما روی رسید جعلی مبلغ مورد نظر را مینویسد و عکسش را برایتان میفرستد.
به همین راحتی ممکن است فکر کنید کلاهبردار واقعا برای شما پول کارت به کارت کرده، اما اشتباه اینجا است که شما به یک عکس ساده اعتماد کردهاید و فریب کلاهبردار را خوردهاید. برای مثال این عکس را با همین برنامههای کلاهبرداری ساختهایم و هفت میلیارد تومان پول به حساب شخص دیگری کارت به کارت کردهایم. آن هم در حالی که سقف مبلغ قابل انتقال روزانه تنها ۱۰ میلیون تومان است!
فرآیند کار به این شکل است که شخص کلاهبردار، ساعت و تاریخ مورد نظرش را همراه شماره کارت فروشنده و مبلغ معامله در اپلیکیشن جعلی وارد میکند و در کسری از ثانیه، رسید جعلی با مشخصات دقیق آماده میشود. حتی بدون اپلیکیشن و با برنامه رنگآمیزی ویندوز هم میتوان رسیدهای جعلی ساخت. هیچ راهی برای تشخیص رسیدهای جعلی از واقعی وجود ندارد و اگر فکر میکنید محال است فریب کلاهبردارها را بخورید، سخت در اشتباهید. با این حال با رعایت دو نکته میتواند راه کلاهبرداری را بست.
روش راحت و مطمئن؛ بررسی حساب بانکی
اگر فروشگاه آنلاین دارید و میخواهید محصولاتتان را برای مشتریانتان ارسال کنید و امکان معامله حضوری برایتان فراهم نیست، بهتر است بیخیال قبول رسید از مشتری شوید و اگر کسی ادعا کرد پولی به حسابتان واریز کرده، حتما گردش حساب خود را چک کنید تا ببینید آیا واقعا در ساعت و تاریخ مورد نظر، پول به حسابتان واریز شده یا نه؟ چه بهتر اگر همیشه پیامک گردش حساب را فعال کنید تا به محض دریافت پول، از طرف بانک برایتان پیامک ارسال شود. با این وجود همچنان باید حواستان را به سرشماره پیامک ارسال شده جمع کنید. همچنین توجه داشته باشید که باز هم ممکن است از کلاهبردارها گول بخورید، چراکه بعضی برنامههای رسیدساز جعلی، علاوه بر تهیه تصویر امکان ارسال پیامک جعلی برای شماره مورد نظرتان را هم دارند. برای همین بهتر است همیشه رقم حدودی موجودی حسابتان را به یاد داشته باشید و اگر در پیامک جعلی مانده اعلام شده با مانده حسابی که در ذهتان است اختلاف داشت، متوجه این موضوع شوید و فریب پیامکهای جعلی را نخورید. توجه داشته باشید که این روش تنها برای فروشگاههای آنلاین که امکان مراجعه حضوری ندارند و کیلومترها از مشتریهایشان دور هستند مناسب است. اگر امکان مراجعه حضوری وجود دارد، بهتر است سراغ روشهای مطمئنتر بروید.
خاطرجمعی بیشتر؛ انجام معامله حضوری
بهترین راه برای جلوگیری از کلاهبرداری، انجام معامله به صورت حضوری است. اگر در پلتفرمهای خریدوفروش کالای دست دوم اگهی ثبت کردهاید و میخواهید یکی از وسایلتان را بفروشید، حتما از خریدار بخواهید تا برای انجام معامله به خانه یا محل کار شما بیاید و تنها در صورتی کالا را تحویلش دهید که جلوی شما پول را به حسابتان واریز کند و همزمان پیامک واریز بانک را دریافت کنید. این موضوع برای شما به عنوان فروشنده و هم برای خریدار مفید خواهد بود. چراکه در چنین حالتی شما خیالتان بابت دریافت وجه معامله راحت میشود و خریدار هم قبل از انجام معامله، میتواند کالای مورد نظر را بازدید کند تا عیب و ایرادی نداشته باشد. مثلا اگر جای کتابفروش ابتدای این متن بودیم، میتوانستیم با خیال راحتتری کتابها را به مشتری بفروشیم. مشتری هم متوجه میشد که کتابها چقدر با سلیقه و سالم نگه داشته شدهاند!
نظر کاربران
ساده ترین روش اینکه حسابت رو چک کنی
والسلام
وقتی پولی توی حسابت نبود یعنی طرف داره بهت دروغ میگه!
دیگه رسید نمیخواد
پاسخ ها
اگه همزمان یک کالا رو ب دو نفر فروخته باشی و سرتم شلوغ بوده باشه اون لحظه چی نابغه!!!
حالا باید نگران اینم باشیم.
چیزی تو این مملکت هست که بشه بهش اعتماد کرد..!؟؟؟
شماره پیگیری کشکه؟
اگر جلوی چشم مام بزنه بازم ممکنه از اپلیکیشن های جعلی روی گوشیش بزنه. معمول نیست که شما بالاسرش بایستی و تمام عملیات اونو ببینی! پیامک جعلی هم یک کلک قدیمی که هنوزم هست. پس تنها راه موجودی گرفتن هست.
دیگه به چی این چیزا اعتماد کردهمه کلاهبرداری همه زرنگ بازی
جدیدا پول میاد توو حساب،،درستم هست،،ولی بعد از چند دقیقه بازم برمیگرده...اینم ی ترفند جدید
پاسخ ها
اون دزدی است ازافرادشالاتان ازخدابیخبراکه ازخانواده ماچندنفرگول خوردن وپولشان رفت که رفت وپلیس هم کارنتونست بکننه باوجوداینکه دزدراهم پیداکردیم ولی پولهارفت.
یه روش دیگه اینه که اگر فامیلیتون پسوند داره یا جور خاصی در شناسنامه نوشته شده اونجور به طرف نگید.مثلا اسم و فامیلیتون سعید سعیدی اصل هست.اصل رو نگید.اگر رسید به اسم سعید سعیدی درست شد یعنی جعلیه.چون رو کارت شما دقیق نوشته شده فامیلیتون
پاسخ ها
عالی
تنهایی فک کردی؟!خب باهوش،اول واقعا میتونه تو برنامه واقعی بانک بزنه ش کارتو،اسم و فامیلشو کامل میاره.بعد بره تو برنامه فیک
اول تو همراه بانک اسم و فامیلت رو چک میکپه
مردم روز به روز بیشتر دنبال راه های فریب یکدیگر هستند چرا واقعا؟ یعنی نمیشه با صداقت و درستی زندگی کرد ؟ کاش همه به این فکر کنیم که چند سالی بیشتر زنده نیستیم و فقط دنبال دروغ و ریا نباشم
این نظر رو انتشار بدید ممنون
پاسخ ها
باریکلا
این اخبار درسته چون به سر من اومده .طرف اومده از مغازه ام خرید کرده گفته کارتم را نیاوردم شماره بده کارت به کارت کنم.بعد با گوشی اش زده تصویر تراکنش موفق رادیدم ولی پول به حسابم نیامد.
پسر خواهرمو همینطوری گول زدن.سال پیش پلی استیشنشو تو دیوار گذاشته بود برای فروش.یه خانم و آقای به ظاهر متشخص و خیلی خوش صحبت اومدن در خونشون .یه رسید نشون دادن وبعد معلوم شد هیچ پولی هم تو حساب نریختن.
دوراه داره یکی اینکه موجودی بگیرید و راه دوم اینکه با خریدار برید پای دستگاه عابربانک و اونجا به کارتتون بریزه..
چه امنیتیه
پاسخ ها
امنیت عالی!! پلیس فتا درموردجعل وکلاهبرداری اسنادوووووومدام پیامک میفرسته پس ماباید چشم وگوشمان راباز بداریم
خدایا تو این زمانه چکار باید کرد بکی باید اعتماد کرد بانگها نمیشه اعتماد کرد
اینقدر به جامعه بی اعتمادی تزریق نکنید ادم باید هوشیار باشه ولی خیلی راحت سر شماره بانکی که واست میاد رو سیو کن و گرنه به این نکته دقت کنید که وقتی اس بانک میاد کلی پیامک قبلی هم داره و شما فقط یک پیامک رو نگاه نمی کنید ولی سرشماره جعلی یک پیامک میده و تکی هست اینقدر ترسوندن نیاز نیست کافیه دقت کنید در ضمن همراه بانک ها هم موجودی رو میدن اینقدر ترسوندن نیاز نداره
متاسفانه این طرفند کلاهبرداری خیلی راحت قابل پیشگیری ست مگر نه اینکه اگرا تلفن همراهشان پیامک دارند وصرفا به پیام اعتماد کنند متاسفانه بدلیل کم اطلاع بودن از قوانین مجازی است امید که رسانه های ذیربط وخصوصا صدا .سیما با آگاهی دادن رسالت خود را آنجام دهند
پاسخ ها
خب اگرتقلبی باشه که پیامک نمیاد.