۱۱۵۳۶۹۷
۱ نظر
۵۱۱۱
۱ نظر
۵۱۱۱
پ

دانشمندان با کمک ادرار انسان، بتن فضایی ساختند

محققان در دانشگاه منچستر بریتانیا می‌گویند به راهی دست یافته‌اند که آن‌ها را قادر می‌سازد با استفاده از ترکیب ماده‌ای در ادرار انسان و خون و گرد و غبار بتن بسازند.

یورو نیوز: محققان در دانشگاه منچستر بریتانیا می‌گویند به راهی دست یافته‌اند که آن‌ها را قادر می‌سازد با استفاده از ترکیب ماده‌ای در ادرار انسان و خون و گرد و غبار بتن بسازند.

مسکونی کردن دیگر کرات در فضا نیازمند استفاده از مصالح ساختمانی است. این مسئله‌ ممکن است ابتدایی محسوب شود، با این حال از آن‌جا که حمل و نقل یک دانه آجر به مریخ تا ۲ میلیون دلار هزینه دارد و عملا نمی‌توان مصالح ساختمانی را در مقیاس انبوه به فضا برد، دانشمندان سال‌هاست در این فکر هستند که این مصالح را در همان محل بسازند. امری که به دلیل محدودیت منابع و نبود آب در سطح مریخ با پیچیدگی‌هایی مواجه است.

دانشمندان با کمک ادرار انسان «بتن فضایی» ساختند

دانشمندان اکنون گفته‌اند در پژوهش جدید خود ابتدا توانسته‌اند با استفاده از پروتئنی موجود در پلاسمای خون انسان، خاکی شبیه به ماه یا مریخ را به هم بچسبانند و ماده‌ای مشابه بتن معمولی تولید کنند که برای کار ساختمانی کاملا مناسب است.

ترکیب به دست آمده که «بتن فضایی» (AstroCrete) نامگذاری شده است، دارای مقاومت فشاری تا ۲۵ مگاپاسکال است که تقریبا با ۲۰ تا ۳۲ مگا پاسکال مقاومت بتن معمولی در زمین برابری می‌کند.

در گام بعدی دانشمندان دریافتد که اگر «اوره» را، یعنی ماده‌ بیولوژیکی‌ای که بدن انسان تولید می‌کند و در ادرار، عرق و اشک دفع می‌شود، به ترکیب قبلی اضافه کنند تحمل بتن تا ۴۰ مگا پاسکال (معادل سیصد درصد) افزایش می‌یابد که این میزان بسیار قوی‌تر از بتن معمولی است.

دکتر آل رابرتز، از دانشگاه منچستر که بر روی این پروژه کار کرده است، می‌گوید که تکنیک جدید مزایای قابل توجهی نسبت به بسیاری از تکنیک‌های پیشنهادی دیگر ویژه ساخت و ساز در کرات ماه و مریخ دارد.

وی با اشاره به اینکه منبع فناوری جدید خود فضانوردان خواهند بود می‌گوید: «دانشمندان در تلاش بوده‌اند تا فناوری‌های مناسبی را برای تولید مواد شبیه بتن در سطح مریخ توسعه دهند، با این حال ما هرگز تصور نمی‌کردیم که پاسخ ممکن است در تمام مدت در درون خود ما باشد.»

استفاده از خون انسان همچنین به عنوان اجزای سازنده بتون البته ایده‌ای تازه به حساب نمی‌آید چرا که خون حیوانات در طول تاریخ همواره به عنوان چسب برای ملات استفاده می‌شده است. با این حال استفاده از آن روش باستانی در علم جدید اقدامی نوآورانه محسوب می‌شود.

دکتر رابرتز در این باره می‌گوید: «هیجان‌انگیز است که یک چالش بزرگ عصر فضا بر اساس الهام از فناوری قرون وسطایی راه حل خود را یافته باشد.»

دانشمندان می‌گویند محاسبات نشان داده است با استفاده از ادرار، اشک، خون و عرق ۶ فضانورد در طول دو سال ماموریت، می‌توان بیش از ۵۰۰ کیلوگرم بتن فضایی ساخت.

نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «Materials Today Bio» منتشر شده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اینکه چیزی نیست...
    برو بچه‌های ما روغن بنفشه برای کرونا ساختن..

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج