۱۱۴۶۵۶۳
۳ نظر
۵۰۱۳
۳ نظر
۵۰۱۳
پ

تهران در میان ۵ استان با کمترین نرخ باروری

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با اشاره به اینکه از سال ۹۵ تا ۹۹میزان باروری در کل کشور از ۲.۱۲ به ۱.۶۵رسیده است، گفت: استان تهران در میان پنج استان با کمترین میزان باروری قرار دارد.

ایسنا: رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با اشاره به اینکه از سال ۹۵ تا ۹۹میزان باروری در کل کشور از ۲.۱۲ به ۱.۶۵رسیده است، گفت: استان تهران در میان پنج استان با کمترین میزان باروری قرار دارد.

مسعود شفیعی، در تشریح روند آمار باروری در استان تهران گفت: میزان باروری کل نشان می‌دهد که هر زن واقع در سن باروری خود، چند فرزند به دنیا می‌آورد که تا قبل از سال ١٣٩٥ این شاخص با استفاده از روش­‌های غیرمستقیم و اغلب داده‌‎های سرشماری محاسبه می‌شد اما از سال ١٣٩٥ به بعد با بهبود آمارهای ثبتی ولادت، امکان محاسبه با روش مستقیم فراهم شد و در حال حاضر این شاخص با روش مستقیم و برای سال‌های ۱۳۹۵ الی ١٣٩٩ توسط مرکز آمار ایران محاسبه شده است.

وی افزود: داده‌های ولادت از دو منبع ثبتی داده یعنی سازمان ثبت احوال کشور و وزارت بهداشت تهیه شده که مقایسه شاخص محاسبه شده میزان باروری کل کشور بر اساس سرشماری ١٣٩٥ (با روش غیرمستقیم) و شاخص بدست آمده از تلفیق منابع ثبتی (با روش مستقیم) نتایج یکسانی را نشان داد است به شکلی که نتایج محاسبات، کاهش میزان باروری کل کشور از سال ١٣٩٥ تا ١٣٩٩ از ۲.۱۲ به ۱.۶۵ را نشان می‌دهد و میزان باروری بر اساس داده‌های ثبت احوال و پیش‌بینی‌های جمعیتی مرکز آمار ایران برای استان تهران در سال‌های ١٣٩٦ ، ١٣٩٧ ، ١٣٩٨ و ١٣٩٩ به ترتیب برابر ۱.۶۴ ،۱.۵۱ ، ۱.۳۳ و ۱.۲۳ فرزند است این در شرایطی است که این اطلاعات برای کل کشور به ترتیب ۲.۰۹، ۱.۹۵، ۱.۷۴ و ۱.۶۵ فرزند بوده است.

وی ادامه داد: میزان باروری کل استان تهران (برای جمعیت ایرانی و غیر ایرانی) با استفاده از داده‌­های ثبت احوال (ثبت موالید تا وقوع یکسال) و وزارت بهداشت (ثبت موالید اتباع خارجی) و پیش‌بینی‌های جمعیتی مرکز آمار ایران در سال‌های ١٣٩٦ ، ١٣٩٧ ، ١٣٩٨ و ١٣٩٩ به ترتیب برابر ۱.۷۰، ۱.۶۰، ۱.۴۴ و ۱.۲۷ فرزند است. این اطلاعات برای کل کشور به ترتیب ۲.۰۷، ۱.۹۷، ۱.۷۷ و ۱.۷۱ فرزند بوده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر اوج سن فرزندآوری استان تهران در سنین ۳۰-۳۴ ساله و بعد از آن ۲۵-۲۹ ساله متمرکز شده است افزود: الگوی سنی باروری نشان‌دهنده کاهش میزان باروری در گروه‌های سنی ۲۰ تا ۲۴ سال، ۲۵ تا ۲۹ سال و ۳۰ تا ۳۴ ساله است در حقیقت تمام استان‌ها کاهش میزان باروری کل را در سال­‌های اخیر تجربه کرده‌اند و در مجموع شش استان باروری بسیار پایین کمتر از ۱.۳ و چندین استان باروری پایین یعنی کمتر از ۱.۵ و باروری کمتر از سطح جانشینی یعنی ۱.۵ تا ۲.۰۹ را داشته اند.

شفیعی تاکید کرد: کمترین میزان باروری کل در سال ۱۳۹۹ مربوط به استان‌های البرز با ۱.۰۱، گیلان با ۱.۰۳، مازندان با ۱.۱، سمنان با۱.۱۱ و تهران با ۱.۲۳ بوده است که میزان باروری کل بسیار پایین را تجربه کرده‌اند و بیشترین میزان باروری کل هم مربوط به استان‌های سیستان و بلوچستان با ۳.۶۲، خراسان جنوبی با ۲.۳۴ و خوزستان ۲.۱۶ است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • امیر

    چرا تو استانی که اینقدر فقر هست فرزند اوری زیاده .متاسفانه فقر فقط مالی نیست درک درست نداشتن از رفاه هم فقر حساب میشه.

  • بدون نام

    بچه دار شدن تو ایران اشتباه بزرگیه.آدم یه جایی بچه دار میشه که رفاه، آسایش و آزادی های اجتماعی باشه...

  • بدون نام

    برو بابا جلو مرگ و میر را بگیرید . نرخ باروری ؟؟؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج