هرمز فرهت، آهنگساز بزرگ ایرانی درگذشت
هرمز فرهت از آهنگسازان و موسیقیدانان شناخته شده کشورمان در ۹۳ سالگی دار فانی را وداع گفت.
مهر: هرمز فرهت از آهنگسازان و موسیقیدان برگزیده موسیقی کشورمان متولد سال ۱۳۰۷، در ۹۳ سالگی چشم از جهان فروبست.
رضا کهریزی از هنرمندان فعال حوزه موسیقی و از شاگردان این هرمز فرهت خبر درگذشت وی را تایید کرده است.
هرمز فرهت در سال ۱۳۰۷ در تهران متولد شد. وی از دانشگاه کالیفرنیا، لسآنجلس (UCLA) در رشته موسیقی لیسانس گرفت و سپس در رشته آهنگسازی کالج میلز در رشته آهنگسازی نزد داریوس میو آموزش دید و در نهایت از یو.سی.ال. ای دکترای موسیقیشناسی دریافت کرد.
زنده یاد فرهت در سال ۱۳۳۶ در طول پژوهشهای خود برای دریافت دکترای موسیقیشناسی با استفاده از بورس بنیاد فورد به ایران آمد و نزد حسین صبا (سنتور) و نصرالله زرینپنجه (سهتار) با موسیقی کلاسیک ایرانی آشنا شد. وی از ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۵ رییس دپارتمان موسیقی دانشگاه ترینیتی دوبلین بوده است. نوشتههای فرهت در همان دوران در نشریات فرهنگی در تهران مانند مجله موسیقی به چاپ رسید.
زنده یاد هرمز فرهت موسیقی تعدادی از فیلمهای سینمای ایران از جمله «جنوب شهر»، «گاو»، «پستچی»، «دایره مینا» و «آرامش در حضور دیگران» را ساخته است. پایاننامه دکترای هرمز فرهت با عنوان «مفهوم دستگاه در موسیقی ایران» سال ها بعد، در ۱۹۹۰ توسط انتشارات دانشگاه کمبریج در بریتانیا به چاپ رسید که از مهمترین نوشتهها درباره موسیقی ایرانی به زبان انگلیسی است. برگردان پارسی این کتاب نیز به کوشش مهدی پورمحمد در تهران منتشر شده است.
اردیبهشت سال ۱۳۹۷ بود که مراسم بزرگداشتی از این هنرمند فقید در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در مراسم بزرگداشتِ او «لوریس چکناواریان» ـ آهنگساز و رهبر ارکستر ـ گفت: «هرمز فرهت از جمله آهنگسازان بزرگ موسیقی ایرانی است که تحقیقات متنوع و متعددی در حوزههای مختلف موسیقی کرده است و یکی از آثار او که با آن خاطره داریم موسیقی فیلم «گاو» به کارگردانی داریوش مهرجویی است.»
هوشنگ کامکار ـ آهنگساز ـ نیز اظهار کرد: «یکی از ویژگیهای یک هنرمند، داشتن شخصیت هنری است. فرهت از شخصیت هنری والایی برخوردار است و همه ما از او آموختهایم. او از جمله مدرسان صاحب نام موسیقی است که طی دوران حضورش در دانشکده هنرهای زیبا خدمات بسیار قابل توجهی را به دانشجویان رشته موسیقی انجام داد. هرمز فرهت یکی از استادان قدیمی من بوده است و زمانی که من در ایران فارغالتحصیل شدم به واسطه رتبهای که آورده بودم٬ او به من کمک کرد که از دانشگاهی در ایتالیا بورسیه بگیرم و بعدها نیز فرصتی فراهم شد که در آمریکا نیز بورسیه شوم. زمانی که در آمریکا مشغول به تحصیل بودم٬ نخستین کتابی را که درباره موسیقی ایران نوشته شده بود و اتفاقا به قلم استاد هرمز فرهت بود، مطالعه کردم و با خواندن این کتاب متوجه دانش بالای استاد فرهت در حوزه موسیقی کلاسیک ایرانی شدم. او یکی از با شخصیتترین هنرمندان کشور ما بوده و هست که امیدوارم از این پس هم بتوانیم قدردان زحمات استاد فرهت باشیم.»
نظر کاربران
روحش شاد .پس چرا فقط هنرمندان ؟چرا بی هنرها نمیمیرند
پاسخ ها
همه می میرند اینقدر عقده هاتون رو زیر هر خبری خالی نکنید
واکسن عامل مرگ میشه ، با هر نام تجاری
لایک
ببخشید
حرف زدن بلد نیستی ،حرف نزدنم بلد نیستی ؟
درودبرشما،واقعالایک طلایی داری
بی هنر خودت هستی
تو چه هنری داری
حالا دیگر دکترای گرفتن با یک پارتی میسر میشود.
پاسخ ها
داداچ اشتب نزن
اون مدارک مخصوص دلواپسانه
نه هنرمندان
طبق معمول بعداز مرگش باید این چهره هارو بشناسیم.روحش شاد
روانش شاد یادش گرامی باد حیف
یادش گرامی،ازبهرمردوزن شده محنت سراوطن
روحش شاد
چراهرروز چهره های شاخص علم وادب چرا بقیه چی ........خدایا اینجام اقبال دارن
پاسخ ها
واقعا
چقدر مرگ و میر زیاده .
روحشون شاد .
همه میمیرن فقط هنرمندها نیستن
روحششادخدمتیکهفرهنگکشورکردهبیش
ازچهلوسهسالمسئولانبابودجههایسرسام
اوربوده
روحش در آرامش ابدی، یادش جاویدان و راهش پر رهرو
روحش شادددد
مرگ حق است.باید روزی ازاین دنیا رفت
به ما چه که فوت کرده
روحش شاد
از دست دادن این سرمایه گرامی مایه تأسف است
از مفاخر بزرگ ایران روحش شاد
مگه زنده بود؟