۱۱۴۳۶۹۱
۵۰۱۱
۵۰۱۱
پ

لوکاشنکو: ورزشکار پناهنده را تحریک کردند

الکساندر لوکاشنکو، رئيس جمهوری بلاروس، می‌گوید ورزشکار این کشور که در المپیک توکیو درخواست حمایت و پناهندگی کرد و از بازگشت به بلاروس امتناع ورزید توسط کشورهای خارجی مدیریت و تحریک شده، در غیر این صورت به خارج از کشور فرار نمی‌کرد.

یورو نیوز: الکساندر لوکاشنکو، رئيس جمهوری بلاروس، می‌گوید ورزشکار این کشور که در المپیک توکیو درخواست حمایت و پناهندگی کرد و از بازگشت به بلاروس امتناع ورزید توسط کشورهای خارجی مدیریت و تحریک شده، در غیر این صورت به خارج از کشور فرار نمی‌کرد.

آقای لوکاشنکو به مناسبت یک سالگی انتخابات مناقشه برانگیز ریاست جمهوری در این کشور، روز دوشنبه ۹ اوت، در سخنانی مدعی شد که او در رقابتی سالم پیروز انتخابات شده و هیچ تقلبی صورت نگرفته است.

لوکاشنکو: ورزشکار پناهنده را تحریک کردند

رئيس جمهوری دیکتاتور بلاروس همچنین با تاکید بر اینکه انتخاباتی سالم در این کشور برگزار شده، افزود: «امروز بلاروس در کانون توجه همه جهانیان واقع نشده است. من با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۹ اوت سال گذشته، کشور را از شورش‌های خشونت آمیز نجات دادم در حالی که دیگران به دنبال اجرای کودتا در کشور بودند.»

اظهارات آقای لوکاشنکو در حالی مطرح می‌شود که بسیاری از کشورهای جهان و همچنین اتحادیه اروپا نتیجه آن انتخابات را به رسمیت نشناخته‌اند.

پس از اعلام نتایج، ده‌ها هزار نفر از مردم معترض به خیابان‌ها در شهرهای مختلف بلاروس آمدند و بزرگترین چالش حکومتی علیه مردی که از سال ۱۹۹۴ قدرت را در بلاروس در اختیار دارد، به راه انداختند.

لوکاشنکو همچنین در واکنش به پناهندگی کریستینا تیمانوسکایا و عدم بازگشت به کشور، این دونده جوان را متهم کرد که از سوی کشورهای خارجی مدیریت و تحریک شده است. لوکاشنکو همچنین گفت: «تیمانوسکایا در توکیو بود که با دوستانش در لهستان تماس گرفت و آنها به او گفتند وقتی به فرودگاه می‌روی به سمت یک افسر ژاپنی فرار کن و فریاد بزن.» لوکاشنکو همچنین کسانی که تیمانوسکایا را در فرودگاه رها کردند را ماموران KGB خواند.

من دیکتاتور نیستم

این سیاستمدار ۶۶ ساله در بخش دیگری از صحبت‌هایش که در کاخ ریاست جمهوری واقع در مینسک به زبان می‌آورد، مدعی شد که او یک دیکتاتور نیست: «این اتهامات زننده‌‌ای که به من می‌زنند بی‌اساس است. من یک دیکتاتور نیستم. من فردی کاملا منطقی‌ام و هرگز چیزی را به کسی دیکته نکرده و نخواهم کرد.»

او همچنین بار دیگر غرب را تهدید کرد که در صورت ادامه فشارهای تحریمی علیه بلاروس، نسبت به آن واکنش نشان خواهد داد.

لوکاشنکو با وجود تحریم‌های گسترده کشورهای غربی و اتحادیه اروپا، به لطف حمایت‌های روسیه توانسته همچنان قدرت خود را حفظ کند و کشور را اداره نماید.

تنش‌های بلاروس با قدرت‌های غربی و اتحادیه اروپا به ویژه پس از آن بالا گرفت که مقام‌های این کشور در ماه مه یک پرواز شرکت هواپیمایی رایان‌ایر را مجبور کردند در میسنک فرود بیاید تا بتوانند یک روزنامه‌نگار مخالف بلاروسی که در هواپیما حضور داشت را دستگیر کنند.

کشورهای همسایه بلاروس مانند لیتوانی و لهستان هم دولت میسنک را متهم کرده‌اند که در پاسخ به تحریم‌های اتحادیه اروپا تلاش کرده، بحران مهاجران در مرز بلاروس را مهندسی کند. این در حالیست که لوکاشنکو مدعی است این لیتوانی و لهستان هستند که در این زمینه مقصرند.

آقای لوکاشنکو همچنین دخالت در مرگ ویتالی شیشوف که رهبری یک سازمان مخالف حکومت او در اوکراین را برعهده داشت تکذیب کرد. «شیشوف برای ما ارزشی نداشت که بخواهیم او را بکشیم. او برای ما هیچ بود.»

اظهارات دیکتاتور ۶۶ ساله بلاروسی در حالی مطرح می‌شود که مخالفان حکومت او می‌گویند در حال حاضر بیش از ۶۰۰ زندانی سیاسی در زندان‌های این کشور در حبس به سر می‌برند و حکومت لوکاشنکو به شدت با مخالفان برخورد و هرگونه اعتراضی را با خشونت سرکوب می‌کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج