۱۱۳۹۵۳۸
۵۰۲۲
۵۰۲۲
پ

ادعای پادشاه اردن درباره مذاکرات ایران و آمریکا

پادشاه اردن در مصاحبه با یک شبکه خبری آمریکایی گفت که کشورهای منطقه نگرانی‌هایی دارند و امیدوارند که آمریکا در مذاکره با ایران به آنها بپردازد.

خبرگزاری فارس: «عبدالله دوم» پادشاه اردن در مصاحبه‌ای گفت منظور وی از تشکیل هلال شیعی در منطقه توسط ایران که چند سال پیش مطرح کرده بود از تشکیل هلال شیعی از دیدگاه سیاسی بوده است.

وی که با «فرید زکریا» مجری شبکه خبری سی‌ان‌ان مصاحبه می‌کرد، در پاسخ به سوالی درباره دیدگاهش در خصوص مذاکرات احیای برجام گفت که موضع اردن همیشه طرفداری از مذاکره بوده است.

ادعای پادشاه اردن درباره مذاکرات ایران و آمریکا

عبدالله دوم افزود که نگرانی‌های مشروعی در منطقه ما وجود دارد و آمریکایی‌ها امیدوار هستند که در این مذاکرات درباره موضوعات متعددی با ایران مذاکره کنند.

پادشاه اردن اضافه کرد که برنامه هسته‌ای ایران بر اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس تاثیر گذاشته است و برنامه موشک‌های بالستیک ایران پیشرفت چشمگیری داشته است.

وی در این مصاحبه حملات راکتی و موشکی به پایگاه‌های آمریکایی در عراق، حملات موشکی یمنی‌ها به سعودی‌ها و حملات موشکی به رژیم صهیونیستی از لبنان و سوریه را به ایران نسبت داد.

پادشاه اردن گفت: «حملات سایبری به کشورهای ما افزایش یافته و درگیری‌ها در اطراف مرزهای ما به سطح درگیری‌های دوران داعش رسیده است».

عبدالله دوم گفت می‌دانیم که گفت‌وگوها در وین تا روی کار آمدن دولت جدید در ایران به تعویق افتاده است و همانطور که گفتم ما نگرانی‌های مشروعی در منطقه داریم و امیدواریم در این مذاکرات به آنها پرداخته شود.

فروردین ماه امسال (۱۴۰۰) مذاکرات احیای برجام با حضور هیأت‌های ایران و ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) و بعد از نشستی مجازی در ۱۳ فروردین ماه و توافق برای ادامه مذاکرات به صورت حضوری، در گرندهتل شهر وین پایتخت اتریش آغاز شد. از سوی دیگر ۱+۴ نیز گفت‌وگوهایی را با آمریکایی‌ها صورت دادند. از آن زمان ۶ دور مذاکره برگزار شده و شهر وین از ۲۲ خرداد ماه تا یکشنبه ۳۰ خرداد ماه (دو روز بعد از برگزاری دور سیزدهم انتخابات ریاست جمهوری در ایران) به مدت ۹ روز میزبان دور ششم این مذاکرات بود.

از زمان پایان دور ششم مذاکرات تاکنون شاهد اظهارنظراتی از سوی اروپایی‌ها و همچنین آمریکایی‌ها بوده‌ایم.

از آخرین دور مذاکرات تا امروز حدود یک ماه می‌گذرد و با این‌که برخی مقامات و رسانه‌ها عنوان می‌کردند که این گفت‌وگوها در هفته‌های اخیر از سر گرفته می‌شود، ولی عملا اتفاقی نیفتاد.

پادشاه اردن در ادامه این مصاحبه با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت البته شاهد آن هستیم که امارات متحده عربی در تعامل با ایران بوده تا تنش‌ها کاهش یابد و موضع مشابهی را نیز در مورد کویت شاهد هستیم و سلطنت عمان نیز همواره با ایران در ارتباط بوده است و اخیرا نیز شاهد گفت‌وگوهایی میان ایران و عربستان سعودی بوده‌ایم و امیدواریم که این گفت‌وگوها باعث ایجاد شرایط بهتری برای منطقه شود.

پادشاه اردن در بخش دیگری از این مصاحبه به جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه پرداخت و گفت: «درگیری‌های اخیر هشداری به طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی درباره پیامدهای عدم حرکت رو به جلو بوده است».

وی اضافه کرد: «برای بار نخست از سال 1948 تا کنون شاهد جنگ داخلی در اسرائیل در درگیری اخیر بودیم و جنگ اخیر در سرزمین‌های فلسطین زنگ هشداری برای همه بود».

نبرد پیشین میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی در ماه می که یازده روز به طول انجامید پس از آن رخ داد که رژیم صهیونیستی به هشدارهای مقاومت مبنی بر لزوم توقف تجاوزها به مسجدالاقصی بی‌توجه بود. در این نبرد بیش از چهار هزار موشک و راکت به سمت فلسطین اشغالی شلیک و خسارت‌های گسترده‌ای به این رژیم وارد شد

بر اساس تحلیل کارشناسان مختلف، برای نخستین‌بار همه ملت فلسطین در قدس، کرانه باختری، غزه، اراضی داخل فلسطین اشغالی و حتی برخی اردوگاه‌ها و پناه‌جویان به نوعی با یکدیگر همسو بودند و نوعی همبستگی و درهم آمیختگی میان آنها مشاهده می‌شد. همه به مانند یک بلوک واحد پشت مقاومت، مقابل استکبار اسرائیل ایستادند. همه رسانه‌های اسرائیلی کم یا زیاد به نوعی از شکست سخن می‌گویند. ضعیف‌ترین تحلیلگران نیز از نوعی هراس از آینده و نتایج این نبرد می‌نویسند و اغلب آنها «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و فرماندهی ارتش را برای این شکست سرزنش می‌کنند. (جزئیات بیشتر)

عبدالله دوم افزود که اخیرا با «نفتالی بنت» نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی دیدار داشته است و در حال حاضر تفاهم بهتری بین اردن و رژیم صهیونیستی وجود دارد.

پادشاه اردن گفت: «صداهایی که از اسرائیل و فلسطینیان می‌آید می‌گوید که نیازمند گام برداشتن به جلو هستیم».

عبدالله دوم تاکید کرد: «اردن سرزمین جایگزین فلسطینیانی که می‌خواهند در سرزمین خود زندگی کنند، نیست».

وی اضافه کرد: «سخنان اسرائیلی‌ها درباره ایجاد دولت فلسطین در اردن سخنی پوچ است».

پادشاه اردن به اوضاع داخلی این کشور نیز اشاره کرد و گفت: «اگر شما یکی از افراد خاندان پادشاهی باشید دارای امتیازاتی هستید که چارچوب دارد و سیاست تنها در دست پادشاه است و اعضای خاندان پادشاهی هیچ ارتباطی با سیاست ندارند».

«عبدالله دوم» که از جمعه هفته پیش به آمریکا سفر کرده تاکنون با «جو بایدن» رئیس‌جمهور، «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا و تعدادی از فرماندهان ارشد آمریکا از جمله ژنرال کنت مک‌کنزی فرمانده سنتکام و «ریچارد کلارک» فرمانده نیروهای عملیات ویژه آمریکا دیدار و گفت‌وگو کرده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج