آمریکا پرونده وین را به نقض پیمان مودت ربط داد
ایالات متحده آمریکا ادعا کرد که نتیجه مذاکرات احیای برجام در وین تاثیر مستقیمی بر محتوای لایحه جوابیه این کشور در پرونده شکایت ایران از آمریکا به دلیل نقض پیمان مودت دارد.
ایرنا: ایالات متحده آمریکا ادعا کرد که نتیجه مذاکرات احیای برجام در وین تاثیر مستقیمی بر محتوای لایحه جوابیه این کشور در پرونده شکایت ایران از آمریکا به دلیل نقض پیمان مودت دارد.
دیوان بینالمللی دادگستری روز پنجشنبه اعلام کرد که ایالات متحده طی نامهای مورخ ۹ ژوئن ۲۰۲۱ (۱۹ خرداد) خواستار تمدید مهلت ارائه لایحه اعتراضی خود تا ۲۱ دسامبر ۲۰۲۱ ( ۳۱ آذر) شد. اما با درنظر گرفتن مخالفت جمهوری اسلامی ایران، دادگاه این مهلت را تا ۲۲ نوامبر (یکم آذر) تمدید کرد.
بر اساس اعلام دیوان بینالمللی دادگستری، آمریکا ادعا کرده که طی سه ماه گذشته سرگرم مذاکرات درباره احتمال بالقوه بازگشت متقابل ایران و ایالات متحده به تعهدات دو طرف تحت برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بوده است؛ و اینکه نتیجه این مذاکرات تاثیر مستقیم و قابل توجهی بر متن لایحه واشنگتن داشته است.
اما جمهوری اسلامی ایران طی نامهای مورخ ۲۲ ژوئن ۲۰۲۱ (یکم تیر) ضمن رد استدلال آمریکا تصریح کرده که نتیجه مذاکرات وین ارتباطی با پرونده شکایت ایران از واشنگتن ندارد.
ایران به خاطر «اِعمال مجدد تحریم های یک جانبه اقتصادی و تشدید اقدامات محدودکننده علیه دولت، ملت و شرکت های ایرانی و مغایرت آن ها با مفاد عهدنامه ۱۹۵۵ مودّت میان دو کشور» از دولت آمریکا نزد دیوان بین المللی دادگستری شکایت کرده است.
به موجب تصمیم اجرایی ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ مه ۲۰۱۸) دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق ایالات متحده و خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تحریم های یک جانبه ای علیه کشورمان اِعمال شد و اقدامات محدودکننده جدیدی علیه اتباع ایرانی و غیرایرانی وضع گردید که با پاره ای از مفاد عهدنامه مودّت مغایرت دارد.
عهدنامه مزبور متضمن تعهداتی در حمایت از اتباع یکدیگر در قلمرو سرزمین طرف دیگر از جمله در زمینه واردات و صادرات، نقل و انتقالات پولی، رعایت حقوق و منافع مکتسبه و منع رفتار تبعیض آمیز و همچنین آزادی تجارت بین سرزمین های دو کشور است.
ارسال نظر