احتمال مواجه بازار برنج با موجی از کمبود و گرانی
خشکسالی و کاهش تولید برنج موجب شد وزارت صمت رفع ممنوعیت واردات برنج در فصل کشت را مصوب کند، اما با مخالف وزارت جهاد کشاورزی این ممنوعیت پا برجا ماند. این در حالی است که کارشناسان معتقدند؛ با توجه به کاهش تولید داخلی و افت واردات، کمبود و گرانی برنج محتمل است.
ایلنا: خشکسالی و کاهش تولید برنج موجب شد وزارت صمت رفع ممنوعیت واردات برنج در فصل کشت را مصوب کند، اما با مخالف وزارت جهاد کشاورزی این ممنوعیت پا برجا ماند. این در حالی است که کارشناسان معتقدند؛ با توجه به کاهش تولید داخلی و افت واردات، کمبود و گرانی برنج محتمل است.
هر ساله با هدف حمایت از کشاورزان داخلی در فصل برداشت برنج، ممنوعیت واردات اعمال میشود که به اصطلاح به آن "ممنوعیت فصلی" گفته میشود. ممنوعیت فصلی معمولا از ابتدای مرداد تا پایان آبان ماه اعمال میشود و در باز زمانی ترخیص برنج نیز از گمرک ممنوع است.
اما امسال سال متفاوتی برای کشاورزی کشور با توجه به کاهش قابل توجه بارندگی است. کاهش بارندگی موجب کاهش تولید بیشتر محصولات کشاورزی از جمله برنج شده است.
این موضوع مورد تائید وزارت جهادکشاورزی نیز قرار گرفته است. فرامک عزیز کریمی، مدیرکل دفتر محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی، پیشتر در گفتوگو با ایلنا اعلام کرد: بدلیل کاهش بارندگیها و وقوع خشکسالی در سالجاری پیشبینی میشود سطح کشت برنج و میزان تولید به جز دو استان گیلان و مازندران، در سایر استانها به ترتیب حدود 24 و 22 درصد کاهش یابد.
در این شرایط وزارت صمت رفع ممنوعیت واردات برنج در فصل کشت را مطرح و مصوب کرد، اما این مصوبه با مخالف وزارت جهاد کشاورزی اجرایی نشد.
کارشناسان معتقدند؛ با توجه به کاهش تولید داخلی و افت واردات، کمبود و گرانی برنج محتمل است.
مسیح کشاورز، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران، در گفتوگو با ایلنا درباره آخرین وضعیت ذخایر برنجهای وارداتی در شرایط کاهش تولید داخلی، اظهار کرد: بر اساس گزارش گمرک، میزان ترخیص برنج از گمرکات در سالجاری هم از نظر وزنی و هم ارزشی کاهش 69 درصدی داشته است.
وی تصریح کرد: از ابتدای سالجاری تا نیمه تیرماه میزان ترخیص برنج از گمرکات 86 هزار و 367 تن بوده است، در حالی در سال گذشته در همین بازه زمانی 277 هزار و 691 برنج ترخیص شده بود.
کشاورز با تاکید بر اینکه در حال حاضر برنج موجود در بنادر و گمرکات کشور فقط 37 هزار و 147 تن است، افزود: 80 هزار تن دیگر ثبت سفارش شده است که احتمالا تا قبل از آغاز ممنوعیت امکان ترخیص ندارند.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران پیش بینی کرد: کاهش تولید و افت واردات احتمالا بازار برنج را با موجی از کمبود و گرانی مواجه کند.
نظر کاربران
احتمال رو ولش کنید هر وقت گران شد بگید گران شده
پاسخ ها
از درودیوارملت ،مسئولین دارن میبارند
اصلاحات زنده باد
در عوض در مازندران و گیلان خود اهالی گفته اند نسبت به سال گذشته 32درصد افزایش برداشت داشته ایم.
پاسخ ها
شمال غارت شده و مورد تهاجمه و بارندگی هم کم شده نقطه
هنوز برنج در نیومده چطور گفتن با این وضعیت گرانی در زمان تولید باید برنجم به قیمتی برسه که ارزششو داشته باشه
خدا کند این گونه نباشد
برتج ایرانی مخصوص اقازاده نمایندگان مجلس وزراووووووو جهادکشاورزی درسیستان هرمزگان کردستان مردم برنج هندی میخورند دربندرعباس کلیه فروشگاه زنجیره ای برنج هندی وپاکستانی است پس حرف مفت نزن
عجب مملکتی شده.همش یاس و نامیدی خدایا کجایی
کاری کنید که مردم نتوانن به برنج خریدن هم فکر کنن.مثل 80سال پیش که پدربزرگها و مادربزرگ ها تعریف میکردن که سالی یک بار برنج میخوردیم.و فقط خانواده های متمول میتوانستن برنج بخرن و بخورین.و اون هم در عید یک بار با چه لهبه و چه چهی یکبار برنج میحوردیم.
پاسخ ها
برنج ما کشاورزان قیمت نداره دروغ میگن میخواد گرون شه
ترامپ رفته ها چرا باز گرونی
پاسخ ها
چون حسن نرفته هنوز
این قیمت ها رو خوششون اومده هی میبرن بالا بعد نمی تونن بیارن پایین
عرضه کنترل قیمت خرید واکسن هم ندارن مسخره اس الان هم گرونه
جهاد ویرانی برنج انبار کرده لابد .
از امریکای جنوبی وتایلند وارد کنید تا قیمتها شکسته بشن
بدبختمون کردین
عزيزانم خودتون يا پدرانتون اينطوري خواستين، پس غر بي غر
مملکت گل و بلبل
مملکت بی صحاب
مملکت بی در و پیکر
مملکت اختلاس و دزدی
مملکت مردم همیشه در رنج
مملکت که مردمش هنوز آب اشامیدن ندارند
مملکتی که در اوج گرما مردمانش بی برق هستند
مملکتی که...
این کلک ها دیگه قدیمی شده کسی پول نداره بخره
شما وزبر صمت ..... برنج رو کران کنی
اتفاقا امسال بخاطر آب و هوای مناسب تولید برنج دراستانهای شمالی بهتر وبا کیفیتر میباشد فقط مخارج سنگین که کمر کشاورزراخم کرده
این وسط سود به جیب دلال میباشد کشاورزومصرف کننده همیشه متضرر
خودم برنج کارم
اصلا هم کاهش تولید نداریم
بلکه محصول امسال به حمدالله بیشتر هم شده
بهترین راه این است هرچه سریع تر به برجام سرانجام دهید چون اوضاع در جهان به واسطه کرونا دارد اسف بار میشود ودیگر هیچ کشوری به شما بدلیل تحریم کنک نخواهد کرد این بلاها از طرف خدا هست تا این بندگان بخود بیایند اما نمی آیند