۱۱۳۷۳۹
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

آغاز ماراتن افزایش قیمت‌ ها از ۳۰ خرداد

پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، دولت در قالب بخشنامه ای به تمامی تولیدکنندگان دستور داد تا هیچگونه افزایش قیمتی را به بهانه اجرای این قانون اعمال نکنند و به نوعی تثبیت قیمت کالاهایشان را داشته باشند.

خبرگزاری مهر: پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، دولت در قالب بخشنامه ای به تمامی تولیدکنندگان دستور داد تا هیچگونه افزایش قیمتی را به بهانه اجرای این قانون اعمال نکنند و به نوعی تثبیت قیمت کالاهایشان را داشته باشند.

در آن بخشنامه که از سوی معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت خطاب به تولیدکنندگان صادر شده بود، تاکید بر این بود که تا پایان خردادماه، اجازه هیچگونه افزایش قیمتی ندارند و اگر هم قرار باشد که افزایش قیمت اعمال کنند، باید با هماهنگی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و مذاکره با این سازمان باشد.

بر این اساس، تولیدکنندگان نیز با امید به اینکه می توانند بخشی از هزینه های خود بعد از اجرای قانون را جبران کنند، شروع به جمع آوری مدارک و مستندات کردند و در آن، بر این باور بودند که تا پایان خردادماه، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان پای صحبت آنها خواهند نشست و برای قیمت کالاهایشان از تیرماه به بعد، تصمیم گیری خواهد کرد.

دولت بخشنامه تثبیت قیمت را تمدید می‌کند

در این میان، برخی تولیدکنندگان می گویند که اگرچه مستندات و مدارک خود مبنی بر افزایش هزینه های تولید را با اجرای قانون هدفمندی و افزایش نرخ حامل‌های انرژی به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ارایه کرده اند، اما هنوز جلسه ای برگزار نشده که در آن با سازمان برای تغییر قیمت، به جمع بندی برسند، این در حالی است که از سازمان حمایت مصرف کنندگان نیز خبر می رسد که قرار نیست به این زودی‌ها با افزایش قیمت کالاها موافقت شود و اگر بنا هم باشد، این کار تدریجی صورت خواهد گرفت تا منجر به شوک قیمتی در بازار نشود.

یک مقام مسئول در سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در این رابطه به خبرنگار مهر می گوید: اگرچه مهلت بخشنامه دولت برای تثبیت قیمت کالاهای اساسی، پایان خردادماه به پایان می رسد، اما به دلیل تقارن اتمام این بخشنامه با آغاز ماه مبارک رمضان، دولت بنا ندارد که این بخشنامه را در مهلت مقرر به پایان برد و بحث بر سر این است که این بخشنامه تمدید شود.

وی می افزاید: سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان همواره پذیرای درخواست‌ها و مستندات تولیدکنندگان برای تغییر قیمت هست، اما باید این درخواست ها منطقی و مبتنی بر تمامی اسناد و مدارک قابل استناد باشد تا بعد از جلسات کارشناسی، در خصوص هرگونه تغییر تصمیم گیری شود. اما هیچ تولیدکننده ای حق افزایش قیمت را بدون هماهنگی با این سازمان ندارد چراکه به طور قطع در بازرسی ها، با مشکل مواجه خواهد شد و ممکن است تعزیراتی شود.

در این میان، بیشترین نگرانی مردم بر سر تغییر قیمت کالاها، در مورد کالاهای اساسی است که شامل برنج، روغن، شکر، گوشت قرمز، مرغ و حتی لبنیات می شود، این در حالی است که بنکداران نیز خواستار این هستند که به دلیل تقارن با ماه مبارک رمضان، تولیدکنندگان قیمت‌ها را افزایش ندهند. حتی این بنکداران حاضر شده اند که از جوایزی که تولیدکنندگان به آنها می دهند، نیز صرف نظر کنند.

قاسمعلی حسنی، رئیس اتحادیه بنکداران نیز می گوید: بخشنامه دولت برای تثبیت قیمت کالاها، تا پایان خردادماه بوده است اما به دلیل تقارن با آغاز ماه مبارک رمضان، به نظر می رسد که دولت بنا دارد که قیمت کالاها را مجدد تثبیت کرده و از نیمه دوم سال جاری، این افزایش قیمت را اعمال کند؛ چراکه به هر حال هزینه تولید نیز بالا رفته است.

وی می گوید: در این میان تولیدکنندگان درخواست افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۲ درصدی را به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ارایه کرده اند، اما مذاکرات حکایت از این دارد که افزایش قیمت به نیمه دوم امسال موکول شود.

به گفته حسنی، هم اکنون کمبودی به لحاظ کالاهای اساسی در بازار وجود ندارد و مردم به میزانی که نیاز داشته باشند می توانند خرید کنند اما به هرحال رکود حاکم بر سایر بخش های اقتصادی، در بنکداری مواد غذایی نیز حاکم شده است.

جزئیات قیمت کالاهای اساسی در بازار

در حال حاضر، قیمت هر کیلوگرم برنج طارم محلی ۷۲۰۰ تومان، هاشمی ۸۰۰۰ تومان، برنج طارم رمضانی ۶۸۰۰ و برنج وارداتی ۳۵۰۰ تومان است.

در عین حال قیمت هر بطری ۱.۵ لیتری روغن مایع ۷۲۰۰ تومان و هر قوطی ۴.۵ کیلویی روغن جامد نیز حدود ۱۷۵۰۰ تومان است.

قيمت هر کيلوگرم شکر فله ۱۲۵۰ تومان و قند کله ۱۴۲۰ تومان است. ضمن اينکه هر کيلوگرم قند شکسته نيز ۱۵۲۰ تومان قيمت گذاري شده است.

در عین حال، هر کیلوگرم مرغ کامل بسته بندي پاک کرده ۷۲۰۰ تومان، مرغ منجمد ۴۹۵۰ تومان و هر شانه تخم مرغ نيز ۶۵۰۰ تومان است.

قيمت هر کيلوگرم ران مرغ با پوست ۷۱۰۰ تومان، ران مرغ بدون پوست ۸۳۰۰ تومان، مغز ران با پوست ۹۵۰۰ تومان، سينه مرغ با پوست ۸۶۰۰ تومان و فيله مرغ ۱۳۸۵۰ تومان است.

همچنين قيمت هر کيلوگرم راسته با استخوان گوسفندي ۲۷۳۰۰ تومان، راسته بي استخوان گوسفندي ۴۰۹۰۰ تومان، ران پاک کرده گوسفندي ۳۳۵۰۰ تومان، ران کامل گوسفند ۳۳۵۰۰ تومان، سردست ۲۸۵۰۰ تومان، قلوه گاه ۱۶۷۰۰ تومان، گردن ۲۵۳۰۰ تومان و ماهيچه ۳۵۶۰۰ تومان است.

هر کيلوگرم گوشت چرخکرده مخلوط نيز ۲۱۵۰۰ تومان است. قيمت هر کيلوگرم گوشت خورشتي نيز ۲۸۲۰۰ تومان تعيين شده است.

هم اکنون قيمت هر کيلوگرم جو ۲۳۰۰ تومان، سويا ۱۴۰۰ تومان، عدس درشت ۴۰۰۰ تومان، لپه ۴۰۰۰ تومان، باقلا زرد ۴۷۰۰ تومان، لوبيا سفيد ۸۴۰۰ تومان، لوبيا قرمز ۶۸۰۰ تومان، نخود ۳۵۰۰ تومان و ليمو ۳۲۰۰ تومان است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج