۱۱۳۲۹۲۸
۵۰۱۲
۵۰۱۲
پ

عذرخواهی شهردار آمستردام به دلیل برده‌داری

شهردار آمستردام از نقش پایتخت هلند در استعمار و برده‌داری عذرخواهی کرد. این دو رویکرد غیرانسانی، برای سال‌ها ثروت و رفاه را برای شهروندان این منطقه به ارمغان می‌آورد.

یورو نیوز: شهردار آمستردام از نقش پایتخت هلند در استعمار و برده‌داری عذرخواهی کرد. این دو رویکرد غیرانسانی، برای سال‌ها ثروت و رفاه را برای شهروندان این منطقه به ارمغان می‌آورد.

خانم فمکه هالسما، شهردار آمستردام روز پنجشنبه و در جریان یک سخنرانی به مناسب سالگرد الغای برده داری (اول ژوئیه ۱۸۶۳) گفت: «به نام آمستردام، به‌دلیل مشارکت فعال شورای شهر در نظام تجاری برده‌داری استعماری و تجارت جهانی انسان‌هایی که به برده فروکاهیده شدند، مراتب عذرخواهی خود را اعلام می‌کنم.»

عذرخواهی شهردار آمستردام به دلیل برده‌داری

در هلند، مانند دیگر کشورهای اروپایی، عروج جنبش «جان سیاهان اهمیت دارد» جامعه را مجبور به پاسخگویی در برابر تاریخ برده‌داری کرده است.

خانم هالسما در سخنرانی روز پنجشنبه خود افزود: «دیگر وقت آن فرا رسیده که بی‌عدالتی بزرگ برده داری را وارد هویت شهرمان کنیم و آن را بپذیریم.»

در زمان اوج قدرت امپراتوری استعماری «ولایات متحده» هلند، این کشور شمال اروپا ۷ مستعمره در دریای کارائیب، آفریقای جنوبی و اندونزی کنونی داشت.

سورینام و کوراسائو، مهم‌ترین مستعمرات هلند در کارائیب بودند. در آفریقای جنوبی بوئرها تا پیش از پذیرش شکست در برابر بریتانیا حکم می‌راندند. در جنوب شرقی آسیا و در اندونزی کنونی، شرکت هلندی «هند شرقی» فعال بود.

شهردار آمستردام با اشاره‌ای کم سابقه به نقش برده داری در پیشرفت اقتصادی سرمایه‌داری غرب در قرن هجدهم و با اشاره به ولایت هلند به مرکزیت آمستردام گفت این شهر «یک بازیگر عمده تجارت و بهره‌برداری از بردگان بود...۴۰ درصد از رشد اقتصادی اینجا از برده داری تامین می‌شد. در آمستردام تقریبا همه به لطف استعمار سورینام پول در می‌آوردند. شورای شهر که یکی از مالکان و اداره کنندگان سورینام بود، از همه بیشتر سود می‌برد.»

در ساختار برده داری، یکی از عوامل تولید یعنی نیروی کار عملا برای صاحب ابزار کار، رایگان تمام می‌شود. بسیاری از کشورهای اروپایی و همچنین آمریکا، پیش از الغای برده داری، دوره شکوفایی از انباشت سرمایه را به اتکا این ساختار انسان ستیز تجربه کردند.

آمستردام اولین شهر هلند است که به خاطر تاریخ برده داری عذرخواهی می‌کند. انتظار می‌رود روتردام، اوترخت و لاهه هم از همین مدل پیروی کنند. دولت کنونی هلند حاضر نیست درباره این گذشته ناخوشایند حرفی بزند. مارک روته، رئیس کابینه می‌گوید برده داری به تاریخی بسیار قدیمی مربوط است و طرح مساله عذرخواهی، تنها تنش‌ها را تشدید می‌کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج