واکسن «آسترازنکا»ی هندی مورد تأیید اروپا نیست!
کسانی که واکسن آسترازنکای تولید شده در هند را تزریق کرده اند حق ورود به اروپا را ندارند.
جماران: روزنامه واشنگتن پست نوشت که «گذرنامه واکسن» که استفاده از آن از امروز پنجشنبه در اتحادیه اروپا آغاز شده است، شامل دوزهای واکسن «آسترازنکا» که در هند تولید شده است نمی شود.
این روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت بسیاری از مسافران به ویژه از کشورهای فقیر معیارهای برنامه مربوط به مدرک واکسیناسیون را ندارند زیرا این مسافران دوز واکسن آسترازنکای تولید شده در هند را دریافت کرده اند که اتحادیه اروپا با استفاده از آن موافقت نکرده است به رغم آن که سازمان جهانی بهداشت با استفاده از واکسن های تولید شده در هند موافقت کرده است. هند کشور اصلی تولیده کننده واکسن است که واکسن های مورد نیاز طرح جهانی«کوواکس»را تأمین می کند. این طرح به دنبال توزیع عادلانه واکسن ها در میان کشورهای جهان است.
در حال حاضر فقط چهار واکسن تولید شده در کشورهای غربی به موجب قانون اتحادیه اروپا برای استفاده مناسب هستند و این چهار واکسن توسط شرکت های «مودرنا»،«فایرز بیونتک»،«جانسون اند جانسون» و «آسترازنکا»هستند که در کشورهای اروپایی تولید می شوند.
در فهرست آژانس دارویی اروپا که نهاد سازمان دهنده مسائل پزشکی در اتحادیه اروپاست،واکسن آسترازنکای تولید شده در هند وجود ندارد.
«آدار پوناوالا» رئیس اجرایی شرکت هندی سازنده واکسن آسترازنکا گفت که در حال حاضر تلاش می کند که به سرعت این مشکل حل شود و شرکت اش درخواستی برای مجوز از آژانس دارویی اروپا ارائه کرده است.
این در حالی است که ارائه گواهینامه بهداشتی کووید هنگام تردد در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حالی از روز پنجشنبه اجرایی شد که افزایش گونه جهش یافته دلتا از ویروس کرونا همچنان بسیاری از کشورهای اروپایی را تهدید میکند.
این گذرنامه بهداشتی به دو شکل کاغذی و دیجیتال در اختیار مسافران قرار میگیرد و حاوی یک کد QR با ویژگیهای امنیتی پیشرفته است که نشان میدهد صاحب آن با یکی از محصولات دارویی مورد تایید اتحادیه اروپا واکسینه شده، به تازگی از ابتلا به کووید شفا یافته و یا نتیجه تازهترین آزمایش کرونای وی منفی است.
بر اساس قوانین اتحادیه اروپا، دارندگان این گواهینامه هنگام سفر بین ۲۷ کشور عضو و چهار کشور دیگر اروپایی ایسلند، نروژ، سوئیس و لیختن اشتاین که به این برنامه پیوستهاند دیگر نیازی به قرنطینه شدن یا انجام تستهای متعدد و مکمل را نخواهند داشت.
کلیه کشورهای یاد شده ملزم هستند داشتن گواهینامه مسافرتی کووید را که سبب یکپارچکی مقررات بهداشتی برای مسافران ورودی می شود را از روز پنجشنبه اول ماه ژوئیه به مدت دوازده ماه اجرایی کنند.
«دیدیه ریندرز» کمیسر عدالت اتحادیه اروپا در گفتگو با فرانس۲۴ اعلام کرد که انتظار دارد کلیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا از روز پنجشنبه به صورت هماهنگ اجرای این طرح را آغاز کنند.
گفته میشود که ایرلند تنها کشور عضو اتحادیه اروپا است که به دلیل تبعات حملات سایبری ماه مه به نهادها و سازمانهای بهداشتی ممکن است با تاخیر چنین طرحی را به اجرا بگذارد.
اتحادیه اروپا همچنین در حال مذاکره با برخی کشورهای ثالث از جمله انگلیس و ایالات متحده است تا احتمال همکاری دو جانبه در زمینه شناسایی متقابل دادههای بهداشتی و اجرای مشترک این طرح را مورد بررسی قرار دهد.
بیست و یک کشور عضو اتحادیه اروپا از جمله فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، یونان و کرواسی که مقصد نهایی اغلب گردشگران اروپایی و حتی غیر اروپایی به شمار میروند پیشتر روز چهارشنبه آمادگی خود را برای اجرایی کردن این طرح اعلام کرده بودند.
کمیسر عدالت اتحادیه اروپا میگوید: «ما نه تنها به موجب قانون آزادی تردد استفاده از چنین ابزاری را به کشورهای عضو توصیه میکنیم بلکه از کشورها میخواهیم از این امکان در سطح ملی نیز برای اهداف دیگر نظیر برپایی کنسرتها، برگزاری فستیوالها، بازگشایی سالنهای سینما، تئاتر و رستورانها استفاده کنند.»
تلاش اتحادیه اروپا برای احیای مجدد صنعت توریسم و تسهیل در سفرهای خارجی در فصل تابستان در حالی با اجرایی شدن گذرنامه مسافرتی کووید تکمیل میشود که نگرانیها در خصوص افزایش موارد ابتلا به ویروسهای جهشیافته در اروپا تقویت شده است.
دلتا، تازهترین نوع جهش یافته ویروس کرونا که پیشتر در هند و اکنون در انگلیس، عضو سابق اتحادیه اروپا، رو به ازدیاد گذاشته اگر شرایطی بحرانی در کشورهای عضو ایجاد کند میتواند «ترمزی اضطراری» برای اجرای طرح گذرنامه مسافرتی اروپا محسوب شود.
برغم تاکید بر اجرای هماهنگ طرح گواهینامه مسافرتی کووید آلمان پیشتر برخی محدودیتها را برای آن ایجاد کرد.
ارسال نظر